Semifinala a doua a concursului de la Arad. Cum au cântat, ce melodii am urmărit!

A doua semifinală Eurovision a început. Moment coregrafic susținut de Unique dance Studio la începutul showului. Momentul a anunțat intrare în scenă printr -un tablou cu caricaturile celor doi prezentatori: Aurelian Temișan și Ilinca Avram.

Este anunțat juriul:  Crina Mardare, Adi Cristescu, Mihai Georgescu, Adi Platon, Iulian Vrabete.

  1. IELELE – 2GENTS
    Muzică: Alexandru Ioan Antonescu, Cătălin Tamazlicaru, Ciprian Rogojan, Doru Todoruţ
    Versuri: Alexandru Ioan Antonescu

O piesă simpluță, îi dau o șansă, cred că va ajunge și în finală. Sună interesant, dar parcă e cam simplist.

2. TEARS – GEORGY
Muzică: Valentin Muntean
Versuri: Claire Avakian

Am așteptat să ajungă la refren să văd dacă rețin ceva. Nu se întâmplă. NU CRED că intră în finală. Și tipa le cam falsează. Nu, clar, nu!

3.  RIGHT NOW – OLIVIER KAYE
Muzică: Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir, Rasmus Bosse
Versuri: Ovidiu Jacobsen, Shani Kfirâ

Uite și un solist din altă țară pe lângă atâția compozitori străini. Piesă cu refren, cantabilă. Îmi place. Cred că va intra în finală.

4. DISCRETE – XONIA
Muzică şi versuri: Leticia Ascencio, John Scott Mulchaey, Edliberto Mendez, Rebecca Kathleen Creighton,                     George-Emanuel Călin

Xonia ne-a mărturisit că vrea să ajungă la Eurovision de mică. Mie mi se pare că piesa este slabă.  Nu -mi place și nici ea nu cântă cum trebuie.  Nu cred că intră în finală. O glumă pe Facebook scrisă de un telespectator: pentru prima dată la Eurovision s-a cântat balet, te rugăm, Xonia, să rămâi balerină, îți stă bine.

5. MAKE ME YOUR MAN – TMW
Muzică : Adrian Câmpurean, Adrian-Radu Rusu, Eduard Cîrcotă
Versuri: Adrian Câmpurean

Visul lor este să ajungă în finală. Piesa îmi amintește de o alta. N-aș da la o parte. E un pic diferită de ce tot am auzit și chiar îmi place. Cred că va intra în finală.

6. GIVE UP NOW – JOHNNY BĂDULESCU
Muzică şi versuri: Rob Price

Unul dintre abonații concursului Eurovision: Johnny Bădulescu. Nu reușește să primească o piesă care să-l reprezinte. Are o piesă compusă de un compozitor străin. A amintit de regretatul Cornel Fugaru despre care spune că i-a fost ca un al doilea tată. A spus că persoana pe care ar vrea s-o aibă alături în seara aceasta este el. Frumos. E o melodie inspirată din multe altele, nu aduce ceva nou. Mă abțin să spun dacă va intra în finală. Șanse puține, după mine. E cam chinuită interpretarea, Johnny poate mai mult, e cam demodat. Aaaa, Johnny afișează un look nou, blond, cu ochelari mari, ovali.

7. HIGH HEELS ON – ECHOES
Muzică: Liviu Elekes, Claudiu Dănăilă
Versuri: Claudiu Dănăilă, Pavel Petricenco

Este pauză. Internauții care urmăresc concursul se întreabă și ei, curioși, de numărul mare al compozitorilor străini. Am aceeași nedumerire de la prima semifinală. Să fie așa de mare dezinteresul compozitorilor români pentru concursul ăsta?

Am revenit la concurs. Cântă Echoes. Solistul are voce bunicică, dar melodia mie nu-mi spune prea multe. Probabil va fi în finală.

8. YOUR JOURNEY – ALDO BLAGA
Muzică: Aldo Blaga, Olivier Bassil
Versuri: Aldo Blaga, Olivier Bassil, Nicoleta Roman

O nouă melodie compusă de străini. Spune că simte că ar putea fi anul lui. E o prezență nouă la concursul ăsta. Mi se pare o melodie care fragmente din mai multe melodii pe care le-am tot auzit, nu mi se pare oau. Mă cam plictisesc ascultând-o. Cam demodată melodia.

9. D A I N A – LETIȚIA MOISESCU & SENSIBIL BALKAN
Muzică: Mihai Ogăşanu, Marian Enache
Versuri: Roni-Cristiana Cazacu, Letiția Moisescu

Piesa are un mesaj românesc, spune interpreta. Mi se pare o încercare de a veni cu ceva energic, cu influență folclorică, dar nu așa exportăm folclorul nostru. Hai să comparăm melodia asta cu “Ziga zaga” lansată de Loredana, compusă de același Mihai Ogășanu.  O influență balcanică, un pic cam țigănesc.  Letiția nu are destulă voce ca să cucerească, să explodeze. Nu mi se pare o piesă deosebită. Nu cred că intră în finală.

10. DEAR FATHER – LAURA BRETAN
Muzică: Mihai Alexandru
Versuri: Alexa Niculae

Una dintre favoritele concursului. Sunt voci care spun că ar fi chiar câștigătoarea înainte de orice evoluție. Fata s-a născut în Chicago. Vocea fetei e interesantă și melodia, la fel. Va fi în finală și probabil se va bate pentru a reprezenta România la Eurovision. Moment sensibil.

           11. ON A SUNDAY – ESTER PEONY
Muzică: Ester Alexandra Creţu, Alexandru Şerbu
Versuri: Ioana Victoria Badea

Am ajuns la penultima piesă a serii. Solista are 25 de ani, iar mesajul piesei se referă la faptul că dragostea este un risc pe care ți-l asumi. N-am reținut nimic deosebit la piesa asta. Nici ritmul, nici refren. Ușor cam demodată.

12.  LindaTeodosiu – Renegades

Cântecul este un imn, spune Linda. Mai adaugă că jumătate din ea este în Germania unde s-a născut, iar cealaltă în România.  Probabil va fi între melodiile care se vor bate pentru primul loc. Sigur prinde finala. Deși melodia este un pic tipică concursului, nu are ceva deosebit.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.