Simplitate, inteligență și muzică live: Ada Milea

Nu -mi amintesc să fi fost vreodată vreun fan al artistei Ada Milea. Au fost piese pe care le-am îndrăgit ori fredonat. Au fost momente când am apreciat-o sincer. Dar nu i-am negat niciodată țăcăneala inteligentă cu care își lucrează showul. Unul sincer, extrem de apropiat de public, cu piese cunoscute (atenție, cunoscute de tineri!), unul ironic și plin de umor. O muzică lucrată.

Ada are și modestia tipică marilor artiști. Altfel, cum să-i definești răspunsul “eu îmi cânt propriile versuri abia, nu pot pe ale lui Eminescu”, întrebată fiind cât de greu este să-l cânți pe Eminescu. Recitalul artistei s-a derulat la Ipotești în cadrul celei de a X-a ediții a Festivalului  de folk Seri Melancolice Eminesciene, o ediție aniversară, bazată doar pe recitaluri.

Ada Milea cântă odată cu publicul, căci publicul ăla format din niște tineri care nu se sfiesc să se manifeste în toată libertatea sufletelor lor, îi cunosc repertoriul, îi știu versurile cap-coadă, îi cer melodii.

Aproape că reacționează ca un tonomat, alegând să cânte pe scenă ce cere publicul, acum, limitată puțin doar de o viroză. Chiar și așa, cu gâtul inflamat, Ada a cântat peste o oră. A cântat live, doar ea cu chitara. Doar ea cu publicul. Și nimeni n-a strâmbat că vocea nu-i sună bine. A sunat impecabil. A fost naturală și caldă.

A fost o țăcăneală de ambele părți, și pe scenă, și în public. Una savuroasă, una care nu te lasă să dispari cu una cu două. Ada a cântat în plus două piese. Publicul ar mai fi vrut. S-a terminat toată povestea pe scenă. Ada înconjurată de tinerii ăia frumoși îngrămădiți, care mai de care, să obțină o poză cu ea, cântându-i refrenele. Ea zâmbind fermecată, la rândul ei de ei și pozând neobosit cu cei care și-au dorit o amintire cu Ada. Ada, cea care oferă bucurie prin simplitate, prin naturalețe, prin inteligență.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.