Stela Enache: Este un om cald care a iubit oamenii și muzica

Este cu siguranță la ora actuală unul dintre cele mai puternice festivaluri de muzică românească din țară și asta e demonstrat în primul rând de tinerii foarte buni din străinătate și din țară care dau curs invitației de a se înscrie în concurs și, nu în ultimul rând, de orchestra condusă de Ionel Tudor.

În prima zi de concurs, nu puțini au fost concurenții care au mulțumit instrumentiștilor ca și când acesta a fost motivul participării în concurs și nu premiul în sine pe care l-ar putea obține.

Este festivalul care până în prezent a arătat cea mai larg permisivitate atât pentru presă cât și pentru oamenii de muzică. În juriu sunt 11 membri, iar presa este prezentă prin posturile de televiziune locale, prin radio, prin ziarele acreditate aici. Acest lucru se datorează indiscutabil și directorului de festival Daniel Gheorghe, un tânăr pasionat de muzica românească. Se simte în ceea ce întreprinde faptul că este îndrăgostit de muzica autohtonă. Se știe deja că Daniel este unul dintre cei mai înfocați fani ai regretatei artiste Mădălina Manole.

Prezentă la festival pentru al doilea an consecutiv, de data aceasta având alături de mine și un reprezentant al ziarului Buzz, publicație scrisă de copii și adolescenți pe care o coordonez în Botoșani, am stat de vorbă cu câteva dintre vedetele muzicii românești despre inegalabilul Dan Spătaru, despre ceremonia dedicată la bustul artistului de către organizatori.

Stela Enache - Festivalul Dan Spataru 2015 A fost emoționant pentru că l-am cunoscut pe Dan Spătaru. Am fost colegă cu Dan, mi-ar fi plăcut să fie aici în mijlocul nostru. Este de apreciat domnul primar că face acest festival pentru că tineretul trebuie să știe cine a fost Dan Spătaru, iar acest festival promovează tinerii. Dan Spătaru a fost un cântăreț extraordinar de bun, un om deosebit. Numai lucruri bune pot spune despre el. Este un om cald care a iubit oamenii și muzica.

Adrian Romcescu: Absolut impresionant. A fost un foarte bun prieteni de al meu și al celorlalți artiști prezenți aici.Aștept cu nerăbdare să înceapă festivalul. Sper că va fi o ediție reușită. Cu DĂnuț, cum îi spuneam  noi, am împărțit și scena, și cluburile de noapte. Acolo am învățat anumite lucruri când eu eram doar un puști…Un om cu un respect pentru public, rar atâta respect pentru public. Practic, Dan e sigur o legendă muzicii românești, a doua, cred, Margareta Pâslaru.

Jolt KerestelySida Spătaru: În acești zece ani festivalul a fost din ce în ce mai bun. Am ajuns să luăm premiul I pentru cel mai bun festival din țară ceea ce a contat foarte mult pentru noi. Avem concurenți foarte buni, în fiecare an a fost așa. Totul erge perfect, așa cum și lui Dan, care ne privește de acolo de Sus, îi plăcea să facă lucrurile în viață…

Jolt Kerestely: A fost foarte emoționant. Văd pentru prima dată bustul lui Dan și de fiecare dată când vin la Medgidia, o fac cu drag pentru că am lucrat timp de 30 de ani cu Dan Spătaru, timp în care a făcut majoritatea imprimărilor  la radio și televiziune. A fost un foarte bun prieten, mai ales că după Revoluție tot ce a înregistrat Dan, a făcut la mine la studio. Rămâne unul dintre cei mai buni soliști, a avut cel mai mare succes dintre artiștii români.

Share This: