Titus Andrei, citându-i pe iubitorii muzicii românești: “Nimeni nu va cânta, ca ea, lăsându-te să respiri toamnă…”


Prieteni ai Radioului de când se știu și tot de atâta timp, împătimiți ai muzicii românești. Așa e viața lor, n-o trăiesc concesiv. I-am respectat și i-am iubit fiind vorba de Radio România și de muzica românească. La rândul meu, am rămas prieten cu mulți dintre ei.

Pentru această seară a vrut să spun câte ceva despre Margareta Pâslaru cu gândul la cântecul “Lasă-mi toamnă, pomii verzi”. Am renunțat în favoarea unui comentariu de excepție pe siteul topromanesc.ro al Ioanei Matfeev, redactor-șef al ziarului Buzz care apare la Botoșani, o publicație a copiilor pentru copii.

Fragment din acest veritabil eseu: când vine toamna te trezești însoțit de culori muzicale arămii și participi la amintirile tale. Toamna este o invocare, o implorare în plus pentru a mai sta locului, pentru a nu risipi clipele, cum spune cântecul Lasă-mi toamnă, pomii verzi” după o poezie scrisă de Ana Blandiana. Cât prezent descris într-un timp ce ne fugărește, ce ne smulge din visare. O poezie verde pentru adevărul crud azi mai mult ca oricând. Adevăr spus prin vocea gravă, ușor inocente a marii artiste, Margareta Pâslaru. Nimeni nu va cânta melodia asta lăsându-te să respiri toamnă chiar și fără s-o privești din spatele ferestrei, precum Margareta.

Share This:

Leave a Reply

Un comentariu la „Titus Andrei, citându-i pe iubitorii muzicii românești: “Nimeni nu va cânta, ca ea, lăsându-te să respiri toamnă…”

  • 6 octombrie 2019 la 14:28
    Permalink

    V-am ascultat azi noapte la emisiunea “Colecția de muzică-Succesele muzicii românești”. Comentariul mi-a mers la suflet, la fel și melodia Margaretei Pâslaru. Într-adevăr “Nimeni nu va cânta melodia asta lăsându-te să respiri toamnă chiar și fără s-o privești din spatele ferestrei, precum Margareta.”. Mulțumesc, doamnei Ioanei Matfeev și dumneavoastră domnule Titus Andrei!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.