Titus Andrei despre Dan Spătaru

Festivalul Mamaia, eveniment important în cei 90 de ani ai radioului. Ediția a IV-a, în 1966, an în care se lansează cele mai multe șlaagăre din istoria concursului, care istorie a rămasla 42 de ediții. Nu repet palmaresul, ci voi da câteva exemple de melodii cărora, nu juriul de atunci le-a acordat vreo șansă, ci marele public și radioul.

În timp ce le spui parcă îți vine să le și fredonezi. Ăsta e șlagărul șlagăr. Deci „Te așteaptă un om” (Ion Cristinoiu, Dan Spătaru), “Măicuța mea” (Temistocle Popa, același Dan Spătaru; era anul ascensiunii), “Ploaia și noi” (Vasile V. Vasilache, Doina Badea; debutul compozitorului), “Tangoul de altădată” (Laurențiu Profeta, Gică Petrescu), “Am strâns toamnă după toamnă” (Aurel Giroveanu, Constantin Drăghici), “Nu mă-ntreba” și “În așteptarea ta” de Radu Șerban, ambele cu Anca Agemolu și încă multe altele la fel de cunoscute.

Iar dacă în fruntea acestei liste am trece și palmaresul Mamaia ’66, totul ar fi și mai convingător. Ascultăm melodia care ar fi câștigat și SanRemo în acel an: “Te așteaptă un om” (Ion Cristinoiu-muzică, Mihai Dumbravă- text, Dan Spătaru, solist, cel care, scrie George Stanca, a fermecat un popr prin modul simplu de a fi și o carismă de-a dreptul angelică.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.