Titus Andrei despre Gabriel Dorobanțu și romanța “Mi-e dor”

E o plăcere să auzi că unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai noștri a început cu radioul public, în corul de copii radio, că aici a crescut, aici a avut în  permanență contact cu cântecul și că relația cu radioul a rămas una de durată.

Gabriel Dorobanțu. Quod erat demonstrandum. Succesul său nu a fost nicidecum de conjunctură iar melodiile cântate de el au rezistat timpului. Mă opresc la albumul „Izvolul iubirii” -2008 și aleg “Mi-e dor”. De fapt, celebra romanță a ploieșteanului Nelu Danielescu, textul Mircea Ionescu Quintus, lansată în 1946, la radio de Ioana Radu, cam în același timp cu o altă romanță la fel de celebră cântată de Mia Braia și Petre Alexandru, “De ce nu vii când castanii înfloresc?”.

Acum,la Colecție, romanticul Gabriel Dorobanțu, interpretând într-o nouă versiune, bineînțeles, romanța-șlagăr “Mi-e dor de ochii tăi adânci/Mi-e dor de vraja ce-o arunci…”.

Gabriel Dorobanțu: M-am confruntat cu această stare pe care au descries-o cântecele mele, am creat un personaj, așa cum spuneți voi, un romantic incurabil, dar n-am găsit de cuviință că trebuie să schimb genul și cântecele pentru că publicul așa m-a descoperit, așa a dorit să mă asculte cu fiecare apariție.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.