Titus Andrei despre Ramon Tavernier și cântecul său „Cum mă vezi și cum te văd”

Un cântecel de dragoste și de primăvară lansat și premiat în 1968 la un concurs, aici, la Sala Radio: “Cum mă vezi și cum te văd”. L-a compus Ramon Tavernier care, anul acesta, va împlini respectabila vârstă de 90 de ani.

Până în 1989 a semnat cu pseudonimul Constantin Alexandru pentru că având origini franceze, a fost împiedicat să-și folosească  numele real. S-auzi, să vezi și să nu crezi. Dar asta nu l-a împiedicat să devină o mare personalitate a muzicii românești: compozitor, dirijor, orchestrator de primă linie. A colaborat mult cu radioul, este primul care a folosit instrumente populare în muzica ușoară și de jazz, a luat multe premii deși nu-l prea interesau.

Rămâne unul dintre marii aranjori alături de Sile Dinicu, Alexandru Imre sau Richard Oschanitzky. Interpreții piesei: Aurelian Andreescu, încă vocea fără egal, și Anca Agemolu, participantă din partea României la prima ediție a Cerbului de aur în ’68, alături de Margareta Pâslaru și Dan Spătaru. Lumea o cunoaște mai puțin pe Anca Agemolu pentru că la începutul anilor ’70 s-a stabiliut în Germania.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!