Titus Andrei despre Semnal M și un cântec memorabil

Pace, război, poezie, rațiune – cuvinte grele care se pot armoniza sau respinge, folosite de Iuliu Merca, liderul Semnal M, pentru cântecul Desculț în iarbă, înregistrat pentru prima dată, aici, la noi în studiourile Radio, în 1983.

Urmărind cu atenție întregul demers, nu putem să nu remarcăm inspirația de zile mari a renumitului muzician pop-rock, Iuliu Merca, vocalist și chitarist, autor al melodiei și al textului, cum spuneam.

Cu totul și cu totul special pentru mine, cu teribilă emoție, este pasajul: lăsând rațiunea să ne fiarbă, am uitat ce înseamnă poezias, stând desculț în iarbă. Căci, așa cum stă scris, oglinda rațiunii noastre este cursul vieții noastre și chiar mi se pare foarte actuală această sintagmă.

Varianta Radio este difuzată intens, iese câștigătoare în diverse topuri, iar în 1993, clujenii reînregistrează în studioul Migas Real Compact unul dintre cele mai performante la acea oră, Adrian Ordean la butoane, ceea ce fanii așteptau pentru un vinil intitulat Mari succese Semnal M: Bal la Apahida, Moara, La mijloc de pădure, La fereastra ta sau Desculț în iarbă.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.