Titus Andrei. Momente de colecție. Anul 1965

Trecut-au anii. 1965. Momente de colecție. „Mamaia”, ediția a III-a, 10-14 august ’65, teatrul de vară. Între melodiile premiate și de două ori cântate, “Luna la Mamaia”, de Vasile Veselovski, interpretări Constantin Drăghici și Gabriela Chițu, “N-am știut să te păstrez” de Noru Demetriad, au cântat Horia Moculescu și Ilinca Cerbacev, “Seri la malul mării” de Sile Dinicu – Margareta Pâslaru și duetul Ionel Miron și Alexandru Jula. Premiul discului: Constantin Drăghici, vedeta numărul 1 la acel moment.

Cornel Fugaru și colegii din Sincron o descoperă pe Anda Călugăreanu. Ea lasă tuturor impresia unei artiste care are ceva de spus iar confirmarea vine rapid. La Sala Palatului continuă sau trebuia să continue spectacolul de mare success “Al 8-lea magnific” numai că formația de acompaniament Olimpic’64 este suspendată.

Se organizează concurs pentru o altă trupă și câștigă Sincron din care făcea parte și Anda Călugăreanu. Este debutul ei pe scena Sălii Palatului.  Lumea o remarcă, o reține și la spectacol revine, iar vestitul comic Mircea Crișan îi schimbă numele din Anca în Anda.

Tot Mircea Crișan și tot în 1965, îi aduce pe cei din Trio Alpin de la teatrul muzical din Brașov la teatrul Constantin Tănase în București. Mare, mare succes cu piesa “Câmpiile verzi” pecare tocmai o lansase italo-americanul Julius La Rosa, iar trio Alpin o înregistrează imediat în versiunea lor aici, la radio.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!