Titus Andrei și o piesă interpretată de Mihaela Runceanu, mai rar difuzată, preluată la un festival pentru copii

Nevinovatele confuzii și efectul lor reconfortant pentru Colecția de muzică. De ce spun asta? Pentru că totul pleacă de la un vestit festival pentru copii și adolescenți Cununa Petrolului, festival de muzică ușoară și populară, desfășurat acum trei săptămâni în tabăra Căprioara din Moroieni, Dâmbovița.

Excelentă organizare cu tot ce înseamnă respectare. Nivel artistic foarte bun, profesoara Daniela Călineț, un fel de factotum, la înălțime și în acest an cu atâtea probleme. Nu sunt cuvinte mari, un festival pentru copii chiar merită.

Trofeul? Ioana Vecerdea, 16 ani, elevă din Sibiu. Ea a obținut media 10 la secțiunea Interpretare-muzică ușoară, cu melodia S.O.S  versiunea unui artist unic, pe nume Dimash Gudainberg din Kazahstan.

La secțiunea Șlagăre românești  de-a lungul anilor, tot Ioana Vecerdea a anunțat o cunoscută piesă de a lui Vasile Vasilache, dar a cântat Plouă, compoziție de Gherase Dendrino, textul Ștefan Cristodulo.

Pentru mine, momentul a fost de bun augur, pentru că mi-a amintit de cântecul lui Dendrino lansat în 1943, pe care multă lume l-a uitat și nici la radio nu s-a mai difuzat. Va fi acum în varianta Mihaelei Runceanu. Albumul Melodii de neuitat, Electrecord, 1989, anul plecării sale.

Și dacă nevinovata confuzie a devenit ea însăși subiectul rubricii de față, cu atât mai bine. Mihaela Runceanu, o interpretare discretă precum prima ploaie de toamnă.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.