Titus Andrei și o vorbă de neuitat pentru ultimul romantic, Alexandru Jula

 

Un gând pentru Alexandru Jula pe care l-am rosti la magazinul Muzica din capitală în ziua plecării lui, 5 iunie 2018. Aș porni de la ceea ce spunea actorul Alexandru Arșinel despre cântărețul Alexandru Jula: “Jos pălăria în fața acestui coleg admirabil al cărui glas cu inflexiuni calde i-a păstrat de-a lungul carierei același farmec, farmecul succesului”. Așa este, așa a fost, pentru că esențială în cariera unui artist este sincronizarea propriilor emoții cu cele ale marelui public, sincronizarea afectivă cu marele public, de unde popularitatea.

Susțin în continuare că cea mai mare popularite dintre toți artiștii din România o are încă Dan Spătaru, nu mia psun de ce pentru ce. În imediata lui apropiere, există un grup de soliști cu un imens public de toste vârstele între care se află, fără îndoială, și Alexandur Jula. Ultimul romantic, ultimul trubadur. Îi plăcea să i se spună așa. A avut o inimă pentru toți, o inimă cu suferințe, dar pentru toți ca om, prieten, artist.

Tot ceea ce a cântat a ajuns la public. La fel ca Dan Spătaru, a făcut șlagăr din orice. Chiar din ziua de 1 ianuarie 1963, când debuta la radio, moment despre care și-a amintit mereu cu emoție în emisiuni radio-tv, interviuri, lansări, spectacole. Un șir de spectacole, viața unui artist.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.