Titus Andrei și un moment dedicat lui Radu Șerban

Cu ce să încep? Cu Mamaia sau cu festivalul Radu Șerban? Întâi ce a fost. La Mamaia în 1966 cum se știe, compozitorul Radu Șerban câștiga marele premiu cu super șlagărul Prieten drag, voce Pompilia Stoian. Mai spun trei piese din palmaresul ediției: Culori-Kirculescu/Storin/ Constantin Drăghici, Cânta un matelot – Veselovski/Ion Minulescu/Doina Badea, De ar fi să mă mai nasc o dată– Grigoriu/ Gică Petrescu.

Iată și trei piese nepremiate, dar care au rămas în grija marelui public. Ba nu, spun patru. Atenție: Măicuța mea – Temistocle Popa/ Eugen Mirea/ Dan Spătaru, Te așteaptă un om– Cristinoiu/Dumbravă/tot Dan Spătaru, Ploaia și noi – Vasile V. Vasilache/ Flavia Buref/ Doina Badea și Nu mă-ntreba – același Radu Șerban/Mihai Maximilian/ Anca Agemolu.  Cred că Mamaia’66 a dat cele mai multe șlagăre patrimoniului de gen.

Teatrul de vară Caracal 2019. Chiar în aceste zile, 7 și 8 septembrie, are loc a XX-a ediție a festivalului Radu Șerban. Concursul s-a încheiat de vreo jumătate de oră, fiecare solist a cântat live cu formația Viorel Gavrilă și o piesă de Radu Șerban. Acum sunt recitaluri, mâine, gala. S-a auzit și-n acest festival, și ascultăm și la Colecția de muzică Nu mă-ntreba. Cum vă spuneam, lansată de Anca Agemolu, solistă care a participat apoi în ’68 la prima ediție a Cerbului de aur, dar cum comenta compozitorul Edmond Deda, s-a prezentat cu melodii care nu au avantajat-o. În ’78 Anca Agemolu s-a stabilit în Germania, iar noi ne-am stabilit deja la muzica lui Radu Șerban.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.