Titus Andrei și un moment muzical vesel, în ton cu vremurile de acum și de atunci

Nimic nou sub soare, aproape primăvară în ianuarie. Și nu numai acum. În 1960, de exemplu, când se lansa o piesă cu un asemenea titlu, compusă de Gelu Solomonescu, pe textul lui Eugen Mirea.

O cânta la Teatrul Constantin Tănase unde era angajat din ’57  solistul și actorul George Bunea pentru care au compus șlagăre Ion Vasilescu, Elly Roman. Edmond Deda, Henri Mălineanu, Gelu Solomonescu și alții.

La un moment dat o cântă și Luigi Ionescu, angajat la Tănase, Savoy, mai precis, din ’51, când se afirmă cu autoritate dintr-o concurență numeroasă. Între timp succes, dar ce succes cu șlagărul italian, Marina, Marina, lansat de Rocco Granata.

Marele atuu al lui Luigi Ionescu, vocea baritonală, plină de căldură și nostalgie. Totul se repetă cu mega hitul, îi spunem noi acum, Lalele de Temistocle Popa.

George Bunea lansează piesa, Luigi Ionescu cere permisiunea s-o cânte și el o dată în spectacol la Tănase și de atunci, povestea compozitorul, piesa a fost a lui. Mare câștig pentru muzica ușoară românească și un mic ghinion pentru George Bunea, motiv pentru care eu aleg E primăvară în ianuarie cu cei doi cărora li se alătură un cvartet vocal feminin, tot de la Tănase, iar șlagărul peste timp rămase.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.