Titus Andrei și un moment pentru Eminescu: O rămâi – Romanticii

Nu cunosc niciun artist pe care să-l pot numi și Sideral, și Mondial, și Romantic în afara lui Mircea Drăgan. A format aceste grupuri oferindu-le și renume, scrie între altele muzciologul Daniela Caraman Fotea pentru albumul Romanticii- best of, Volumul III, apărut anul trecut.

Albumul include și două piese pe versuri de Eminescu, O rămâi și Crăiasa din povești, compuse și interpretate de Doru Tufiș. Se întâmpla în 1972 când Romanticii își definitivează stilurile muzicale, beneficiind și de o formulă de excepție: Mircea Drăgan – lider clape, Doru Tufiș – chitară, voce, Marcel Năvală – bass, voce, Dorel Vintilă Zaharia- tobe și Niki Păpun – flaut, sax.

Ascultăm la Colecția din această seară O rămâi, poezie publicată în 1879, anul de când datează descrierea unui contemporan al poetului, Nicolae Pătrașcu: Era într-o seară de toamnă, într-un restaurant din josul Teatrului Național. De cum l-am văzut pe Eminescu, am avut în gând natura lui muzicală și dragostea pentru cântecul popular. O figură clasică încadrată de niște plete mari, negre, un zâmbet blând și adânc melancolic, ochi mari ca două ferestre, se vedea că cineva era înlăuntru. Mi se lămuri esența tristei lui poezii și descrierea fascinantă continuă. Romanticii – O rămâi

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!