Titus Andrei și un nou moment dedicat lui Dan Spătaru


{Audio}

Dan Spătaru: Eu am mai avut posibilitatea între timp să ader la anumite curente, mode, dar mi-a zis cineva: moda vine, moda trece. Am rămas consecvent, n-aș putea spune, un stil cu adevărat, dar o prezență. Stilul cred că este Dan Spătaru…

Dan Spătaru cu multă modestie despre interpretul Dan Spătaru, încă neegalat, zic eu, într-un top afectiv al marelui public. Nu cred că exagerez când spun, de fapt  mulți au spus, că tot cee ace a cântat, absolut tot, a mers la sufletul omului indiferent de vârstă și poziție socială, impunându-l total și definitiv. Vorba unui critic, e greu de căutat și de găsit o muzică românească fără Dan Spătaru. Pentru metafore în plus, am adunat și spusele altora în timpul din urmă chiar aici la Colecția de muzică

Scriitorul Fănuș Neagu: Mă leagă de Dan Spătaru o veche prietenie împrospătată de sminteala amintirilor. El nu poate fi despărțit de vraja iubirilor noastre.

Compozitorul Horia Moculescu: Dan Spătaru? Un fenomen. Era suficient un afiș micuț doar cu numele lui că într-o oră –două mii de oameni umpleau stadioane.

Compozitorul și dirijorul Ionel Tudor:  Un interpret sincer care n-a apelat la artificii și inflexiuni la modă.

Publicistul George Stanca: A fermecat un popor prin modul simplu de a fi…

Compoziorul Temistocle Popa: Indiferent cine i le-a compus, melodiile de mare succes, și nu-s puține,  au rămas ale lui pentru totdeauna.

Poetul Grigore Vieru: Mă simt în cântecul lui Dan Spătaru acasă și mi-e draf de viață spre deosebire de alte cântece care nu mă duc nicăieri. Mi-e dor de Țărăncuța noastră, vârf al spirtului national în muzică.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.