Trupa Voltaj, acuzată de plagiat. Ascultă piesa!

voltajA aparut si prima acuzatie de plagiat si nu oricum, ci chiar la adresa castigatorilor selectiei Eurovision.

Până să se hotărască în ce limbă vor cânta la Viena melodia în cauză (intitulată ”De la capăt”) cei de la Voltaj se confruntă deocamdată cu rușinea ca piesa lor să fie arătată cu degetul drept un real plagiat.

Între ”De la capăt” și  ”I Could Sing of Your Love Forever”, ce aparține  fostei trupe Delirious, pare a fi o asemănare de care vă puteți da singuri cu părerea.

Delirious (Martin Smith, Stuart Garrand, Tim Jupp, Jon Thatcher, Stew Smith și Paul Evans), un proiect cu muzicieni desprinși din trupa de rock creștin Te Cutting Edge Band), a activat între 1992 și 2009. ”I Could Sing of Your Love Forever”, piesa asemuită cu melodia celor de la Voltaj a fost lansată în urmă cu 11 ani și s-a bucurat de un succes moderat în Statele Unite.

Suspuciunea de plagiat este probată și de o înregistrare dintr-o slujbă baptistă ce a  avut loc în 2007, în București, unde un grup ad-hoc format cântă aceeași linie melodică, practic un cover după Delirious (”I Could Sing of Your Love Forever”), scrie Libertatea.ro.

 


Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.