Urmarim Semifinala concursului Eurovision, in direct la TVR1.Patru piese au fost foarte apreciate. Vezi care sunt!

Semifinala concursului Eurovisiin a inceput de aproximativ 30 de minute si primele trei melodiiau fost deja interpretate in fata juriului condus de compozitorul Adrian Romcescu, din care mai fac parte Ovi Cernauteanu, Andrei Tudor, Paula Seling si Luminita Anghel. Fiecare solist trece prin aprecierile membrilor juriului odata ce isi incheie prestatia live, dupa modelul showurilor celebre ca “Vocea Romaniei” sau “Xfactor”.

 

  1. Piesa “Fara bariere” – Elize &NoStress

Adrian Romcescu le-a cerut mai mult eveniment vocal pentru ca piesa e usor prea monotona.

2. Piesa “Set the skies on fire” – Cristina Vasiu

Andrei Tudor care s-a declarat un fan al vocii interpretei, a recunoscut ca solista nu s-a ridicat la inaltimea cantecului, lucru sustinut si de catre Paula Seling. Adrian Romcescu a spus ca este cea mai valorica…

3. Piesa Limitless – Tudor Turcu:

Tudor Turcu nu a avut prea mult noroc in seara Semifinalei daca e sa ne luam dupa comentariile juriului odata ce prestatia lui live a luat sfarsit. Ovi a spus ca interpretarea a fost prea monotona, iar Paula l-ar fi vrut un pic mai dinamic. Adrian Romcescu a spus si el: “te-as fi vrut mai cu atitudine, ati fost cumintei“. Tudor a explicat cumintenia spunand ca au fost ceva probleme la sunet si nu a vrut sa fie probleme mai mari.  Andrei Tudor a spus: “Nu m-ai convins”.

4.  Ramona Nerra –Save me 

Desi privita initial ca o favorita a concursului, Ramona a fost usor criticata de juriu pentru ca a cantat la limita piesa. Andrei Tudor chiar i-a sugerat s-o lase mai usor cu dansul ea, lasandu-le placerea aceasta fetelor. Luminita Anghel a spus: “nu ai luat in considerare starea de stres, de emotie de care avem parte pe scena. E o piesa cantata la limita”. Ovi a spus: “E cool, imi place chiar daca melodia aduce un pic a anii ’90…subscriu la ce a spus Luminita, e o piesa cantata la limita”. Adrian Romcescu a spus despre piesa interpretata de Ramona ca este una de dans, nu neaparat de show.

5.  Instinct –Petale

Cei doi solisti au fost apreciati de Luminita Anghel care a spus ca exista intre ei o comunicare speciala care este necesara unui duet pe scena. Adrian Romcescu: “Piesa este frumoasa, as fi vrut totusi sa simt un reviriment vocal pe acolo”.

6. Eduard Santha –Wild Child

A fost cea mai apreciata piesa de catre juriu pana acum dintre cele difuzate. Paula Seling a concluizonat: “Sunteti placerea mea vinovata“. Ovi le-a spus si el: “Cei mai cool pana acum” iar Adrian Romcescu s-a exprimat astfel: “Atitudinea pe care o dorim de la o trupa rock, poate prea avangardisti pentru concursul acesta”.

Dupa difuzarea a trei piesa Dan Helciug si Ioana Voicu stau de vorba in camera verde cu cei care au evoluat. Acum, este pauza la TVR1.

7.  Tavi Colen & EmmaWe own the night

Paula Seling a criticat piesa: “Piesa nu e o revelatie, e usor previzibila. Ema, as fi vrut sa vad o evolutie in interpretarea ta …”. Adrian Romcescu a spus insa: “E o melodie foarte bine construita, solida, cu potential de hit”, iar Luminita Anghel a regretat ca vocea lui Tavi se aude prea putin considerand vocea acestuia una recognoscibila. Tavi a explicat ca piesa a fost gandita mai mult pentru ea.

8.  Zanga –Doua sticle

Ovi: “E o productie rock frumoasa, tu esti convingatoare ca si in selectie”. Andrei Tudor: “Imi place personalitatea ta, apreciez ca ati venit pregatiti, apreciez intonatia foarte buna, imi plac lucrurile cu personalitate si orginale“. Paula Seling i-a spus ca refrenul putea sa ramana in registrul acut.

9. Ilinca ft.Alex Florea – Yodel It

A doua piesa apreciata aproape unanim de juriu.  Andrei Tudor: “S-ar putea sa-l ajungi pe Cristian Faur si sa mergi de doua ori la Eurovision”. Paula Seling: “Sunt si alte piese mai complexe in concurs, dar a voastra iese in evidenta”. Ovi: “Am o mica problema cu pronuntia ta, Alex, in engleza”. Adrian Romcescu: “Aveti bucurie pe scena, melodia se retine”. Luminita Anghel le-a zis scurt: “Bravo, voua!”. 

10. Alexandra Crăescu – Hope 

Alexandra a fost foarte apreciata pentru vocea ei. Ovi: “Reusesti sa cantiaproape de fiecare data ca in studio, te-as dori sa te am o data in studio sa lucram”. Paula Seling: “Vocea ta ridica enorm acest cantec”.  Andrei Tudor a subscris celor spuse.

11. Maxim –Adu-ți aminte

Ovi: “One Direction de Romania. Mie piesa imi place”. Andrei Tudor: “Nu este nici ritmata, nici lenta, este o piesa medie, nu stiu ce sa spun, au fost mici nesigurante vocale, dar in cazul unei astfel de piese, nu sunt asa importante”. Paula Seling a spus ca nu a fost chiar capodopera serii, dar a apreciat ca pe scena alaturi de baieti a fos tnaistul Nicolae Voiculet.

12. D-lema  – Adventure 

Luminita Anghel n-a facut foarte multe aprecieri pentru prestatia trupei D-lema, insa a adresat un mesaj fanilor Eurovision sa lase patimile deoparte spunand ca Eurovision e un concurs al melodiei, al spectacolului…  Andrei Tudor: “Sunteti colorati, imi place, dar pentru aventura e nevoie de multa adrenalina”. 

13.  MIHAI (Mihai Trăistariu) –I won’t surrender

O alta melodie foarte apreciata de membrii juriului. Dupa aprecierile acestora, pare una dintre favorite in marea finala. Dar, atentie, in marea finala voteaza doar publicul. Luminita Anghel: “Ai cantat perfect. Perfect”. Adrian Romcescu: “Daca mai e cazul sa demontrezi cine esti cuiva, nu trebuie. Ai gasit si un cantec care te serveste asa cum trebuie. Esti, clar, unul dintre favoriti”. Ovi: “Mi-a placut ca ai schimbat modul de a canta”. Si paula a spus: “Felicitari!”. 

14. Ana Maria Mirică – Spune-mi tu

Adrian Romcescu:  “Esti o prezenta extraordinar de energizanta, carismatica. Mi-aduci aminte un pic de Dida Dragan in tinerete. Andrei Tudor: “Mi-a placut evolutia voastra, foarte bine ca ati schimba in engleza”. 

15. Xandra (Alexandra Șipoș) –Walk on by

O alta piesa extrem de apreciata in seara asta de juriu.

Andrei Tudor: “Ai venit in concurs ultima si ne-ai facut sarcina foarte dificila. Sunt 4-5 piese car,e oricare daca ar participa, eu as fi multumit, iar una e asta”. Paula: “Super voce, super piesa. Felicitari!”. Ovi: “E foarte greu sa scrii o balada buna,  tu o ai si o susti vocal foarte furmos”. Luminita Anghel: “Ai o voce de talie internationala. Voci foarte bune printre care si a ta”. Adrian Romcescu: “Cea mai valoroasa voce, categoric, de astazi. Atrag atentia ca nu facem altceva decat sa oferim publicului cele 1o piese si publicul alege”

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.