10 ani de TopRomanesc.ro. La mulți ani! Ce înseamnă de fapt TopRomanesc.ro?

Un deceniu de muzică românească pe un site dedicat lucrurilor frumoase care se petrec în viețile artiștilor noștri. Viețile muzicale ale lor. Astăzi, TopRomanesc.ro împlinește 10 ani. Un deceniu de frumos, de pasiune, căci cei care scriu aici o fac dintr-un spirit liber, neconvențional, sincer, cu dragoste pentru muzica românească.

Fiecare om, dincolo de serviciul lui de zi cu zi, care îi aduce bunăstarea cotidiană, are și acele fragmente care îi întregesc sufletul într-o zi. TopRomânesc este pentru cei care scriu aici așa ceva. O facem pentru că ne permitem să alocăm bucăți din timpul nostru pentru a arăta celor ce iubesc muzica românească, de ieri și de azi, ce se întâmplă sau s-a petrecut în lumea asta frumoasă.

E un proiect benevol din care nu ne dorim decât să contribuim la a dezvolta istoricul muzicii românești în zona online. Și Slavă Domnului, pe TopRomanesc.ro găsești articole extrem de bine documentate despre marile voci și evenimente ale muzicii noastre relatate cu profesionalism de colegul Mircea Nicolau. O muncă titanică pe care o face cu drag și pasiune!

Găsești tot aici pe siteul nostru relatări de la festivalurile care au loc atât cât ne permit posibilitățile. Uneori ajungem și scriem relatările proprii, alteori le scriem prin cei prezenți acolo în calitate de reprezentanți ai juriului, ai organizatorilor etc.

Pe TopRomanesc.ro scriem despre tinerii interpreți în dorința lor de afirmare, pentru că ne place să-i susținem. Îi ascultăm și dacă ne atrag atenția, le dedicăm o rubrică, un articol.

Rubricile lui Titus Andrei, grație căruia s-a născut acest site (numele siteului, dar, aș spune, și scopul lui, pleacă, în mod clar, de la emisiunea pe care Titus o realiza cu atâta energie, devotament și profesionalism la Radio; iar asta s-a văzut mereu din sutele de scrisori pe care le primea și cărora le răspundea în direct) se pot găsi pe acest site pentru a le putea asculta oricine. Adevărate povești despre muzică!

Echipa TopRomanesc.ro nu e mare, dar pasiunea cu care se lucrează te face să crezi că suntem o redacție în adevăratul sens al cuvântului, cum mi s-a mai spus de câteva ori. Nu suntem o redacție aici, ci doar un site ce promovează, susține și venerează muzica românească. Muzica adevărată. Iar asta ne permite să selectăm ceea ce publicăm. Asta ne lasă liberi în suflet și în minte pentru muzica românească. De aceea suntem convinși că cei care ne urmăresc o fac pentru că rezonează cu noi, pentru că au nevoie de frumosul pe care muzica îl revarsă asupra noastră, pentru că vor să afle lucruri ce țin strict de muzică în privința artiștilor noștri.

Le mulțumim lor precum și celor care ne ajută cu informații adevărate de la evenimentele muzicale care au loc în orașele lor, le mulțumim oamenilor din spatele artiștilor care ne țin la curent cu activitatea lor, îi mulțumim Lianei pentru ajutorul dat pe partea tehnică a siteului și într-un suflet spunem LA MULȚI ANI, TopRomanesc.ro! 10 ani de TopRomanesc.ro.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.