Titus Andrei despre Mircea Drăgan și Romanticii

Muzicieni români lansați în anii ’60. Când Beatlemania isca isteria peste tot în Europa și nu numai, Mircea Drăgan debut ala Radio în formația Sideral, era în 1965, alături de Liviu Tudan, cu hitul lor de atunci “Mândruliță din Banat”.

Publicul îi primea cu entuziasm, pentru că pe lângă Beatles mai cântau The Who și Clif Richard, unii știu, filmul “Tinerii” prin care generația acelor ani făcea cunoștință cu un alt mod de viață. Din 69 Mircea Drăgan cântă cu Mondial, formație, după cum declara chiar el, cu muzică de foarte bună calitate, cu melodii care se vor cânta mulți ani de acum încolo, un reper pentru adevărata muzică românească.

Din 72 Drăgan conduce Romanticii, reorganizează formula și definitivează stilul trupei: un funky soul, nu întotdeauna comericial, dar bine pus la punct. Cântă cu mult evedete din România, participă la festivaluri internaționale, la cele mai renumite din țară, devine un recunoscut compozitor, instrumentist, orchestrator și regizor muzical, dedicându-se producției muzicale.

M-am oprit la piesa de mare succes “Soare și foc” lansată în 76 la Gala Revistei “Săptămâna”. Soliști atunci: vestitul Petru Răduță, Vali Puși plus compozitorul. Iată au trecut 43 de ani de atunci și ce bine suna trupa Romanticii.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.