A fost anunțată ordinea intrării artiștilor în semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016

Două mii de bucureșteni au apaludat vineri seară concurenții Selecției Naționale în concertul de promovare organizat de TVR la Berăria H din capitală, se anunţă într-un comunicat emis de TVR. Cei 12 artiști calificați în semifinala Eurovision România 2016 au interpretat melodiile calificate în concurs, s-au distrat alături de fani, au făcut fotografii și au acordat interviuri jurnaliștilor prezenți la eveniment. În premieră, Iuliana Marciuc a anunţat ordinea intrării artiştilor în concurs.

Venit direct de la pupitrul Telejurnalului TVR 1, Radu Tudor a fost gazda spectacolului. Vedeta Televiziunii Române a întreținut atmosfera, a prezentat artiștii și a organizat concursuri pentru publicul din sală.

Prezentă la eveniment, Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision 2016 a anunțat, în premieră, ordinea intrării în concurs a semifinaliștilor pe scena de la Baia Mare. Astfel, publicul din Sala Sporturilor și telespectatorii TVR îi vor asculta pe cei 12 după cum urmează:

1. Doru Todoruț feat. Irina Baianț — The Voice

2. Andra Olteanu — Nai Nai

3. Dream Walkers — Let It Shine

4. Irina Popa — Letting Go

5. Jukebox — Come On Everybody

6. Mihai Băjinaru — Never Too Late

7. Vanotek feat. The Code & Georgian — I’m Coming Home

8. M I H A I — Paradisio

9. Florena — Behind the Shadows

10. Gașca de acasă — Tu ești povestea

11. Ovidiu Anton — Moment of Silence

12. Xandra — Superhuman

‘În ultimii ani, a devenit o tradiție ca Selecția Națională să fie organizată în orașe diferite din țară. Mă bucur că, anul acesta, am organizat un show și pentru publicul bucureștean, practic o repetiție pentru spectacolul de la Baia Mare. Fanii au fost la înălțime și au creat o atmosferă extraordinară, motiv pentru care așteptăm emoțiile din cele două seri de concurs încărcați cu energie pozitivă’, a declarat Iuliana Marciuc, la finalul evenimentului.

Concurenții au fost susținuți din sală și de vedetele TVR, alături de alți artiști și prieteni: Mihai Rădulescu, Marian Olaianos, Ioana Voicu, Mihai Pocorschi, Dan Bittman, Andreea Archip, Corina Dănilă, Paula Seling, Mugurel Vrabete, Gabi Constantin (Voltaj) sau Paula Chirilă. În finalul evenimentului, Jo (Ioana Anuța), cea care va însoți artiștii și în Camera Verde, la Baia Mare, a susținut un recital incendiar pentru publicul de la Berăria H.

***

Selecția Națională Eurovision România 2016 se va desfășura la Sala Sporturilor din Baia Mare, prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala din 4 martie și finala din 6 martie.

În semifinală vor concura Jukebox, M I H A I, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruț și Irina Baianț, Dream Walkers, Gașca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra și Mihai Băjinaru. Dintre cele 12 piese, șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecției Naționale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Show-urile vor fi transmise în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe pagina eurovision.tvr.ro

***

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informațiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar și noutățile din țară și din străinătate pe subiectul Eurovision.

Foto: TVR

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.