Al 48-lea trofeu al Festivalului de la Amara a plecat la Călărași. Vezi întregul palmares și aprecierile festivalului!Multe și mari au fost emoțiile în seara de gală a Festivalului Amara, ajuns anul acesta la cea de-a 48-a ediție. Este cel mai longeviv festival de muzică românească, fără a avea o ediție întreruptă până acum. S-au lansat aici, ca să dăm doar două nume, Mihaela Runceanu ori Angela Ciochină.

La ediția cu nr 48, cei 13 concurenți au cântat cu orchestra condusă de Ionel Tudor și dovada profesionalismului demonstrat de Big Band-ul Radio stau și zecile de mulțumiri aduse de fiecare concurent care a urcat pe scenă duminică pentru a-și primi premiul. Doar 4 au fost mai puțin norocoși și s-au întors acasă doar cu o diplomă de participare.

Orchestra a fost apreciată și de compozitorul Viorel Gavrilă, și acesta la rândul lui dirijor de orchestră la festivaluri în țară. De pildă, la ultimele ediții ale festivalului Mamaia concurenții au fost  acompaniați de orchestra condusă de el:

„Aplaudați această minunată orchestră condusă de Ionel Tudor. Concurenții au avut o șansă mare să cânte cu ei. Aplaudați-i!”

Horia Moculescu a apreciat publicul care vine an de an la festivalul Amara:

„Festivalul de la Amara beneficiază de cel mai mare public dintre toate festivalurile existente în România, este cel mai bogat în spectatori. Vă spun ca unul dintre cei mai vechi care vine aici din 1973, nu erau aceiași oameni, dar la el de mulți”. 

Citește și: [VIDEO] Seară de gală la Festivalul de la Amara. Ascultă-i pe câștigători!

Palmaresul Festivalului Amara – ediția 48:

Mențiuni:

1. Elena Cristina Petcu – București

2. Iulia Andreea Constantin – Constanța

3. Mihaela Cătălina Mihăilescu – Călărași

4. Cristian Prăjescu – Roman

Premiul de popularitate: Alexandra Dumitrina Haidău – Iași

Premiul III: Ion Moise Bădulescu – Mioveni, Argeș

Premiul II: Emilian Mihai Nechifor – Iași

Premiul I: Octavian Broștean – Alexandria

Trofeul: Gabriela Amzaru – Călărași

Festivalul s-a bucurat și de aprecierea lui Titus Andrei, membru în juriu, care a spus că e unul de înaltă calitate, iar vicepreședintele Consiliului județean  ținut să  facă o remarcă binevenită: „Toți concurenții au fost mai buni decât ieri. Probabil din cauza emoțiilor pe care le-au avut în concurs”.

Share This:

Leave a Reply

One thought on “Al 48-lea trofeu al Festivalului de la Amara a plecat la Călărași. Vezi întregul palmares și aprecierile festivalului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!