Amintiri cu Oana Sârbu despre Festivalul Mamaia…

Oana Sârbu câştiga în 1986 premiul Tinereţii la festivalul de la Mamaia interpretând în concurs piesele “Voi cânta pentru mileniul III” (m: Marius Ţeicu/t: Eugen Rotaru) şi “Vreau o stea” (m: Dan Ardelean/t: Gina Teodorescu). A fost un început promiţător căci, dincolo de cunoscutele şlagăre lansate de intepretă, alături de compozitorul Virgil Popescu, din care amintim doar “Te iubeam”, “Dacă te-am minţit cândva”, “Viaţa noastră-n doi”, “Lumea basmelor”, “Cabaret”, Oana Sârbu înregistrează şi alte câteva participări la festivalul care a lansat atâtea nume importante în muzica românească. Amintim doar  anul 1992 când Oana Sârbu participă la secţiunea Şlagăre cu piesa “Dacă te-am minţit cândva”, 1989 cu piesa “Călător spre mileniul III”, 1997 când alături alte patru soliste precum Silvia Dumitrescu, Zoia Alecu, Crina Mardare, Laura Stoica participă la secţiunea Şlagăre cu piesa “Primăvara” (m: Virgil Popescu) iar la Creaţie cu piesa “Noapte de noapte” tot a lui Virgil Popescu. În anul 2000 Oana revine pe scena festivalului interpretând la secţiunea Creaţie piesa “Mă întorc la dragostea ta” (m: Virgil Popescu). În 2006 artista a primit trofeul TVR 50 cu ocazia Caravanei TVR 50 organizată la Festivalul de la Mamaia. Atunci, Oana participă în recitalul organizat cu acest prilej. Iată ce ne-a declarat Oana Sârbu în exclusivitate despre ce a însemnat pentru ea Festivalul de la Mamaia de-a lungul timpului.

“Festivalul de la Mamaia reprezintă o amintire importantă şi de suflet, pentru mine. În primul rând pentru că a fost al doilea concurs la care am participat când eram încă foarte puştoaică, imediat după concursul “Steaua fără nume”. Acolo am avut recitaluri şi alte premii, chiar dacă nu principale, dar care au încununat piese ale unui autor cu care am colaborat perfect în timp: Virgil Popescu. Tot acolo, dincolo de scenă, în culise, am împărţit păreri şi momente frumoase alături de colegii mei de-o vârstă sau din alte generaţii. Şi nu în ultimul rând am admirat soliştii pe care i-am plăcut la un anumit moment…”

Echipa Top Românesc, 22 august 2010

Share This:

Leave a Reply

2 comentarii la „Amintiri cu Oana Sârbu despre Festivalul Mamaia…

 • 22 august 2010 la 10:50
  Permalink

  Oana sarbu a participat in anul 1995 la seara retrospectiva a festivalului, ocazionata de cea de a 25-a aniversare a acestuia, unde a deschis spectacolul, interpretand “Cum e oare” si “N-am stiut sa te pastrez”.
  In anul 1997 a participat la sectiunea Slagare cu piesa “Primavara”. La creatie a participat in acel an cu piesa “Noapte de noapte”, compozitor Virgil Popescu.
  In anul 2000 a participat din nou la sectiunea creatie a festivalului cu “Ma intorc la dragostea ta”, compozitor Virgil Popescu.

  Răspunde
 • 22 august 2010 la 11:16
  Permalink

  Multumim pt observatii. de asta e bine sa se implice si ceilalti prieteni ai muzicii romanesti in realizarea acestor retrospective. Adunand de la fiecare reusim sa facem ceva frumos. o sa le corectam.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.