ANGELA SIMILEA – PALMARES
Acest material a fost scris la sugestia domnului Andrei Partoş şi la rugămintea unor admiratori ai muzicii pop/uşoare româneşti, care au dorit să afle nişte date exacte despre cariera Angelei Similea.
Mulţumiri domnilor Bogdan Ioniţă, Teodor Isaru, Florentin Prodea, pentru ajutorul oferit în realizarea acestui material.
În ultimii 15 ani, am adunat multe date şi informaţii importante despre muzica pop/uşoară românească din anii’60,’70,’80,’90. Nicăieri nu mai există o arhivă completă a evenimentelor, concursurilor şi festivalurilor din acea perioadă, aşa că, munca mea s-a asemănat asamblării unui puzzle imens, care, acum, este aproape complet.
Adeseori am fost întrebaţi de către cititorii Top Românesc, mai ales de către cei tineri: “De ce (în ordine alfabetică) Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Margareta Pâslaru, Angela Similea şi Dan Spătaru reprezintă vârful piramidei muzicii pop/uşoare româneşti din anii ’70-’80 (în cazul Margaretei Pâslaru şi a lui Dan Spătaru, chiar anii’60)?”.
Răspunsul este acesta (şi există dovezi pentru fiecare argument). Erau capete de afiş, în sensul că puteau ţine singuri spectacole în săli sau stadioane mari, cu public plătitor. Au avut o bogată activitate discografică (atât albume solo, cât şi colective). Piesele interpretate de aceştia au obţinut numeroase distincţii la festivaluri şi concursuri de gen (Festivalul Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, Concursul Anual al Melodiilor de la Bucureşti, Concursul TV “Şlagăre în Devenire”). Au fost foarte des difuzaţi la TVR (singurul post TV de atunci) şi Radio România (care deţinea singurele 3 posturi de radio din ţară). Au efectuat numeroase turnee prin ţară. Au reprezentat România la multe festivaluri şi evenimente în străinătate. În plus, în 1990, aveau deja peste 20 de ani de activitate.
Despre aceşti cinci artişti nu am cum să scriu un singur material. Performanţele lor rămân de neegalat în muzica pop/uşoară românească.
Angelei Similea s-a născut pe 09 iulie 1946, în comuna 1 Decembrie din Judeţul Ilfov.
Pe când era elevă, a cântat în corul şcolii. A urcat prima oară pe scenă, pe când era elevă în clasa a X-a la Liceul Industrial nr.6 din Bucureşti (pe atunci Liceul “Ilie Pintilie”). Profesorul său de muzică din liceu a fost Marin Teofil (zis Pufulete). Acesta a fost cel care a mers cu Angela Similea la celebrul Ansamblu UTC şi a prezentat-o celebrului compozitor George Grigoriu. După ce a ascultat-o, maestrul Grigoriu a sfătuit-o să se înscrie la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti.
Mai târziu, artista a cântat cu Ansamblul de Estradă al I.I.S. Tehnometal, alături de care a efectuat turnee prin ţară.
În perioada 1967-1970, a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, la clasa profesoarei Florica Orăscu (pe lângă Angela Similea, clasa doamnei Orăscu a dat muzicii româneşti artişti precum Mihai Constantinescu, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu, Dida Drăgan, Petre Geambaşu, Natalia Guberna, Maria Nagy, Olimpia Panciu, Aura Urziceanu, etc). Corepetitor la aceeaşi clasă, compozitorul Marius Ţeicu.
În paralel, începând cu toamna anului 1968, a urmat cursurile de perfecţionare ale soliştilor de muzică uşoară de pe lângă CSCA (Comitetul de Stat pentru Cultură şi Artă), având-o ca profesoară tot pe Florica Orăscu.
În decembrie 1967, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Concursului Artiştilor Amatori, obţine Premiul I pe Bucureşti şi Premiul III pe ţară, cu melodia “Câmpia sub lună” (Vasile Veselovski/Aurel Storin, din repertoriul Aidei Moga).
Pe data de 28 decembrie 1968, la sala “Savoy” a Teatrului “Constantin Tănase” din Bucureşti, participă la prima ediţie a Festivalul şi Concursul Tinerilor Solişti de Muzică Uşoară din Bucureşti (cunoscut şi sub numele de Bucureşti’68). În cadrul preselecţiei concursului s-au înscris 150 de concurenţi. Cei 18 concurenţi, selectaţi pentru faza finală, au fost pregătiţi de Camelia Dăscălescu (compozitor), Edmond Deda (compozitor), Florica Orăscu (profesoară la Şcoala Populară de Artă) şi Gaby Pascu (interpretă). Angela Similea, care s-a prezentat în festival cu piesele “Aşa eşti tu” (George Grigoriu) şi “În cine să mai cred” (Gh. Ursu), este distinsă cu Premiul I (Marele Premiu).
Tot în 1968, debutează la Televiziunea Română, alături de Dorin Anastasiu, în cadrul emisiunii “Emoţii în premieră”, cu piesele “Spune, iubite” (George Grigoriu, din repretoriul Elenei Neagu) şi “Guantanamera” (cover).
Primele emisiuni TV în care a apărut, găsite în programul Radio-TV, au fost: “Muzică pentru micul ecran” (23 noiembrie 1968), “Estrada tinereţii” (09 octombrie 1968), “Slalom muzical-distractiv” (09 februarie 1969), “Melodiile Bucureştiului” (03 mai 1969), “Alb și negru” (15 mai 1969), “Glasul roților de tren” (13 iulie 1969), “Bucureştiul în cântec” (03 august 1969), “Melodii… Melodii” (25 octombrie 1969).
În perioada 25–27 iulie 1969, la Teatrul de Vară din Mamaia, participă la cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia. Este prezentă atât la secţiunea “Creaţie”, cu piesa “Cu fericirea mea nu te juca” (Noru Demetriad/ Florina Ştef), cât şi la “Interpretare”, cu piesele “Astă seară fără lacrimi” de (Aurel Giroveanu/Harry Negrin, din repertoriul Doinei Badea) şi “Glasul tău” (Alexandru Mandy, din repertoriul lui Sergiu Cioiu). Până în 1983, doar ediţiile din 1969 şi 1971 au avut secţiune de interpretare.
La începutul anului 1970, pe când încă era elevă la Şcoala Populară de Artă, îndrumată de George Grigoriu, debutează la Radio România. Pe atunci, pentru a fi difuzat la radio, orice interpret debutant dădea un examen de audiţie, în faţa unei comisii de specialitate. Angela Similea a luat acest examen cu nota 10, înterpretând piesa “Spune-mi, iubite”, compusă de George Grigoriu, care a fost şi prima sa înregistrare la Radio România.
Pe 24 ianuarie 1970, în cadrul primei ediţii a concursului “Concertul Speranţelor”, organizat de TVR şi Revista “Săptămâna”, este distinsă cu Locul I, la egalitate cu Dorin Anastasiu, în Clasamentul Juriului Presei. De asemenea, este distinsă cu Locul 2, în Clasamentul Publicului (locul 1 fiind adjudecat de Dorin Anastasiu). În cadrul concursului, a interpretat piesele “Ai plecat râzând” (Petre Mihăescu, din repertoriul Luminiţei Dobrescu) şi “Nel Sole” (cover).
La sfârşitul lunii noiembrie 1969, o comisie de specialitate a selecţionat şase concurenţi (din 32 care s-au prezentat), pentru a reprezenta România la cea de-a 3-a ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” de la Braşov. Aceştia au fost (în ordine alfabetică): Dorin Anastasiu, Denise Constantinescu, Petre Geambaşu, Elena Neagu, Angela Similea, Doina Spătaru. În primele luni ale anului 1970, concurenţii au fost pregătiţi de către profesorul Jean Bănescu de la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, de regizorii Marcel Popescu şi Cornel Todea şi de corepetitorul Mihai Chirilov.
Spectacolul final de selecție, unde fiecare concurent a prezentat câte trei piese, a avut loc pe 03 februarie 1970, la Sala Radio din București. În cele din urmă, consiliul artistic al festivalului i-a ales pe Dorin Anastasiu și Angela Similea (ulterior, a fost selecționată și Doina Spătaru) pentru a reprezenta România la “Cerbul de Aur” 1970.
Pe 06 martie 1970, la Teatrul Dramatic din Braşov, Angela Similea se prezintă la cea de-a 3-a ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” (03– 08 martie 1970), cu piesele “După noapte vine zi” (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu, din repertoriul lui Gică Petrescu și al Margaretei Pâslaru) şi “Marea cântă” (Paul Urmuzescu/Vlaicu Bârna, din repertoriul Ilincăi Cerbacev). Pe 08 martie 1970, în cadrul Galei Laureaţilor, este distinsă cu “Cerbul de Argint” (locul 2), la egalitate cu Lize Marke (Belgia). Trofeul „Cerbul de Aur” a fost obținut de interpreta olandeză Therese Steinmetz. Peste 14 ani, în 1984, Angela Similea și Therese Steinmetz vor fi protagonistele emisiunii de varietăți „Totul e posibil în joc” (realizatori: Titus Munteanu şi Cerrit den Braber), o coproducţie România-Olanda, premiată la Festivalul Filmului de Televiziune „Rose d’Or” de la Montreux (Elveția).
În 1971, îi apare primul disc single, intitulat “Melodii de George Grigoriu” (EDC 10.209). Albumul cuprinde 4 compoziţii ale compozitorului George Grigoriu, printre care şi “Amurgul”, unul din primele şlagăre ale artistei, înregistrat în decembrie 1970, lansat iniţial de Trio Grigoriu.
Primul său mare succes este “Un albastru infinit” (Marcel Dragomir), prezentat în primă audiţie pe 24 ianuarie 1976, la prima ediţie a concursului TV de creaţie de muzică uşoară “Cântăm pentru voi”.
Pentru cei care nu ştiu, până în 1990, în România existau un singur post de televiziune (TVR), trei posturi de radio (România 1, România 2, România 3) şi o singură casă de discuri (Electrecord).
Aceasta a fost începutul lungii şi prodigioasei cariere a Angelei Similea. După “Un albastru infinit”, a lansat zeci de piese de succes, fiind una dintre cele mai populare interprete din anii ’70-’80.
Iată palmaresul şi participările Angelei Similea, la festivaluri şi concursuri naţionale. De asemenea, in această listă se regăsesc discografia solo, recitalurile filmate de TVR, emisiunile TV ce au avut-o ca protagonistă, precum şi activitatea de actriţă.
PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI NAŢIONALE
FESTIVALUL ŞI CONCURSUL TINERILOR SOLIŞTI DE MUZICĂ UŞOARĂ DIN BUCUREŞTI (1968–1988) – 10 ediţii
Ediţia 01 (28 decembrie 1968, Sala Savoy a Teatrului “Constantin Tănase” din Bucureşti)
Premiul Festivalului acordat de Comitetul pentru Cultură şi Artă al Municipiului Bucureşti – Angela Similea
“Aşa eşti tu” (m: George Grigoriu; t: Jean Ionescu) – piesă lansată de Elena Neagu
“În cine să mai cred?” (m: Gh. Ursu; t:)
CONCURSUL SPERANŢELOR (1970) – 5 ediţii
Ediţia 01 (24 ianuarie 1970, Sala Radio din Bucureşti)
Clasamentul Publicului – Interpreţi
Locul 2: Angela Similea – 133 voturi
“Ai plecat râzând” (m: Petre Mihăescu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – piesă lansată de Luminiţa Dobrescu
“Nel sole” (Repertoriu Internaţional) – piesă din repertoriul muzicii pop italiene
Clasamentul Juriului Presei – Interpreţi
Locul 1: Dorin Anastasiu şi Angela Similea
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL CERBUL DE AUR DE LA BRAŞOV (1968 – )
Ediţia 03 (03 – 08 martie 1970, Teatrul Dramatic din Braşov)
Cerbul de Argint (Locul II) – Angela Similea (la egalitate cu Lize Marke)
“După noapte vine zi” (m: Aurel Giroveanu; t: Tudor Muşatescu) – piesă lansată de Margareta Pâslaru
“Marea cântă” (m: Paul Urmuzescu; t: Vlaicu Bârna) – piesă lansată de Ilinca Cerbacev
Ediţia 04 (02 – 07 martie 1971, Teatrul Dramatic din Braşov)
Recital, în seara zilei de 06 martie 1971.
Ediţia 05 (24 – 28 iunie 1992, Piaţa Sfatului din Braşov)
Recital, în seara zilei de 27 iunie 1992.
Ediţia 16 (03 – 08 septembrie 2008, Piaţa Sfatului din Braşov)
Microrecital pe 03 septembrie 2008, alcătuit din:
“Să mori de dragoste rănită” (m: Marcel Dragomir; t: Aurel Storin)
“Iubirea cere pace planetară” (m: Liviu Tudan; t: Lucian Avramescu, lansată de formația “Roșu și Negru”) – interpretată alături de Luminița Anghel, Monica Anghel, Mircea Baniciu, Laurențiu Cazan, Gabriel Cotabiță, Direcția 5, Iris, Nico, Nicola, Marcel Pavel, Paula Seling, Doru Tufiș, Aura Urziceanu
FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ DE LA MAMAIA (1963 – 2012)
Mamaia’69 (25 – 27 iulie 1969) – Ediţia 05
Secţiunea de “Interpretare”
“Astă seară fără lacrimi” (m: Aurel Giroveanu; t: Harry Negrin) – piesă lansată de Doina Badea
“Glasul tău” (m: & t: Alexandru Mandy) – piesă lansată de Sergiu Cioiu
Secţiunea “Creaţie – Lucrări Inedite”
“Cu fericirea mea nu te juca” (m: Noru Demetriad; t: Florina Ştef)
Mamaia’75 (22 – 27 iulie 1975) – Ediţia 10 (la această ediţie, piesele din concurs au fost prezentate in două variante de interpretare. Acest lucru a avut ca scop o mai mare obiectivitate în stabilirea aprecierilor)
“Flori de câmp” (m: Florin Bogardo; t: Tania Lovinescu) – cealaltă variantă de interpretare a fost realizată de Stela Enache
“Mândria mea” (m: Aurel Giroveanu; t: Mircea Block) – cealaltă variantă de interpretare a fost realizată de Doina Badea
“Pentru tine, ţara mea” (m: Ion Cristinoiu; t: Mihai Dumbravă) – cealaltă variantă de interpretare a fost realizată de Doina Badea – Premiul I
“România” (m: Marius Ţeicu; t: Mihai Dumbravă) – cealaltă variantă de interpretare a fost realizată de Cornel Constantiniu
Mamaia’76 (26 – 31 iulie1976) – Ediţia 11 (la această ediţie, piesele din concurs au fost prezentate in două variante de interpretare. Acest lucru a avut ca scop o mai mare obiectivitate în stabilirea aprecierilor)
“Drumul” (m: Vasle Şirli; t: Corina Brăneanu) – cealaltă variantă de interpretare a fost realizată de Adrian Romcescu – Menţiune
“Spune-mi, ţara mea” (m: Vasile V. Vasilache; t: Gheorghe Vîlcu) – cealaltă variantă de interpretare a fost realizată de Cornel Constantiniu – Premiul II
Mamaia’83 (26 – 03 august 1983, reluat după o pauză de 7 ani) – Ediţia 12 / 13
Secţiunea “Creaţie”
“E mare lucru să fii om” (m: Marcel Dragomir; t: George Ţărnea) – Premiul Organizatorilor
Mamaia’84 (29 august – 02 septembrie 1984) – Ediţia 14
Secţiunea “Creaţie”
“A opta minune” (m: Marius Ţeicu; t: Mihai Maximilian) – în duet cu Corina Chiriac – piesă prezentată în afara concursului
“De n-ai să vii” (m: Ion Cristinoiu; t: Ovidiu Dumitru) – Trofeul Mamaia
“Împreună vom învinge” (m: Marcel Dragomir; t: Lucian Avramescu) – Premiul Organizatorilor
Mamaia’85 (28 august – 01 septembrie 1985) – Ediţia 15
Secţiunea “Creaţie”
“Adio, dar rămân mereu cu tine” (m: Cornel Fugaru; t: Dan Dumitriu)
“Dor de viaţă” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) – Premiul Criticii Muzicale
“Voi cânta pentru mileniul III” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru) – Premiul I
Mamaia’93 (22 – 25 iulie 1993) – Ediţia 23
Secţiunea “Creaţie – Şlagăre”
“Şi dacă vii şi dacă nu” (m: Ion Cristinoiu; t: Dan V. Dumitriu)
Microrecital dedicat lui George Grigoriu, în seara zilei de 23 iulie 1993, alături de Ramona Ionică, Marina Florea, George Nicolescu, Paul Surugiu-Fuego. În cadrul acestui recital, interpretează “Amurgul” (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu), rearanjată orchestral de Ionel Tudor, şi povesteşte despre colaborarea cu George Grigoriu.
Mamaia’95 (26 – 30 iulie 1995) – Ediţia 25
Secţiunea Creaţie – Prime Audiţii
“Să mori de dragoste rănită” (m: Marcel Dragomir; t: Aurel Storin) – Premiul II
Secţiunea Creaţie – Şlagăre
“Iubesc la nebunie” (m: Marcel Dragomir; t: Angel Grigoriu)
În prima seară, pe 26 iulie 1995, alături de alte mari nume ale muzicii uşoare/pop româneşti, participă la spectacolul “Retrospectiva Mamaia 25 de ani”, unde interpretează fragmente din piese ce s-au lansat de-a lungul timpului pe scena festivalului. Acestea au fost:
“De n-ai să vii” (m: Ion Cristinoiu; t: Ovidiu Dumitru)
“Voi cânta pentru Mileniul 3” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru)
“Tăcutele iubiri” (m: Jolt Kerestely; t: Ovidiu Dumitru) – piesă lansată de Eva Kiss
Mamaia’96 (29 august – 01 septembrie 1996) – Ediţia 26
Secţiunea Creaţie – Şlagăre
“Să mori de dragoste rănită” (m: Marcel Dragomir; t: Aurel Storin) – Marele Premiu
Angela Similea este membră a juriului la secţiunea “Interpretare”
Mamaia 2000 (24 – 27 august 2000) – Ediţia 30
Membră a juriului.
“Premiul de Excelenţă pentru Discografie”, decernat în seara de gală, de către Casa de discuri Electrecord.
CONCURSUL CÂNTECULUI POLITIC PENTRU TINERET (Sala Radio, 1975 – 1988) – 7 ediții
Ediţia 01 (24 – 26 octombrie 1975)
Secţiunea “Muzică Uşoară”
“Drumul care începe” (m: Marcel Dragomir; t: Flavia Buref) – Menţiune
CONCURSUL TV “CÂNTĂM PENTRU VOI” (Sala Radio, 1976) – 5 ediţii
Ediţia 01 (Sala Radio, 24 ianuarie 1976)
“Un albastru infinit” (m: Marcel Dragomir; t: Ovidiu Dumitru) – Premiul I
Ediţia 02 (Sala Radio, 06 martie 1976)
“Puf” (m: Vasile Şirli; t: Marin Sorescu)
Ediţia 03 (Sala Radio, 03 aprilie 1976)
“Dar nimeni nu-i ca noi” (m: Ramon Tavernier; t: Mircea Block) – în duet cu Cornel Constantiniu – Premiul Publicului
CONCERTUL CU PRIME AUDIŢII “LAUDĂ OMULUI” (1976) – 2 ediții
Concert organizat de Consiliul Naţional al Frontului Unităţii, Uniunea Compozitorilor, Uniunea Scriitorilor şi ATM, în cadrul căruia s-au prezentat 22 de piese. Realizatori Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu
Ediţia 01 (Sala Radio, 10 martie 1976)
“Măr” (m: Marcel Dragomir; t: Vasile Nicolescu)
CONCURSUL ŞI FESTIVALUL CÂNTECULUI MUNCITORESC PATRIOTIC REVOLUŢIONAR
Ediţia 01 (Sala Radio, Bucureşti 15 – 18 aprilie 1976)
“Dacă şti” (m : Ion Cristinoiu; t: Mihai Dumbravă)
FESTIVALUL CÂNTECULUI OSTĂŞESC (Sala Radio, 1972 – 1988)
Ediţia 03 (Sala Radio, 07 – 08 octombrie 1976, 16 octombrie 1976 – Gala Laureaților)
Secţiunea “Muzică Uşoară”
“Eu sunt, tu ești” (m: Marcel Dragomir; t: Romeo Iorgulescu) – Mențiune (?)
Ediţia 06 (Sala Radio, 10 – 15 octombrie 1982)
Secţiunea “Muzică Uşoară”
“Visul meu” (m: Marcel Dragomir; t: Romeo Iorgulescu) – Premiul III
CONCERTUL CU PRIME AUDIŢII AL ORCHESTREI DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ A RADIOTELEVIZIUNII (1979) – 2 ediții
În anul 1979, au avut loc două concerte ale Orchestrei de Muzică Uşoară a Radioteleviziunii, organizate de secţia de Muzică Uşoară a Radiodifuziunii Române (Radio România), în cadrul cărora s-au prezentat piese în primă audiţie. O parte dintre acestea au fost distinse cu premii. Ambele concerte au fost difuzate în direct pe postul Radio România 1.
Ediţia 01 (Sala Radio din Bucureşti, 11 martie 1979)
Realizatori: Maria Ioina, Adriana Marian, Constantin Balacciu
“Cântec fără nume” (m: Marcel Dragomir; t: Flavia Buref)
CONCURSUL DE CREAŢIE DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ MELODIILE ANULUI (1979 – 1987)
Melodii’80 (Sala Palatului, 01 – 09 decembrie 1980) – Ediţia 02
“Pentru tine, draga mea” (m: Marcel Dragomir; t: Aristide Mircea) – Laureată
“România de azi, România de mâine” (m: Vasile V.Vasilache; t: Aurel Storin) – în duet cu Stela Enache şi Dorin Teodorescu – Laureată
Melodii’81 (Sala Polivalentă, 29 ianuarie – 02 februarie 1982) – Ediţia 03
“Adu-mi clipa de lumină” (m: Marcel Dragomir; t: Ovidiu Dumitru) – Premiul Publicului
“Piano, pianissimo” (m: Ionel Tudor; t: Harry Negrin) – Premiul Publicului
“Voi râde iar” (m: Marius Ţeicu; t: Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu) – Premiul Juriului
Melodii’82 (Sala Palatului, 25 februarie – 02 martie 1983) – Ediţia 04
Secţiunea “Din melodiile anului 1982”
“Casa mea” (m & t: Ion Cristinoiu) – Marele Premiu
“Cineva” (m: Marius Ţeicu; t: Saşa Georgescu)
“La revedere” (m: Marcel Dragomir; t: Eugen Rotaru) – Premiul Juriului
Recital, în seara zilei de 28 februarie 1983.
Melodii’83 (Sala Polivalentă, 06 – 11 martie 1984) – Ediţia 05
Secţiunea “Piese lansate în 1983”
“De singurătate” (m: Ion Cristinoiu; t: Eugen Rotaru)
“O zi” (m: Marius Ţeicu; t: Saşa Georgescu)
“Să te gândeşti din când în când la mine” (m: Marcel Dragomir; t: Teodora Popa Mazilu)
Secţiunea “Lucrări în primă audiţie”
“Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt” (m: Marcel Dragomir; t: George Ţărnea)
“Melancolie de amurg” (m: Ion Cristinoiu; t: Daniela Crăsnaru)
“Trăiesc” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru) – Premiul Publicului
Melodii’84 (Sala Polivalentă, 14 – 17 februarie 1985) – Ediţia 06
Secţiunea “Melodiile anului 1984”
“A opta minune” (m: Marius Ţeicu; t: Mihai Maximilian) – în duet cu Corina Chiriac
“Dacă n-ai fi existat” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) – Premiul I
“Trăiesc” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru) – Marele Premiu
Recital, în seara zilei de 17 februarie 1985, acompaniată de formaţia “Savoy”, în cadrul căruia a interpretat în primă audiţie:
Grăbeşte-te şi vino (m: Marian Nistor; t: Alexandru Stamatiad)
Melodii’85 (Sala Polivalentă, 13 – 16 februarie 1986) – Ediţia 07
Secţiunea “Din melodiile anului 1985”
“Adio, dar rămân cu tine” (m: Cornel Fugaru; t: Dan Dumitriu) – Premiul Juriului
“Bună ziua, dragoste” (m: Jolt Kerestely; t: Aurel Storin) – Premiul Juriului
“Dor de viaţă” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)
“Voi cânta pentru mileniul III” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru) – Marele Premiu
Recital, în seara zilei de 13 februarie 1986, acompaniată de formaţia “Savoy”, în cadrul căruia a interpretat în primă audiţie:
Nu-mi lua iubirea (m: Marius Ţeicu; t: Teodora Popa Mazilu)
Melodii’86 Sala Polivalentă, (30 ianuarie – 01 februarie 1987) – Ediţia 08
“Balada iubirilor deschise” (m: Marian Nistor; t: George Ţărnea)
“Fată cu cercei de smoală” (m: Jolt Kerestely; t: Ion Ruş)
“Nu-mi lua iubirea” (m: Marius Ţeicu; t: Teodora Popa Mazilu) – Marele Premiu
Recital, în seara zilei de 31 ianuarie 1987, acompaniată de formaţia “Savoy”.
Melodii’87 (Sala Polivalentă, 11 – 13 martie 1988) – Ediţia 09 (ultima ediţie)
“Cheamă iubirea, ad-o-napoi” (m: Marius Ţeicu; t: Teodora Popa- Mazilu) – Laureată
“Hai să ne-mpăcăm” (m: Marcel Dragomir; t: Teodora Popa Mazilu) – deși a figurat pe albumul “Melodii’87 (2)” (Electrecord ST-EDE 03292), piesa nu a mai fost prezentată pe scena festivalului.
CONCURSUL TV “ŞLAGĂRE ÎN DEVENIRE” (Sala Radio, 1980 – 1987) – în paranteză este trecută data difuzării la TVR (participările de la acest concurs au fost luate din cartea “Titus Munteanu – un lord al micului ecran” de Octavian Ursulescu, Editura Pro Universitaria, Bucureşti 2017)
Ediţia 01 (Sala Radio, 16 decembrie 1980/27 decembrie 1980, data difuzării la TVR)
“Mă rog la floarea de cireş” (m: Marcel Dragomir; t: Mihai Beniuc)
Ediţia 03 (14 martie 1981)
“Dragoste de mamă” (m: Horia Moculescu; t: Eugen Rotaru)
“Voi râde iar” (m: Marius Ţeicu; t: Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu) – Premiul de Popularitate
Ediţia 05 (20 iunie 1981)
“Adu-mi clipa de lumină” (m: Marcel Dragomir; t: Ovidiu Dumitru) – Premiul Juriului
Ediţia 08 (07 noiembrie 1981)
“Numai lângă tine” (m: Marcel Dragomir; t: Ovidiu Dumitru) – Premiul de Popularitate
Ediţia 10 – Cântece de pace (18 iunie 1983)
“Dormi, odorul meu în pace” (m: Marcel Dragomir; t: Aurel Storin) – Premiul de Popularitate
Ediţia 12 – Melodiile Bucureştiului (26 noiembrie 1983)
“Trenul galben fără cai” (m: Marcel Dragomir; t: George Ţărnea) – Premiul Juriului
Ediţia 13 – Ediţie specială de Anul Nou (02 ianuarie 1984)
“Vis de iarnă” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) – Premiul Juriului
CONCURSUL TV “O MELODIE DINTR-O SUTĂ” (Sala Radio, 1991)
Ediţia 01 (13 ianuarie 1991/27 ianuarie 1991, data difuzării la TVR)
“Fericirea trăieşte în noi” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru)
Angela Similea este şi prezentatoare acestei ediţii a concursului.
FESTIVALUL ŞI CONCURSUL INTERNAŢIONAL BUCUREŞTI (Sala Palatului, 1991 – 1993)
Bucureşti’91 (03 – 07 iulie 1991) – Ediţia 01
Concursul de Creaţie (piesele din concurs au fost prezentate in două variante de interpretare)
“Viaţă de artist” (m: George Natsis; t: Dan V. Dumitriu) – i: Angela Similea / Vania Kostova (Bulgaria)
CONCURSUL TV “3 DIN 10 PENTRU UN SHOW” (1992 – 1994)
Ediţia 10 – Etapa 01 (Barul Melody din Mamaia, 13 august 1994/24 septembrie 1994, data difuzării la TVR) – ultima ediţie
“Vei regreta” (m: Virgil Popescu; t: Angela Grigoriu)
Recital
SELECŢIA NAŢIONALĂ EUROVISION (1993 – )
1996 (Palatul Copiilor din Bucureşti, 08 martie 1996)
Prezentatori: Angela Similea şi Gabriel Cotabiţă
PREMIILE REVISTEI “ACTUALITATEA MUZICALĂ” (Revistă a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România)
Ediția 09 – pentru anul 1998 (mai 1999, Aula Palatului Cantacuzino)
Premiul Excelenței Interpretative
Ediția 15 – pentru anul 2004 (iunie 2005, Aula Palatului Cantacuzino)
Premiul Excelenței Interpretative
FESTIVALUL NAŢIONAL DE ROMANŢE “CRIZANTEMA DE AUR” (Târgovişte, 1968 – )
Ediţia 32 (21 – 23 octombrie 1999)
Recital
Membră a juriului şi Director artistic al festivalului
Ediţia 33 (19 – 21 octombrie 2000)
Membră a juriului şi Director artistic al festivalului
PREMIILE MUZICALE RADIO ROMÂNIA (Sala Radio, 2001 – 2018)
Ediţia 02 (24 februarie 2002)
Prezentatori: Angela Similea şi Octavian Ursulescu.
Ediţia 04 (12 martie 2006)
Cel Mai Bun Album de Muzică Uşoară “Lumea mea” – Angela Similea/OvoMusic
Microrecital cu Ovidiu Komornyik
Ediţia 11 (17 martie 2013)
Premiul de Excelenţă
Microrecital – interpretează “Un albastru infinit” (m: Marcel Dragomir; t: Ovidiu Dumitru), acompaniată de Emanuel Gheorghe “Fisă” (chitară), Mihai Pană (vioară) şi Andreea Petricean şi Georgiana Mircea (backing vocals).
Ediţia 14 (20 martie 2016)
Angela Similea şi Corina Chiriac prezintă Premiul pentru Întreaga Activitate lui Marius Ţeicu
Microrecital – interpretează în duet cu Corina Chiriac “A opta minune” (m: Marius Ţeicu; t: Mihai Maximilian)
FESTIVALUL CALLATIS (1998, organizat la Mangalia, redenumit în 2010 Festivalul Mangalia)
Festivalul Callatis 2005 (Scena-vapor din Portul Turistic Mangalia, 08 – 15 august 2005)
Recital, în seara zilei de 09 august 2005, alături de cu Ovidiu Komornyik.
Festivalul Mangalia 2011 (Scena-vapor din Portul Turistic Mangalia, 11 – 15 august 2011)
Recital, în seara zilei de 12 august 2011, alături de cu Ovidiu Komornyik.
GALA OVO MUSIC (Sala Palatului, 2011 – 2013) – 03 ediţii
Ediţia 01 (30 noiembrie 2011)
Microrecital
Trofeul “Ovo Music”
Ediţia 02 (18 noiembrie 2012)
Microrecital
Trofeul “Ovo Music”
Ediţia 03 (28 noiembrie 2013)
Microrecital
Trofeul “Ovo Music”
MELODII INTERPRETATE DE ANGELA SIMILEA, PREMIATE DE UNIUNEA COMPOZITORILOR ŞI MUZICOLOGILOR DIN ROMÂNIA
1978 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru piesa “Pânza bărcilor” (m: Ion Cristinoiu; t: Flavia Buref)
1979 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru piesa “Lumina vieţii” (m: Marius Ţeicu; t: Ovidiu Dumitru)
1979 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru piesa “Inscripţie pe un tablou” (m: Marcel Dragomir; t: Teodora Popa Mazilu)
1984 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru piesa “De n-ai să vii” (m: Ion Cristinoiu; t: Ovidiu Dumitru)
1985 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru piesa “Voi cânta pentru Mileniul III” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru)
RECITALURI ÎN CADRUL ALTOR FESTIVALURI ȘI CONCURSURI INTERJUDEȚENE DIN ȚARĂ (selectiv)
CONCURSUL INTERJUDEȚEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ “PRIMĂVARA-N TELEORMAN” DOTAT CU “GHIOCELUL DE AUR”, ALEXANDRIA (1969)
Ediţia 03 (Cinematograful “Patria” din Alexandria, 24 – 26 aprilie 1970)
Recital
CONCURSUL ŞI FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ ŞI POPULARĂ “PRIMĂVARA BĂILEŞTEANĂ”, DOLJ
Ediţia 03 (Casa de Cultură din Băilești, 14 – 16 mai 1971)
Recital
FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ “NUFĂRUL ALB”, TULCEA (1969 – 2012)
Ediția 03 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Tulcea, 29 iulie – 01 august 1971)
Recital
Ediția 05 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Tulcea, 02 – 04 august 1973)
Recital
Ediția 16 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Tulcea, 05 – 08 iunie 2008)
Recital
FESTIVALUL DE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU AMATORI “FLORILE CEAHLĂULUI”, PIATRA NEAMŢ (1968 – 1980)
Ediţia 03 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamț, 09 – 11 iulie 1970)
Recital în serile de 09 și 10 iulie 1970.
Ediţia 04 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamț, Complexul Sportiv “Ceahlăul”, 24 – 27 iunie 1971)
Recital în seara de 26 iunie 1971.
FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN “FLOAREA DE LOTUS” DE LA ORADEA (1970 – ?)
Ediţia 02 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, 27 – 29 august 1971)
Recital
FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ “STEAUA SATMARULUI”, SATU MARE (1969 – )
Ediţia 03 (Sala Filarmonicii din Satu Mare, 11 – 12 decembrie 1971)
Recital
FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ, ARTĂ FOTOGRAFICĂ ȘI POEZIE “CÂNTECUL ADÂNCULUI”, PETROŞANI, HUNEDOARA
Ediţia 01 (Casa de Cultură din Petroșani, 24 – 26 martie 1972)
Recital
Ediţia 09 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Petroşani, 31 mai – 01 iunie 1980)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
Ediţia 14 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Petroşani, 20 – 21 aprilie 1985)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
FESTIVALUL TINEREŢII DE LA AMARA (1968 – )
Ediţia 08 (Grădina de Vară din Amara, 02 – 05 august 1975)
Recital
Ediţia 10 (Grădina de Vară din Amara, 01 – 04 septembrie 1977)
Recital
FESTIVALUL CULTURAL-ARTISTIC “CUNUNA ROZELOR”, CALAFAT
Ediţia 04 (Casa de Cultură Orășenească din Calafat, 30 septembrie – 02 octombrie 1977)
Recital
CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE INTERPRETARE A MUZICII POPULARE, UŞOARE ȘI FOLK “CORABIA DE AUR”, CORABIA, OLT
Ediţia 05 (Casa de Cultură din Corabia, 11 – 13 august 1978)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE INTERPRETARE A MUZICII POPULARE ŞI UŞOARE ROMÂNEŞTI “STEAUA LITORALULUI”, CONSTANŢA
Ediţia 14 (Sala Sporturilor din Constanţa, 08 – 11 aprilie 1984)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
Ediţia 17 (Sala Sporturilor din Constanţa, 27 – 29 martie 1987)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
Ediţia 18 (Sala Sporturilor din Constanţa, 27 martie – 29 martie 1988)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
FESTIVALUL CONCURS “TOAMNA CULTURALĂ BĂCĂUANĂ”, BACĂU
Ediția 13 (Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău, 25 – 28 octombrie 1984)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
Ediţia 14 (Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău, 30 octombrie – 03 noiembrie 1985)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
Ediţia 15 (Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău, 23 – 26 octombrie 1986)
Recital, acompaniată de formația Savoy.
FESTIVALUL NAȚIONAL DE CREAȚIE ȘI INTERPRETARE “TEIUL DE AUR”, IAȘI
Ediţia 02 (Casa Sindicatelor din Iași, 06 – 08 iunie 1995)
Recital
FESTIVALUL CALLATIS (1998, organizat la Mangalia, redenumit în 2010 Festivalul Mangalia)
Festivalul Callatis 2005 (Scena-vapor din Portul Turistic Mangalia, 08 – 15 august 2005)
Recital, în seara zilei de 09 august 2005, alături de cu Ovidiu Komornyik.
Festivalul Mangalia 2011 (Scena-vapor din Portul Turistic Mangalia, 11 – 15 august 2011)
Recital, în seara zilei de 12 august 2011, alături de cu Ovidiu Komornyik.
FESTIVALUL-CONCURS INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ “MĂRŢIŞOR DOROHOIAN”, BOTOŞANI (1975 – )
Ediţia 24 (Sala Stipo din Dorohoi, 07 – 09 martie 2007)
Recital
FILMOGRAFIE
Rămăşagul (04.03.1985) regia: Ion Popescu Gopo – în rolul Zânei. Angela Similea, interpretează piesele “Inimaginabil” şi “Ia spune-mi tu mie, pintenatule” (muzica: Marius Ţeicu; versuri: Eugen Rotaru), scrise special pentru film.
Trenul de aur (Coproducţie Romania–Polonia, 16.03.1987) regia: Bohdan Pareba – în rolul Cântăreţei. În cadrul acestui film, interpretează romanţa “Dor de răzbunare” (muzica: George Cavadia; versuri: Carol Scrob), lansată de Ioana Radu.
O zi în Bucureşti (27.04.1987) regia: Ion Popescu Gopo – în propriul rol. În cadrul acestui film, interpretează piesa de succes “Trenul galben fără cai” (muzica: Marcel Dragomir; versuri: George Ţărnea), lansată la ediţia 12 a concursului TV “Şlagăre în Devenire” (26 noiembrie 1983).
Să mori din dragoste rănită (04.06.2014) regia: Iulia Rugină – în propriul rol – scurtmetraj. În cadrul acestui film, interpretează piesa de succes “Să mori din dragoste rănită” (muzica: Marcel Dragomir; versuri: Aurel Storin), lansată la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 1995.
TEATRU
Corina – spectacol independent (Premiera, Teatrul Alexandru Davila din Piteşti, 13.04.1981) muzical de Edmond Deda şi Matei Alexandru, după “Jocul de-a vacanţa” de Mihai Sebastian; texte muzicale: Cella Tănăsescu; regia: Matei Alexandru – în rolul Corina
Adio, femei – spectacol independent (Premiera, Teatrul Odeon, 28.09.1990) muzical de Dan Iagnov în colaborare cu Dan V. Dumitriu; regia: Mihai Berechet – în rolul Cea mai
TEATRUL NAŢIONAL RADIOFONIC (până în 1996 Teatru Radiofonic)
Fratele meu, Charles (05.01.1983) muzical de Edmond Deda, după comedia “Şcoala bârfelilor” de Richard Brinsley Sheridan; texte muzicale: Cella Tănăsescu; regia artistică: Alexandru Darian – în rolul Maria
Corina (02.05.1983) muzical de Edmond Deda şi Matei Alexandru, după “Jocul de-a vacanţa” de Mihai Sebastian; texte muzicale: Cella Tănăsescu; regia artistică: Matei Alexandru – în rolul Corina
LITERATURĂ
Smaranda Jelescu – “Angela – Cântec şi rugă” (Editura AGNI, Bucureşti 1998) – ISBN 973-97983-4-9. Cartea a fost lansată împreună cu albumul “Un roman de iubire, într-un albastru infinit” (Electrecord). Dubla lansare a avut loc la Cazinoul din Sinaia, în cadrul emisiunii “Duminca în familie” (Antena 1), difuzată pe 10 ianuarie 1999.
RECITALURI FILMATE DE TVR (Multe dintre acestea sunt postate pe Youtube)
Recital Melodii’84 (17 februarie 1985)
Acompaniată de formaţia “Savoy”
Eu (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
Iubeşte-mă, de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
De n-ai să vii (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
Voi dansa cu tine ((Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
Grăbeşte-te şi vino (Marian Nistor/Alexandru Stamatiad) – primă audiţie
De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
Recital Sala Radio (toamna 1985)
Acompaniată de formaţia “Savoy”
Iubeşte-mă, de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
De n-ai să vii (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
Grăbeşte-te şi vino (Marian Nistor/Alexandru Stamatiad)
Voi cânta pentru mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Adio, dar rămân cu tine (Cornel Fugaru/Dan Dumitriu)
De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
Recital Melodii’85 (13 februarie 1986)
Acompaniată de formaţia “Savoy”
O lacrimă (Marian Nistor/Octavian Goga)
De n-ai să vii (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
Iubeşte-mă, de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu) – primă audiţie
Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
Grăbeşte-te şi vino (Marian Nistor/Alexandru Stamatiad)
De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
Recital Melodii’86 (31 ianuarie 1987)
Acompaniată de formaţia “Savoy”
Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
Vis vegetal (Marian Nistor/Magda Isanos)
De singuratate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
Îmi pare rău de fiecare clipă (Marian Nistor/Ion Alexandru, Victor Eftimiu)
Adio, dar rămân mereu cu tine (Cornel Fugaru/Dan Dumitriu)
Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Microrecital Sala Polivalentă – Invitaţie la varietăţi (09 ianuarie 1988, data difuzării la TVR). Realizator: Titus Munteanu
Acompaniată de formaţia “Savoy”
Îngăduie-i iubirii (Marian Nistor/Corneliu Şerban)
Cât aş fi vrut (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Hai să ne-mpăcăm (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Microrecital Sala Radio – Parada şlagărelor (08 februarie 1988/20 februarie 1988, data difuzării la TVR).
Realizator: Titus Munteanu
S-a deschis o uşă (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru) – primă audiţie
Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Cât aş fi vrut (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
Hai să ne-mpăcăm (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Concursul de Dans al TVR – Sala Polivalentă (21 mai 1989) – Realizator: Titus Munteanu. Acest concurs, împreună cu fragmente din recitalurile susţinute de artiştii enumeraţi mai sus, avea să fie difuzat la TVR, abia în ianuarie 1990, după căderea regimului Ceauşescu.
Timpul (Cristina Dumitriu/Cristina Dumitriu) – primă audiţie
Te rog, nu plânge (Cristina Dumitriu/Sandu Ştefănescu) – primă audiţie
Viaţa merge înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – primă audiţie
Dă-mi mâna, dragul meu prieten drag (Jolt Kerestely/Ion Ruş) – primă audiţie
Ultimul tramvai (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – primă audiţie
Ce-ar fi să fiu? (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – primă audiţie
Iubite (Temistocle Popa/Ovidiu Dumitru)
Pentru inima mea şi-a ta (Temistocle Popa/Temistocle Popa)
Microrecital Sala Radio (17 februarie 1990, în direct la TVR) – în cadrul primului spectacol de varietăţi, organizat de Radioteleviziunea Română, după căderea regimului Ceauşescu. Realizator: Titus Munteanu
Viaţa merge înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Iubite (Temistocle Popa/Ovidiu Dumitru)
Doina din Dolj (popular)
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur – Ediţia 05 (27 iunie 1992, Piaţa Sfatului din Braşov)
Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Trurli (Vasile Vasilache/N. Stroe)
A fost un accident (George Natsis/Angel Grigoriu)
Evanghelina (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
Nu meritai (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Glas de clopot (Cover/Flavia Buref)
Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Tele-phon-leucemia. Angela Similea şi invitaţii săi (24 aprilie 1994, Sala Radio) – Spectacol de binefacere organizat de Societatea de Cooperare Interbalcanică a Femeilor Române (SCIFR), Radiodifuziunea şi Televiziunea Română. După spectacol a avut loc lansarea CD-ului “Îţi aminteşti de mine” şi a casetei audio “B94MAG”, editate de Radio România şi sponsorizate de firma “Rădăcini”
Acompaniată de Orchestra de Estradă a Radiodifiuziunii Române, dirijată de Ion Cristinoiu
În spectacol au mai evoluat Grupul “Compact”, Mihai Constantinescu, Mirabela Dauer, Tudor Gheorghe, Gheorghe Turda, Marius Ţeicu, Grupul de Copii de la Şcoala Populară dec Artă din Sighetul Marmaţiei.
Prezentatori: Angela Similea şi Dorel Vişan
Voi râde iar (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu)
Atâtea ploi (George Natsis/Romeo Iorgulescu)
Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
Îţi aminteşti de mine (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
Ca o zi de primăvară ()
Ultimul tramvai (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
Iubite (Temistocle Popa/Ovidiu Dumitru)
Nu mă tem să cred (George Natsis/Romeo Iorgulescu)
EMISIUNI TV (ca protagonistă)
Interpretul săptămânii: Angela Similea (29.07.1971). Redactor: Mihaela Boiangiu; Regia: Anca Sandu.
Recital Angela Similea (24.10.1971). Redactor: Titus Munteanu.
Un albastru infinit (05.07.1980). Realizatori: Viorel Sergovici şi Titus Munteanu – film TV. În cadrul acestei emisiuni, a interpretat: “Din amintiri nu poţi trăi o viaţă” (Ion Cristinoiu), “Inscripţie pe un tablou” (Marcel Dragomir), “Ploaia şi noi” (Vasile V. Vasilache), “Pentru tine, draga mea” (Marcel Dragomir), “Pastel” (Marius Ţeicu), “Un albastru infinit” (Marcel Dragomir).
Un albastru infinit (23.10.1982). Show Engleză / Română. Realizator: Titus Munteanu. Invitaţi speciali: Laurenţiu Cazan (debut), Mihai Constantinescu, Cornel Patrichi, Florin Piersic, grupul “Song”. Momente coregrafice cu trupa de dans condusă de Cornel Patrichi. În cadrul variantei în limba română a emisiunii, a interpretat: “Un albastru infinit” (Marcel Dragomir), “Eu” (Ion Cristinoiu), “Hansel şi Gretel” (scenetă muzicală, alături de Florin Piersic), “De singurătate” (Ion Cristinoiu), “Când vei înceta să mă iubeşti” (Marcel Dragomir), “Doina din Dolj” (popular), “Voi dansa cu tine” (Marcel Dragomir), “Piano, Pianissimo” (Ionel Tudor), “Călătorie muzicală” (scenetă muzicală, alături de Florin Piersic). În cadrul variantei în limba engleză a emisiunii, a interpretat: “Un albastru infinit/Endless Blue” (Marcel Dragomir, în limba engleză), “Când vei înceta să mă iubeşti/Say It Once Again” (Marcel Dragomir, în limba engleză), “Hansel şi Gretel” (scenetă muzicală, alături de Florin Piersic), “De singurătate” (Ion Cristinoiu), “Eu/Free By Myself” (Ion Cristinoiu, în limba engleză), “Doina din Dolj” (popular), “Voi dansa cu tine/Come On, Get Swinging” (Marcel Dragomir, în limba engleză), “Piano, Pianissimo” (Ionel Tudor), “Călătorie muzicală” (scenetă muzicală, alături de Florin Piersic).
Totul e posibil în joc (31.03.1984). Coproducţie România-Olanda. Realizatori: Titus Munteanu şi Cerrit den Braber. În cadrul acestei emisiuni, a interpretat în primă audiţie “Da, recunosc” (Anton Şuteu).
Atenţie! Motor! Filmăm! (22.02.1986). Realizatori: Titus Munteanu şi Doina Anastasiu. Invitaţi speciali: Formaţia Savoy, Mihai Mălaimare, Clasa de Actori-Anul I a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică-Bucureşti, Profesor: Dem Rădulescu, Asistentă: Adriana Popovici. În cadrul acestei emisiuni, a interpretat în primă audiţie: “Nu-mi lua iubirea dacă pleci”, “O dată-n viaţă”, “E la modă sau nu e”, “Iubeşte-mă mereu”, toate compuse de Marius Ţeicu.
ALTE EMISIUNI TV IMPORTANTE (selectiv)
Începând cu 1968, Angela Similea a apărut în sute de emisiuni de varietăţi ale TVR care, până în 1990, a fost singurul post de televiziune din România. Dintre acestea, amintim:
Alo, Sofia, Aici Bucureşti (16.01.1972). Redactor: Aurora Andronache; Regia: Hacio Boiagiev. Emisiune realizată în colaborare cu Televiziunea Bulgară.
Duplex TV. Varietăţi Bucureşti-Belgrad (17.05.1975). scenariul: Alexandru Bocăneţ, Ovidiu Dumitru, Vladimir Manojlovic şi Milivoj Markovic; regia artistică: Alexandru Bocăneţ. Prima emisiune duplex a TVR, s-a înregistrat atât la Bucureşti, cât şi la Belgrad şi a fost transmisă în aceeaşi zi şi la aceeşi oră pe ambele posturi de televiziune.
Alo, Bucureşti? Aici Sofia! (04.09.1976). Redactor: Simona Patraulea; Regia: Sorin Grigorescu. Duplex muzical distractiv realizat de Televiziunea Română şi Televiziunea Bulgară.
Primăvara cântă cu noi (15.05.1977). Emisiune de Titus Munteanu. În cadrul acestei emsiuni, Angela Similea, Olimpia Panciu, Margareta Pâslaru şi Marina Voica, apar în cupletul “Cvartetul vesel”.
Portativul vesel (10.07.1977). Emisiune de Titus Munteanu. În cadrul acestei emisiuni, Angela Similea, Doina Limbășanu, Olimpia Panciu şi Marius Țeicu, apar în cupletul “Quartet din opereta “Carolina”” (muzica: Vasile Șirli; libertul: Gica Iuteș și Tania Lovinescu). De asemenea, interpretează în duet cu Marius Țeicu piesa “Ghicitoarea” (preluată din repertoriu internațional).
7 note vesele (04.09.1977). realizator: Titus Munteanu.Emisiune muzical-distractivă în cadrul căreia s-au prezentat piese primă audiţie de Ion Cristinoiu, printre care şi “Pânza bărcilor” (Ion Cristinoiu). De asemenea, în cadrul acestei emisiuni, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Angela Similea şi Olimpia Panciu apar în cupletul “Altruiste permanent”.
Un buchet de flori (01.01.1979). Cuplet în cadrul programului Revelion’79, în care apar Ion Finteşteanu, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Mihaela Mijea.
Portativul vesel (03.10.1981). Emisiune de Titus Munteanu. Fantezie muzical-coregrafică în cadrul căreia Angela Similea apare în cupletele “Orchestra artiştilor, dirijată de Marius Ţeicu” şi “Albă ca Zăpada şi cei 7 compozitori”.
Lumea se grăbeşte (10.04.1982). Show de varietăţi, în cadrul căreia a interpretat “Casa mea” (Ion Cristinoiu) şi cupletul “La început am fost noi doi”, alături de Florin Piersic. Realizatori: Titus Munteanu şi Dan Mihăescu.
Fantezii muzicale (1982). Realizator: Titus Munteanu. Printre ultimele emisiuni de varietăţi alb-negru, în cadrul căreia a interpretat “Cineva” (Marius Ţeicu) – prezentată în primă audiție, “De ce te uiţi la mine?” (Marcel Dragomir) şi “Voi dansa cu tine” (Marcel Dragomir) – prezentată în primă audiție.
Cine eşti tu? (26.02.1983). Realizator: Titus Munteanu. Fantezie muzical distractivă cu Marius Ţeicu, în cadrul căreia a interpretat în primă audiţie “O zi” (Marius Ţeicu).
Fantezii…fantezii (30.07.1983). Realizator: Titus Munteanu. Fantezie muzical distractivă, în cadrul căreia Angela Similea interpretează “Să te gândeşti din când în când la mine” (Marcel Dragomir), “O zi” (Marius Ţeicu) şi “Nu uita” (Marius Ţeicu), cea din urmă în duet cu Marius Țeicu.
Fantezii muzicale (05.11.1983). Realizator: Titus Munteanu. Fantezie muzical distractivă cu Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu și Marius Ţeicu, în cadrul căreia Angela Similea interpretează “Să te gândeşti din când în când la mine” (Marcel Dragomir) şi “Tangoul” (Vasile Veselovski).
Turneul (22.04.1984). Emisiune de varietăți, dedicată formaţiei “Savoy”, în cadrul căreia Angela Similea a interpretat în primă audiţie “Nostalgie” (Marian Nistor). Realizator: Titus Munteanu
Extemporal la varietăţi (20.10.1984). Realizator: Titus Munteanu. În cadrul acestei emisiuni, Angela Similea interpretează “Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt” (Marcel Dragomir), “De n-ai să vii” (Ion Cristinoiu) şi “A opta minune” (Marius Ţeicu), cea din urmă în duet cu Corina Chiriac.
Varietăţi muzical-distractive (29.06.1985). Realizator: Titus Munteanu. În cadrul acestei emisiuni, Angela Similea interpretează “Oricine-ai fi” (Ion Cristinoiu) și “Când vei înceta să mă iubeşti” (Marcel Dragomir).
Varietăţi muzicale (17.05.1986). Realizator: Titus Munteanu. În cadrul acestei emisiuni, Angela Similea interpretează “Nu-mi lua iubirea” (Marius Ţeicu) şi apare alături de Adrian Daminescu, Mirabela Dauer, Stela Enache, Mioara Feraru, Aura Urziceanu și alţii.
Premiera varietăţilor (25.04.1987). Realizator: Titus Munteanu. În cadrul acestei emisiuni, Angela Similea interpretează “Iubește-mă” (Marius Ţeicu) și apare alături de Alexandru Arșinel, Corina Chiriac, Stela Enache, Mihaela Oancea, Stela Popescu, Mihaela Bustuchină Vlaicu și alții.
Fantezii muzicale (13.06.1987) realizator: Titus Munteanu. În cadrul acestei emisiuni, prezentată de Corina Chiriac şi Stela Enache, Angela Similea interpretează “Adio, dar rămân cu tine” (Cornel Fugaru).
DISCOGRAFIE SOLO
Melodii de George Grigoriu (1971, Electrecord EDC 10.209) – EP
01. Amurgul (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
02. O fată şi-o chitară (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
03. Nesuferită tristeţe (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
04. Iubire, tu (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Melodii din repertoriul lui Demis Roussos (1974, Electrecord 45-STM-EDC 10.428) – EP
01. Numai cu tine (Vlavianos/Gheorghe E. Marian)
02. Umbre (Vlavianos/Eugen Rotaru)
03. Va fi o zi (Vlavianos/Eugen Rotaru)
Angela Similea (1975, Electrecord 45-EDC 10.570) – EP
01. Să iubeşti cât trăieşti (Jourdan, Capuano/Gheorghe E. Marian)
02. Simfonia iernii (Repertoriul formaţiei ABBA/Mihai Dumbravă)
03. Hei, omule! (Jurgen Marcus)
Un albastru infinit (1978, Electrecord EDE 01448) – LP
01. Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
02. Din amintiri nu poţi trăi o viaţă (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)
03. Lăutarii (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
04. Puf (Vasile Şirli/Marin Sorescu)
05. De veghe la porţile iubirii (Vasile Vasilache Jr./Victor Brătulescu)
06. De n-ai fi tu (Marcel Dragomir/Mihai Dumbravă)
07. Pânza bărcilor (Ion Cristinoiu/Flavia Buref)
08. Pastel (Marius Ţeicu/Tania Lovinescu)
09. Omleta din ouă de broască ţestoasă (Vasile Şirli/Gică Iuteş, Tania Lovinescu)
10. Trandafirii (Marian Nistor/Mihai Codreanu)
11. Unde eşti copilărie? (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
Nufărul alb (1983, Electrecord ST-EDE 02279, STC 00220) – LP & Casetă audio
01. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
02. Voi dansa cu tine ((Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
03. De ce te uiţi la mine? (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
04. La revedere (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
05. Când vei înceta să mă iubeşti (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
06. Nufărul alb (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu) – în duet cu Florin Piersic
07. Eu (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
08. De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
09. Piano, Pianissimo (Ionel Tudor/Harry Negrin)
10. O zi (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
11. Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
12. Adu-mi clipa de lumină (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru) – Bonus casetă audio
Angela Similea (1985, Electrecord ST-EDE 02775, STC 00315) – LP & Casetă audio
01. Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
02. De n-ai să vii (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
03. Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
04. O lacrimă (Marian Nistor/Octavian Goga)
05. Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
06. Grăbeşte-te şi vino (Marian Nistor/Alexandru Stamatiad)
07. Tu eşti omul ideal (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
08. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
09. Tu eşti (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
10. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Balada iubirilor deschise (1986, Electrecord ST-EDE 02997, STC 00392) – LP & Casetă audio
01. Vis vegetal (Marian Nistor/Magda Isanos)
02. Recheamă-mă şi-am să revin (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu)
03. Eu cu cine-mi joc iubirea? (Marian Nistor/George Ţărnea)
04. Îmi pare rău de fiecare clipă (Marian Nistor/Ioan Alexandru, Victor Eftimiu)
05. Am legat copacii la ochi (Marian Nistor/Marin Sorescu)
06. Gheorghe, Gheorghe (prelucrare folclor)
07. Declaraţie (Marian Nistor/Mihai Codreanu)
08. Să fiu o floare (Marian Nistor/Ioana Proca)
09. Balada iubirilor deschise (Marian Nistor/George Ţărnea)
10. O dată-n viaţă (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu) – Bonus casetă audio
11. E la modă sau nu e (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru- Bonus casetă audio
12. Nu-mi lua iubirea dacă pleci (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu) – Bonus casetă audio
13. Iubeşte-mă mereu (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – Bonus casetă audio
Angela Similea & Marius Ţeicu – Nu-mi lua iubirea (1987, Electrecord ST-EDE 03130, STC 00445) – LP & Casetă audio
01. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
02. O dată-n viaţă (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
03. Voi cânta pentru Mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
05. Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
07. E la modă sau nu e (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
10. Cineva (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
11. Iubeşte-mă mereu (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
12. Nu uita (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu – Bonus casetă audio
De dragul tău (1988, Electrecord ST-EDE 03436, STC 00542) – LP & Casetă audio
01. De dragul tău (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu)
02. Iubite (Temistocle Popa/Ovidiu Dumitru)
03. Îngăduie-i iubirii (Marian Nistor/Corneliu Şerban)
04. Mai sărută (Marian Nistor/Vera Inber)
05. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
06. Să nu mă crezi (Temistocle Popa/Aurel Storin)
07. Hai să ne-mpăcăm (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
08. Pentru inima mea şi-a ta (Temistocle Popa)
09. Cât aş fi vrut (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
10. Viaţa este mai frumoasă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – Bonus casetă audio
11. S-a deschis o uşă (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru) – Bonus casetă audio
12. Mă vei uita (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – Bonus casetă audio
Angela Similea & Marius Ţeicu – Flacăra nestinsei iubiri (1990, Electrecord ST-EDE 03706, STC 00619) – LP & Casetă audio
01. Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
02. Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
04. Ce-ar fi să fiu? (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
05. Viaţa merge înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
09. Viaţa este mai frumoasă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
10. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – Bonus casetă audio
11. Iubeşte-mă mereu (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – Bonus casetă audio
12. Să trăieşti, mlădiţă a neamului meu (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu – Bonus casetă audio
Angela Similea & Ştefan Iordache – Adio femei 1 (Selecţiuni din spectacol) (1990, Electrecord ST-CS 223) – LP
01. Te-ncearcă viaţa uneori (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
02. Cât aş fi vrut ( Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
03. Blues (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
04. E viaţa mea (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
05. Country (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
06. Timpul s-a oprit stingher (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
07. Dar vei veni! (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
08. Dormi, iubite, dormi! (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
09. Cactus (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
10. Ploaia s-a oprit (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
Angela Similea & Ştefan Iordache – Adio femei 2 (Selecţiuni din spectacol) (1990, Electrecord ST-CS 224) – LP
01. Cum oare ştii? (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
02. O zi aş vrea (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
03. De câte ori pe înserat (Dan Iagnov/Miron Radu Paraschivescu)
04. Cartierul Tei (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
05. Evanghelina (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
06. Lăsaţi călătorii să doarmă! (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
07. În zbor (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
08. Sunt umbra ta (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
09. Adio, femei! (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
B 03 MAG (24.04.1994, Radio România ROR MC-026) – Casetă audio, lansată la Sala Radio după spectacolul de binefacere „Tele-phon-leucemia”
01. De m-ai minţit (Marius Ţeicu/Dan V. Dumitriu)
02. Atâtea ploi (George Natsis/Romeo Iorgulescu)
03. Ce-ar fi să fiu (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
04. Nu meritai (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
05. A fost un accident (George Natsis/Angel Grigoriu)
06. Viaţă de artist (George Natsis/Dan V. Dumitriu)
07. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
08. Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
09. Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
10. Voi râde iar (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu)
11. Nu mă tem să cred (George Natsis/Romeo Iorgulescu)
12. Să ne reamintim (Potpuriu de Marius Ţeicu)
Îţi aminteşti de mine (24.04.1994, Radio România ROR CD 001) – CD. lansat la Sala Radio după spectacolul de binefacere „Tele-phon-leucemia”
01. Îţi aminteşti de mine (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
02. Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
03. Noapte, fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
04. Doi într-o barcă (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
05. Numai lângă tine (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
06. Ninsorile de flori (Adrian Enescu/Dan V. Dumitru)
07. Ultimul tramvai (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
08. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
09. Evanghelina (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitru)
10. Ce loc mai am în viaţa ta? (Cristina Dimitriu/Claudia Delean)
11. Nu mă tem să cred (George Natsis/Romeo Iorgulescu)
12. Voi râde iar (Marius Ţeicu/ Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
13. Atâtea ploi (George Natsis/Romeo Iorgulescu)
14. Voi cânta pentru Mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
15. De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
16. Tangoul (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
17. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Succese – Tu, iubirea mea (09.05.1995, Eurostar CDS 250, CDS 0026, E147, E039) –LP, Casetă audio, CD (album reeditat pe CD şi Casetă în 2000)
Muzica: Marius Ţeicu
01. Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
02. Viaţa merge înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
03. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
04. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
05. Iubeşte-mă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
06. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
07. Voi râde iar (Marius Ţeicu/ Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
08. Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
09. Singurătatea (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
10. Ce-ar fi să fiu? (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
11. Fericirea trăieşte-n noi (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
12. Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
13. De m-ai minţit (Marius Ţeicu/Dan V. Dumitriu)
14. Nu meritai (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
15. Să ne reamintim (Potpuriu de Marius Ţeicu)
Să mori de dragoste rănită (1996, Metropol Music ML 022) – Casetă audio
01. Iubite (Temistocle Popa/Ovidiu Dumitru)
02. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
03. De m-ai minţit? (Marius Ţeicu/Dan V. Dumitriu)
04. Tangoul (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
05. Lasă-mă să mai visez (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)
06. Iubesc la nebunie (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu)
07. Nu meritai (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
08. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
09. De n-ai să vii (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
10. Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
11. Un roman de iubire (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
12. Fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
13. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
14. Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
15. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Angela Similea & Marius Ţeicu – Colinde şi cântece de Crăciun (04.12.1996, Eurostar E 081, E-271) – CD & Casetă audio
01. Ziurel de zi (Tiberiu Brediceanu/ Tradiţional) – în duet cu Marius Ţeicu
02. Moş Crăciun cu plete dalbe (Ioan Dumitru Chirescu/ Tradiţional) – în duet cu Marius Ţeicu
03. Iarnă, albă iarnă (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu) – Marius Ţeicu
04. Clopoţei (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu) – în duet cu Marius Ţeicu
05. Astăzi s-a născut Hristos (Timotei Popovici/Tradiţional) – în duet cu Marius Ţeicu
06. O, ce veste minunată (Dumitru Chiriac/Tradiţional) – în duet cu Marius Ţeicu
07. Bună seara, Moş Crăciun (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu) – în duet cu Marius Ţeicu
08. Mare minune se arată (Tradiţional) – în duet cu Marius Ţeicu
09. Unde eşti, copilărie? (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
Angela Similea (1997, Electrecord STC 001204) – Casetă audio
01. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
02. O dată-n viaţă (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
03. Voi cânta pentru Mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
04. E la modă sau nu e (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
05. Împreună vom învinge (Marcel Dragomir/Lucian Avramescu)
06. Iubeşte-mă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
07. Fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
08. Cineva (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
09. Cât aş fi vrut (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
10. Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
11. Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Un roman de iubire într-un albastru infinit (10.01.1999, Electrecord EDC 262, STC 001270) – CD & Casetă audio, lansate împreună cu cartea “Angela – Cântec şi rugă” scrisă de Smaranda Jelescu. Dubla lansare a avut loc la Cazinoul din Sinaia, în cadrul emisiunii “Duminca în familie” (Antena 1), difuzată pe 10 ianuarie 1999.
Muzica: Marcel Dragomir
01. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
02. De n-ai fi tu (Marcel Dragomir/Mihai Dumbravă)
03. Adu-mi clipa de lumină (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
04. Din şevaletul vieţii (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
05. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
06. Mă rog la floarea de cireş (Marcel Dragomir/Mihai Beniuc)
07. Trenul galben fără cai (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
08. De ce te uiţi la mine? (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
09. Iubesc la nebunie (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu)
10. Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
11. Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
12. În ochii tăi (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
13. Lasă-mă să mai visez (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)
14. Mai vino, mamă (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
15. Îţi aminteşti de mine (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
16. Râul din stele (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
17. Între noi tangoul (Marcel Dragomir/Aimee D’Albone)
18. Un roman de iubire (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
19. Vorbe, doar vorbe (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
Nostalgie (2002, Metropol Music ML-CD-167, ML 167) – CD & Casetă audio
Compozitor: Marian Nistor
01. Recheamă-mă şi-am să revin (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu)
02. Eu cu cine-mi joc iubirea? (Marian Nistor/George Ţărnea)
03. Îmi pare rău de fiecare clipă (Marian Nistor/Ioan Alexandru, Victor Eftimiu)
04. Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
05. Vis vegetal (Marian Nistor/Magda Isanos)
06. Am legat copacii la ochi (Marian Nistor/Marin Sorescu)
07. Să fiu o floare (Marian Nistor/Ioana Proca)
08. Balada iubirilor deschise (Marian Nistor/George Ţărnea)
09. O lacrimă (Marian Nistor/Octavian Goga)
10. Declaraţie (Marian Nistor/Mihai Codreanu)
11. Grăbeşte-te şi vino (Marian Nistor/Alexandru Stamatiad)
Angela Similea – Lumea mea (27.04.2005, OVO Music 0001, 0002) – CD şi Casetă Audio
01. Mi-ai spus adio (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik)
02. Vreau ziua ce-o să vină (Ovidiu Komornyik/Angela Similea)
03. Cuvântul tău (George Popa/Roxana Popescu)
04. Iubesc această zi (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)
05. Te-aş alege din nou (Marius Ţeicu/Liliana Ştefan)
06. Suflet pierdut (Ovidiu Komornyik/ Ovidiu Komornyik, Roxana Popescu) – în duet cu Ovidiu Komoryik
07. Cred în minuni (George Popa/Roxana Popescu)
08. Vis de femeie (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)
09. Am viaţa mea (Ovidiu Komornyik/Angela Similea)
10. Vreau să intru în joc (Mihai Onilă/Eugen Rotaru)
11. După noapte, vine zi – Remix (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu)
12. Voi cânta (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu)
Anii 70 vol. 1 (10.07.2007, OVO Music 0017) – CD
01. După noapte vine zi (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu)
02. Marea cântă (Paul Urmuzescu/Vlaicu Bârna)
03. Iubire, tu (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
04. Amurgul (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
05. Când băieţii ne privesc (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
06. Nu vreau să-mi dai infinitul (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
07. Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
08. Din amintiri nu poţi trăi o viaţă (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)
09. Omleta din ouă de broască ţestoasă (Vasile Şirli/Tania Lovinescu, Gică Iuteş)
10. Pânza bărcilor (Ion Cristinoiu/Flavia Buref)
11. Pastel (Marius Ţeicu/Tania Lovinescu)
12. De n-ai fi tu (Marcel Dragomir/Mihai Dumbravă)
13. De veghe la porţile iubirii (Vasile V. Vasilache/Victor Brătulescu)
14. Un cântec (Marius Ţeicu/Mihai Constantinescu)
15. Măr (Marcel Dragomir/Vasile Nicolescu)
16. Vis omenesc (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
17. Cântec fără nume (Marcel Dragomir/Flavia Buref)
18. Lumina vieţii (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
19. Inscripţie pe un tablou (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
20. Pentru tine, draga mea (Marcel Dragomir/Aristide Mircea)
21. Tangoul (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
Anii 70 vol. 2 (28.11.2007, OVO Music 0019) – CD
01. Am legat copacii la ochi (Marian Nistor/Marin Sorescu)
02. Bunule, pământule (Dan Ştefănică/Eugen Rotaru)
03. Cântec fără final (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
04. Gulliver (Marcel Dragomir/Flavia Buref)
05. Căldura mâinii tale/Cântec pentru mama (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
06. Din amintiri nu poţi trăi o viaţă (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)
07. Dragoste de mamă (Horia Moculescu/Eugen Rotaru)
08. E cântecul tău (Vasile V. Vasilache/Victor Brătulescu)
09. Dumbrava minunată (Mircea Romcescu/Diana Turconi)
10. Florile iernii/Ninge, ninge (Vasile V. Vasilache/Flavia Buref)
11. Lăutarii (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
12. Mare cu nume de noapte (Camelia Dăscălescu/Flavia Buref)
13. N-am să-ţi iert privirea (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
14. Odată/Am privit acelaşi răsărit (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
15. Poarta clipelor (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu)
16. Romanticii (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
17. Suntem tineri români (Vasile V. Veselovski/Ion Lotreanu)
18. Un copil m-a întrebat (Mircea Romcescu/Mircea Romcescu)
19. Unde eşti, copilărie? (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
20. Viaţa fără tine (Ion Cristinoiu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Muzică de Colecţie, Vol. 30 – Angela Similea (CD apărut împreună cu Jurnalul Naţional, Ediţie de Colecţie din 05.12.2007) – CD
01. Bună ziua, dragoste (Jolt Kerestely/Dan V. Dumitriu)
02. Ce loc mai am în viaţa ta? (Cristina Dimitriu/Claudia Delean)
03. Hai să ne-mpăcăm (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
04. De dragul tău (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu)
05. Fericirea trăieşte în noi (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
06. E mare lucru să fii om (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
07. Iubeşte-mă mereu (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
08. Noapte bună, Bucureşti (Temistocle Popa)
09. Nu ştii ce vrei (Ion Cristinoiu/Nicolae Dumitru)
10. Sa nu juri că mă iubeşti (Jolt Kerestely/Ion Ruş)
11. Bun venit, rază de soare (Edmond Deda/Aurel Storin)
12. Cântec pentru mama (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
13. Nesuferită tristeţe (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
14. Nu privi înapoi (Aurel Giroveanu/Aurel Felea)
15. Ploaia şi noi (Vasile V. Vasilache/Flavia Buref)
16. Sanie cu zurgălăi (Richard Stein/Liliana Delescu)
17. Legendele mării (George Grigoriu/Angel Grigoriu)
18. Hai să cântăm! (Valenţiu Grigorescu/Ciupi Rădulescu)
19. Carnaval (Liviu Tudan/Liviu Tudan)
20. Azi (Adrian Enescu/Dan V. Dumitriu)
Nostalgie – Disc de autor: Marian Nistor (2008, Taifasuri Media) – CD apărut împreună cu Revista Taifasuri, pe 28 august 2008
01. Îngăduie-i iubirii (Marian Nistor/Corneliu Şerban)
02. Vis vegetal (Marian Nistor/Magda Isanos)
03. Recheamă-mă şi-am să revin (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu)
04. Eu cu cine-mi joc iubirea? (Marian Nistor/George Ţărnea)
05. Îmi pare rău de fiecare clipă (Marian Nistor/Ioan Alexandru, Victor Eftimiu)
06. Declaraţie (Marian Nistor/Mihai Codreanu)
07. Am legat copacii la ochi (Marian Nistor/Marin Sorescu)
08. Gheorghe, Gheorghe (prelucrare folclor)
09. Să fiu o floare (Marian Nistor/Ioana Proca)
10. Balada iubirilor deschise (Marian Nistor/George Ţărnea)
11. De dragul tău (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu)
12. O lacrimă (Marian Nistor/Octavian Goga)
13. Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
14. Grăbeşte-te şi vino (Marian Nistor/Alexandru Stamatiad)
Angela Similea şi Ovidiu Komornyik – De dragul tău (2008, OVO Music/Revista Felicia 0026) – CD apărut împreună cu Revista Felicia, pe 28 august 2008
Muzica: Ovidiu Komornyik
01. De dragul tău (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
02. Buni prieteni (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
03. O viaţă împreună (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
04. Îngerul tău (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
05. Taina mea (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
06. Suflet pierdut (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik, Roxana Popescu) – în duet cu Ovidiu Komornyik
07. Nu mai vreau (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
08. Ce bine-mi pare (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
09. Minunile sunt lângă noi (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
10. Fără dragoste (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
Anii 80 vol. III (06.08.2009, OVO Music 0039) – CD
01. Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
02. Voi râde iar (Marius Ţeicu/ Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
03. De ce te uiţi la mine? (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
04. De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
05. Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
06. Mă rog (Marcel Dragomir/Mihai Beniuc)
07. Grăbeşte-te şi vino (Marian Nistor/Alexandru Stamatiad)
08. Dă-mi mâna ta, pireten drag (Jolt Kerestely/Ion Ruş)
09. Nu ştii ce vrei (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
10. Trenul galben fără cai (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
11. Azi (Adrian Enescu/Dan V. Dumitriu)
12. Eu cu cine-mi joc iubirea? (Marian Nistor/George Ţărnea)
13. Noapte, fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ion Ruş)
14. Să fiu o floare (Marian Nistor/Ioana Proca)
15. Astă seară (Mircea Drăgan/Eugen Rotaru)
16. Mai sărută (Marian Nistor/Vera Inber)
17. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
18. Iubite (Temistocle Popa/Eugen Dumitru)
19. Ce-ar fi să fiu? (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
20. Evanghelina (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu)
Anii 80 vol. IV (23.12.2010, OVO Music 0055) – CD
Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
Eu (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
O zi (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
Adu-mi clipa de lumină (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
Tu eşti (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
Ninsorile de flori (Adrian Enescu/Dan V. Dumitriu)
Când vei înceta să mă iubeşti (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
Tu eşti omul ideal (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
Adio, dar rămân mereu cu tine (Cornel Fugaru/Dan V. Dumitriu)
La revedere (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
Balada iubirilor deschise (Marian Nistor/George Ţărnea)
Viaţa merge iubind înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Cât aş fi vrut (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
Recheamă-mă şi-am să revin (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu)
Dor de viaţă (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
Hai să ne-mpăcăm (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Ultimul tramvai (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Angela Similea – Trăiesc (24.04.2019, Eurostar E1038) – CD
Muzica: Marius Ţeicu
Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
Lumina vieţii (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
Iubeşte-mă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Odată-n viaţă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Nu uita (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu
Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
Cineva (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
O zi (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
Nu meritai (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Voi râde iar (Marius Ţeicu/ Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
Te-aş alege din nou (Marius Ţeicu/Liliana Ştefan)
Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Angela Similea – Să ne reamintim (24.04.2019, Eurostar E1039) – CD
Muzica: Marius Ţeicu
Ce-ar fi să fiu? (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
Un cântec (Marius Ţeicu/Mihai Constantinescu)
Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Viaţa este mai frumoasă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
Pastel (Marius Ţeicu/Tania Lovinescu)
Viaţa merge iubind înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Lăutarii (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
Fericirea trăieşte-n noi (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Căldura mâinii tale/De-ai mai trăi măicuţă (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
Unde eşti copilărie (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
Singurătatea (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Mă regăsesc doar în iubirea ta (Marius Ţeicu/Carmen Aldea-Vlad)
Să ne reamintim – Potpuriu (Marius Ţeicu)
DISCOGRAFIE TEATRU RADIOFONIC/MUSICAL
Edmond Deda – Corina (1984, Electrecord ST-EXE 02485/02486) – 2 LP
Musical de Edmond Deda, după “Jocul de-a vacanţa” de Mihai Sebastian. Texte muzicale: Cella Tănăsescu
Edmond Deda – O noapte de vis/Fratele meu, Charles (1988, Electrecord ST-EDE 03368) – LP
Fratele meu, Charles (Libret de Alecu Popovici şi Edmond Deda, după comedia “Şcoala bărfelilor” de Richard Sheridan)
DISCOGRAFIE STRĂINĂ
The Golden Orpheus’74 – Ediţia X (1974, Balkanton BTA 1723) – Bulgaria
B4. Tu eşti primăvara mea (You Are My Springtime) (Florin Bogardo/Ioana Diaconescu)
Sopot’77 (1977, Wifon NK-432) – Polonia
B3. Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
The Winners of The International TV Contest of Variety Songs (1981, Melodiya C 60-16353-4) – URSS
B4. Pentru tine, draga mea (Marcel Dragomir/Aristide Mircea)
DISCOGRAFIE COLECTIVĂ ROMÂNEASCĂ (până în 2005)
DISCURI SINGLE ŞI EP
4 noi succese ale muzicii uşoare (1972, Electrecord 45-EDC 10.243) – EP
04. Hoinarul (Petersen/Cecilia Silvestri)
4 melodii de George Grigoriu (1972, Electrecord EDC 10.271) – EP
04. Nici tu, nici eu (George Grigoriu/Angel Grigoru & Romeo Iorgulescu)
Nu vreau să-mi dai infinitul – Melodii de Marcel Dragomir (1974, Electrecord 45-EDC 10.443) – EP
01. Nu vreau să-mi dai infinitul (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Melodii de Ramon Tavernier (1976, Electrecord 45-STM-EDC 10.511) – Single
01. Dar nimeni nu-i ca noi (Ramon Tavernier/Mircea Block) – în duet cu Cornel Constantiniu
Melodii de Valenţiu Grigorescu (1978, Electrecord 45-EDC 10.602) – EP
01. Hai să cântăm (Valenţiu Grigorescu/Ciupi Rădulescu)
Melodii de Marcel Dragomir (1978, Electrecord 45-EDC 10.622) – EP
01. Vis omenesc (Marcel Dragomir/Corina Brăneanu) – cu Formaţia Savoy
Casa de discuri “Electrecord” vă urează La mulţi ani!’89 (1988, Electrecord CS 212) – Single
02. Să trăieşti, mlădiţă a neamului meu (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu
DISCURI LP, CASETE AUDIO şi CD-uri
Laureaţii concursului “Cerbul de Aur 1970” (1970, Electrecord EDE 0473) – LP
09. După noapte, vine zi (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu)
Melodii din toată lumea IX (1972, Electrecord EDE 0639) – LP
A1. Ca la paradă (Bruyn/Saşa Georgescu)
B3. Dacă visezi cumva (Lindsay, Smith/Cecilia Silvestri)
Meridiane melodii (II) (1973, Electrecord STM EDE 0837) – LP
02. Balul/Bal a papa (J. Kluger, C. Desage/Petre Idriceanu)
Meridiane melodii (4) (1974, Electrecord STM EDE 01030) – LP
10. Ascultă liniştea/Black and White (Rodgers/Flavia Buref)
De la o melodie…la alta 3 (1974, Electrecord EDE 01069) – LP
08. Când băieţii ne privesc (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Baladă pentru acest pământ – Cântece din Concursul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia’75 (1975, Electrecord EDE 01146) – LP
06. Pentru tine, ţara mea (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)
De la o melodie…la alta 5 (1976, Electrecord EDE 01297) – LP
01. Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
10. Măr (Marcel Dragomir/Vasile Nicolescu)
Trăiesc o zi frumoasă – Melodii de Aurel Giroveanu (1977, Electrecord EDE 01400) – LP
05. După noapte, vine zi (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu)
12. Te-aud mereu (Aurel Giroveanu/Mihai Dumbravă) – în duet cu Cornel Constantiniu
Melodii de Ion Cristinoiu (1979. Electrecord STM-EDE 01581) – LP
04. O zi de-ar fi al meu pământul (Ion Cristinoiu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
De la o melodie la alta (7) (1979, Electrecord EDE 01584) – LP
08. Poarta clipelor (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
…Şi cântecele mele – Melodii de Mişu Iancu (1980, Electrecord ST EDE 01636) – LP
06. N-am ştiut (Mişu Iancu/Alexandru Mandy)
11. Pentru nimic în lume (Mişu Iancu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Telegrame…Melodii de Marius Ţeicu (1980, Electrecord EDE 01669) – LP
10. Lumina vieţii (Marius Ţeicu/Eugen Dumitru)
Melodii de Marcel Dragomir – Trebuie să crezi în iubire (1980, Electrecord EDE 01724) – LP
03. Cântec fără nume (Marcel Dragomir/Flavia Buref)
07. Pentru tine, draga mea (Marcel Dragomir/Aristide Mircea)
Melodii de Vasile Veselovski (1981, Electrecord ST-EDE 01785) – LP
05. Tangoul (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
07. Romanticii (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
Plouă cu soare – Melodii de Marius Ţeicu (1982, Electrecord ST-EDE 02012)
06. Voi râde iar (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Melodii’81 (1) (1982, Electrecord ST-EDE 02030) – LP
06. Adu-mi clipa de lumină (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
Melodii’81 (2) (1982, Electrecord ST-EDE 02031) – LP
06. Piano, Pianissimo (Ionel Tudor/Harry Negrin)
Melodii’81 (3) (1982, Electrecord ST-EDE 02032) – LP
04. Voi râde iar (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Melodii’81 – Concertul Laureaţilor (4) (1982, Electrecord ST-EDE 02033) – LP
A5. Adu-mi clipa de lumină (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru) – live
A7. Piano, Pianissimo (Ionel Tudor/Harry Negrin) – live
B5. Voi râde iar (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – live
Melodii’82 (1) (1983, Electrecord ST-EDE 02137) – LP
08. Cineva (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
Melodii’82 (3) (1983, Electrecord ST-EDE 02139) – LP
05. La revedere (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
11. Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
Melodii’83 (1) (1984, Electrecord ST-EDE 02367) – LP
03. O zi (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)
Melodii’83 (2) (1984, Electrecord ST- EDE 02368) – LP
02. De singurătate (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Melodii’83 (3) (1984, Electrecord ST- EDE 02369) – LP
08. Să te gândeşti din când din când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Invitaţie la discotecă 4 (1984, Electrecord ST-EDE 02583) – LP
06. Tangoul (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
09. Eu (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
Mamaia’84 (1) (1984, Electrecord ST EDE 02631) – LP
09. Împreună vom învinge (Marcel Dragomir/Lucian Avramescu)
10. A opta minune (MariusŢeicu/Mihai Maximilian) – în duet cu Corina Chiriac
Mamaia’84 (5) (1984, Electrecord ST EDE 02635) – LP
06. De n-ai să vii (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
Melodii’84 (1) (1985, Electrecord ST EDE 02636) – LP
04. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Marius Ţeicu – Fotografia (1985, Electrecord ST-EDE 02644) – LP
02. Nu uita (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu
Estival Top (1985, Electrecord ST-EDE 02654, STC 00290) – LP & Casetă audio
10. Tu eşti (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
Mamaia’85 (2) (1985, Electrecord ST EDE 02770) – LP
12. Voi cânta pentru Mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Mamaia’85 (4) (1985, Electrecord ST EDE 02772) – LP
04. Adio, dar rămân mereu cu tine (Cornel Fugaru/Dan Dumitriu)
08. Dor de viaţă (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
Melodii’85 (1) (1986, Electrecord ST EDE 02851) – LP
03. Bună ziua, dragoste (Jolt Kerestely/Aurel Storin)
Şlagăre, şlagăre (1986, Electrecord ST EDE 02999) – LP
01. Nu-mi lua iubirea dacă pleci (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
08. E la modă sau nu e? (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Sofia – Bucureşti (1986, Electrecord/Balkanton ST-EDE 03041, STC 00444) – LP & Casetă Audio
08. E la modă sau nu e (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Melodii’86 (1) (1987, Electrecord ST EDE 03072) – LP
08. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/ Teodora Popa Mazilu)
Melodii’86 (2) (1987, Electrecord ST EDE 03073) – LP
07. Balada iubirilor deschise (Marian Nistor/George Ţărnea)
Melodii’86 (4) (1987, Electrecord ST EDE 03075) – LP
09. Fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
Melodii’87 (1) (1987, Electrecord ST EDE 03291) – LP
01. Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Melodii’87 (2) (1987, Electrecord ST-EDE 03292) – LP
05. Hai să ne-mpăcăm (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Puterea dragostei (1989, Electrecord ST-EDE 03553, STC 00600) – LP & Casetă audio
02. Tu eşti (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
Succese’89 – Un pas spre infinit (1990, Electrecord ST-EDE 03704) – LP
06. Ultimul tramvai (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
Jolt Kerestely – Lumea de dragoste (1990, Electrecord ST-EDE 03763, STC 00650) – LP & Casetă audio
01. Lumea de dragoste (Jolt Kerestely/Aurel Storin)
05. Noapte, fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ion Ruş)
Ecoul vorbelor dintâi (Jolt Kerestely/Claudia Delean) – Bonus casetă audio
Succese Estivale (1990, Electrecord ST-EDE 03828) – LP
04. Spune-mi care este vina (Jolt Kerestely/Dan V. Dumitriu)
10 Top’91 (1992, Electrecord ST-EDE 04114, STC 00801) – LP & Casetă Audio
08. De m-ai minţit (Marius Ţeicu/Dan V. Dumitriu)
Marian Nistor – Domnişoară, Domnişoară (1993, Eurostar CDS-CS 00103) – Casetă Audio
A7. Nostalgie (Marian Nistor/Demostene Botez)
Formaţia Savoy, Marian Nistor, Cristina – Scrisoare pe o frunză de tutun (1994, Eurostar CDS-CS 0145) – LP
02. Am legat copacii la ochi (Marian Nistor/Marin Sorescu)
Şlagăre de Marius Ţeicu (1994, Electrecord EDE 04318, STC 0986) – LP & Casetă Audio
09. Vreau adevărul să te pot iubi (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Mircea Drăgan – Succese Pop Româneşti (2) (1995, Roton P 3017) – Casetă audio
B5. Astă seară (Mircea Drăgan/Eugen Rotaru)
George Grigoriu – În lumea şlagărului (1996, Electrecord, EDC 225, STC 001210) – CD
07. Amurgul (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Aurel Giroveanu – Toţi trubadurii lumii (1996, Electrecord STC 001146) – Casetă Audio
A6. Nu privi înapoi (Aurel Giroveanu/Aurel Felea)
Jolt Kerestely – Tăcutele iubiri (1997, Genius CD – GCD 017, G 075) – CD & Casetă Audio
11. Lumea de dragoste (Jolt Kerestely/Aurel Storin)
13. Spune-mi care este vina (Jolt Kerestely/Dan V. Dumitriu)
Marius Ţeicu – Parada vedetelor (1997, Zone Records 9712110-2, 9712118-4) – CD & Casetă Audio
11. Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
12. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/ Teodora Popa Mazilu)
13. Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
34. (Muzica) A opta minune (Marius Ţeicu/Mihai Maximilian) – în duet cu Corina Chiriac
Formaţia Savoy – Best vol. 2 (1999, Metropol MCD 138) – CD
13. Îmi pare rău de fiecare clipă (Marian Nistor/Ion Alexandru, Victor Eftimiu)
14. Îngăduie-i iubirii (Marian Nistor/Corneliu Şerban)
Marius Ţeicu – Love Songs/Cântece de dragoste (2000, Eurostar E 146) – CD şi Casetă Audio
01. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
02. Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
11. Ce-ar fi să fiu (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
15. Mă regăsesc doar în iubirea ta (Marius Ţeicu/Carmen Aldea Vlad)
16. Cheamă iubirea ad-o înapoi (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Te aşteaptă un om – Şlagăre semnate Ion Cristinoiu (2000, Electrecord EDC 385) – CD şi Casetă Audio
03. De n-ai să vii (Ion Cristinoiu/Ovidiu Dumitru)
07. Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
09. De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
16. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
Vasile Veselovski – Strada Speranţei (2001, Electrecord EDC 442) – CD şi Casetă audio
03. Tangoul (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)
…Frumoasele mele lalele – Melodii de Temistocle Popa (2001, Electrecord EDC 454), STC 001209) – CD şi Casetă audio
04. Iubite (Temistocle Popa/Ovidiu Dumitru)
Pentru mama mea (2001, Electrecord STC 001305) – Casetă Audio
01. Mai vino, mamă (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
Marius Ţeicu – Chemarea Dragostei (2003, Casa Radio ADD 083) – CD
03. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
16. Cheamă iubirea ad-o înapoi (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
21. Ce-ar fi să fiu (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 1 (2004, Muzica 2001 017 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD
03. De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
09. Eu (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
16. Voi dansa cu tine ((Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 2 (2004, Muzica 2001 018 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD
16. La revedere (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 3 (2004, Muzica 2001 019 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD
06. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
12. Fericirea trăieşte-n noi (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 4 (2004, Muzica 2001 020 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD
08. Iubeşte-mă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
13. Nu uita (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu
17. Singurătatea (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 5 (2004, Muzica 2001 021 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD
15. Viaţa merge înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
18. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 6 (2004, Muzica 2001 022 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD
18. Dragoste de mamă (Horia Moculescu/Eugen Rotaru)
20. Oricine-ai fi (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
70’s Show – Cele mai mari succese româneşti (2004, Electrecord EDC 615/Cat Music 101 2456 1, 101 2456 4/Prima TV) – CD & Casetă Audio
12. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Cântecele noastre toate – Muzică de colecţie (2004, Jurnalul Naţional/Intercont Music/Electrecord, IMCD 1249, IMMC 1249) – CD & Casetă Audio
13. Casa mea (Ion Cristinoiu/Ion Cristinoiu)
Cornel Fugaru – Fugar(u) prin lumea muzicii (2004, Casa Radio ADD 150) – 4 CD
CD4
11. Adio, dar rămân mereu cu tine (Cornel Fugaru/Dan Dumitriu)
Parada Şlagărelor 1 (2005, Electrecord EDC 622, STC 001559) – CD & Casetă Audio
01. Nufărul alb (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu) – în duet cu Florin Piersic
12. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
Cutia cu amintiri (2005, Electrecord EDC 667/Cat Music 101 2501 2, 101 2501 4) – CD & Casetă Audio
14. De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
The Best Romanian Collection (2005, C.D.S. Music NC 005) – 10 CD
CD Marcel Dragomir
01. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
03. Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
04. Nufărul alb (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu) – în duet cu Florin Piersic
08. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
10. În ochii tăi (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
11. Trenul galben fără cai (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
14. De ce te uiţi la mine? (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
15. Îţi aminteşti de mine (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
17. Între noi tangoul (Marcel Dragomir/Aimee D’Albone)
CD Ionel Tudor
03. Piano, Pianissimo (Ionel Tudor/Harry Negrin)
06. Ultimul tramvai (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
CD Marius Ţeicu
02. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
07. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
10. Ce-ar fi să fiu (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
CD Temistocle Popa
06. Iubite (Temistocle Popa/Ovidiu Dumitru)
CD George Grigoriu
11. Iubire, tu (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
18. Amurgul (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
CD Jolt Kerestely
06. Noapte, fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
11. Lumea de dragoste (Jolt Kerestely/Aurel Storin)
Ştefan Bănică Jr. – Duete (2005, Cat Music 101 2534 2) – CD
04. Iubeşte sincer (Ştefan Bănică Jr./Ştefan Bănică Jr.) – în duet cu Ştefan Bănică Jr.
Parada Şlagărelor 2 (2005, Electrecord EDC 678) – CD
08. După noapte, vine zi (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu)
Ovidiu Komornyik – Când vin acasă (2005, OVO Music 0003, 0004) – CD şi Casetă Audio
06. Fără dragoste (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu) – în duet cu Ovidiu Komornyik
In memoriam Laura Stoica (12 martie 2006, Fundaţia Silviu Prigoană) – CD
01. In memoriam Laura Stoica (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – Elena Cârstea, Cătălin Crişan, Silvia Dumitrescu, Ovidiu Komornyik, Sanda Ladoşi, Cristi Nistor, Daniela Răduică, Angela Similea, Oana Sârbu
Cântecele noastre toate – Muzică de colecţie, vol.2 (2006, Jurnalul Naţional/Intercont Music/Electrecord IMCD 1291) – CD
03. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
19. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
Marius Ţeicu – Best of Marius Ţeicu (2006, Ovo Music 0012) – CD
01. Să ne reamintim – Potpuriu (Marius Ţeicu)
20. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
10 WORWAG Pharma (2007, Roton 4191-2) – CD
02. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
Cornel Constantiniu – Vă mulţumesc (2007, Electrecord EDC 762) – CD
16. Dar nimeni nu-i ca noi (Ramon Tavernier/Mircea Block) – în duet cu Cornel Constantiniu
Melodii de George Grigoriu (2007, Electrecord EDC 768) – CD
05. O fată şi-o chitară (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
10. Iubire, tu (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
In Memoriam Dan Spătaru vol.1 (2007, Cat Music 101 2584 2) – CD
Înregistrări din concertul „In Memoriam Dan Spătaru” de la Sala Palatului din data de 27 mai 2006.
01. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
In Memoriam Dan Spătaru vol.2 (2007, Cat Music 101 2585 2) – CD
Înregistrări din concertul „In Memoriam Dan Spătaru” de la Sala Palatului din data de 27 mai 2006.
02. După noapte, vine zi (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu)
Colinde pentru sufletul tău (2007, OVO Music/Felicia) – CD
02. E noaptea de Crăciun (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
10. Colind pentru tata (Angela Similea şi Roxana Popescu)
Şlagăre din anii ăia! (2007, Casa Radio 186 AAD) – 3 CD
CD 01
12. După noapte, vine zi (Aurel Giroveanu/Tudor Muşatescu)
CD 02
05. Amurgul (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
Antologia muzicii ușoare românești 5 (2007, Star Media Music/UCMR/Societatea Română de Radiodifuziune 038) – CD promoțional
02. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
04. Vis de femeie (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)
Cântece de dragoste nemuritoare (2008, CD ataşat revistei „Extra” din 14 februarie 2008) – CD
Toate florile din lume (2008, Intercont/Electrecord IMCD 1231/2009, Jurnalul Naţional – Ediţie de Colecţie, vol. 85) – CD
17. Nufărul alb (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu) – în duet cu Florin Piersic
80 de ani de muzică în 80 de ani de radio (2008, Roton/Radio România 4364-2, 4364-4) – 4 CD & 4 Casete Audio
CD1
03. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
CD3
08. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
Cântece de aur – vol. 2 (2008, Roton 4305-2) – CD
13. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Duete celebre – vol. 1 (2009, Roton 4390-2) – CD
12. Recheamă-mă şi-am să revin (Marian Nistor/Sandu Ştefănescu) – în duet cu Marian Nistor
Cântece de aur – vol. 3 (2009, Roton 4396-2, 4396-4) – CD şi Casetă Audio
03. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
Cântece de aur – vol. 4 (2009, Roton 4470-2) – CD
07. Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
Vasile V. Vasilache – Dreptul la Neuitare (2009, Electrecord EDC 920) – 2 CD
CD1
06. De veghe la porţile iubirii (Vasile V. Vasilache/Victor Brătulescu)
18. E cântecul tău (Vasile V. Vasilache/Victor Brătulescu)
CD2
07. Două feţe ale iubirii (Vasile V. Vasilache/Flavia Buref) – în duet cu Cornel Constantiniu
Mulţumesc, iubită mamă (04 martie 2010, Revista Felicia/2011, Intercont Music/Electrecord, IMCD 1367) – CD
09. Mai vino, mamă (Marcel Dragomir/Ioan Lucian Bentu)
De dragoste (06.05.2010, OVO Music/Felicia) – CD
01. Am viaţa mea (Ovidiu Komornyik/Angela Similea)
08. Mi-ai spus adio (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik)
19. Buni prieteni (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – în duet cu Ovidiu Komornyik
Duete celebre – vol. 2 (2010, Roton 4584-2) – CD
08. Dar nimeni nu-i ca noi (Ramon Tavernier/Mircea Block) – în duet cu Cornel Constantiniu
Muzică românească vol.1 – Cântece de neuitat (2010, Roton/National FM) – CD
04. Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
Anotimpurile iubirii (2011, Roton 4493-2) – 4 CD
CD 01 – Adiere de primăvară
05. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Muzica Bucureştilor de altă dată (2010, Electrecord/Roton 4657-2) – CD
11. Trenul galben fără cai (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
Bucuria copiilor de la “Click! Pentru femei” (12.08.2011, Roton PS 4854-2) – CD
01. Omleta din ouă de broască ţestoasă (Vasile Şirli/Tania Lovinescu, Gică Iuteş)
Muzică de dragoste de la “Click! Pentru femei” (19.08.2011, Roton PS 4856-2) – CD
08. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Marius Ţeicu – Parada vedetelor (2011, Eurostar E 611) – CD
01. Ce-ar fi să fiu? (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
07. Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
11. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
13. Nu uita (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu
15. Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Marius Ţeicu – Şlagăre de aur (2012, Eurostar E 671) – CD
01. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
05. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
10. Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
14. Flacăra nestinsei iubiri (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
19. Te-aş alege din nou (Marius Ţeicu/Liliana Ştefan)
Marius Ţeicu – Vedete în concert (2012, Eurostar E 672) – CD
01. Te-aş alege din nou (Marius Ţeicu/Liliana Ştefan)
13. Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
18. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Marius Ţeicu – Vedete în duet (2013, Eurostar E 746) – CD
01. A opta minune (Marius Ţeicu/Mihai Maximilian) – în duet cu Corina Chiriac
03. Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
12. Nu uita (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu
Colecţia Maeştri – Cornel Fugaru (13.07.2012, Editura Biblioteca Bucureştilor) – CD ataşat cărţii “Cornel Fugaru” de Oana Georgescu
09. Adio, dar rămân mereu cu tine (Cornel Fugaru/Dan V. Dumitriu)
Dan Iagnov – Şi gândurile plâng şi lacrimile dor (2013, Ovo Music 0065) – CD
09. Dormi, iubite, dormi! (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
Jolt Kerestely (2014, PRO Universitaria) – 2 CD (CD-urile sunt ataşate cărţii „Jolt Kerestely – o viaţă pentru cântec” ISBN: 978-606-26-0008-2, lansată pe 22 noiembrie 2014)
CD 01
03. Lumea de dragoste (Jolt Kerestely/Aurel Storin)
CD 02
02. Noapte, fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
20. Spune-mi care este vina (Jolt Kerestely/Dan V. Dumitriu)
21. Noi şi muzica (Jolt Kerestely/Marian Stere) – grup solistic format din Angela Similea, Oana Sârbu, Margareta Pâslaru, Alina Păun, Paul Surugiu (Fuego), Maria Florea (Miss Mary), Aurelian Temişan, Stela Enache, Viorela Filip
Bucureşti (Capitalele muzicii) (2014, Reader’s Digest 35000021) – 3 CD
CD 02 – Călătorie prin București
06. Trenul galben fără cai (Marcel Dragomir/George Ţărnea)
Marius Ţeicu – Şlagăre, şlagăre (2015, Eurostar E 834) – CD
02. Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
06. Ce-ar fi să fiu? (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)
08. Tu, iubirea mea (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru) – în duet cu Marius Ţeicu
10. Nu-mi lua iubirea (Marius Ţeicu/Teodora Popa Mazilu)
13. A opta minune (Marius Ţeicu/Mihai Maximilian) – în duet cu Corina Chiriac
16. Cheamă iubirea, ad-o-napoi (Marius Ţeicu/Theodora Popa Mazilu)
20. Te-aş alege din nou (Marius Ţeicu/Liliana Ştefan)
Discoteca – Galaxia Rompop 1960-1970-1980 (2015, Roton/Electrecord 5291-2) – 3 CD
CD 02 – 1970
06. Iubire, tu (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
CD 03 – 1980
05. Voi cânta pentru Mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Noi…şi Muzica – Melodii pe versuri de Marian Stere (2015, Eurostar E 896) – CD
01. Noi şi muzica (Jolt Kerestely/Marian Stere) – grup solistic format din Angela Similea, Oana Sârbu, Margareta Pâslaru, Alina Păun, Paul Surugiu (Fuego), Maria Florea (Miss Mary), Aurelian Temişan, Stela Enache, Viorela Filip
04. Povestea începe cu “a fost” (Victor Lavric/Marian Stere)
Un secol de muzică ușoară românească (2016, Reader’s Digest/Tarsago România 36200021) – 3 CD
CD 03 – Anii’70-’80-’90
08. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
Marian Stere şi invitaţii săi – Surprize de Crăciun (2016, Eurostar E 932) – CD
10. Bună seara, Moş Crăciun (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu) – în duet cu Marius Ţeicu
Dan Iagnov – Duet pentru Ştefan Iordache (2017, Roton 5526-2) – CD
03. Dormi, iubite, dormi! (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
13. În zbor (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
14. E viaţa mea (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
15. Ploaia s-a oprit (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
16. Te-ncearcă viaţa uneori (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
Anii de aur ai muzicii româneşti (2017, Tarsago 22759011) – 3 CD
CD 03 – Şlagărele anilor ’70-’80
04. Un albastru infinit (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)
Dan Iagnov – Cele mai frumoase 10 duete (2018, Roton 5619-2) – CD
04. Te-ncearcă viaţa uneori (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
08. În zbor (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
10. E viaţa mea (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu) – în duet cu Ştefan Iordache
Jolt Kerestely – „Copacul”…cu cântece, vol.1 (2018, Eurostar E 967) – CD
01. Lumea de dragoste (Jolt Kerestely/Aurel Storin)
Jolt Kerestely – „Copacul”…cu cântece, vol.2 (2018, Eurostar E 968) – CD
02. Noapte, fată cu cercei de smoală (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
19. Spune-mi care este vina (Jolt Kerestely/Dan V. Dumitriu)
20. Noi şi muzica (Jolt Kerestely/Marian Stere) – grup solistic format din Angela Similea, Oana Sârbu, Margareta Pâslaru, Alina Păun, Paul Surugiu (Fuego), Maria Florea (Miss Mary), Aurelian Temişan, Stela Enache, Viorela Filip
Marius Ţeicu – Melodii din Filme, Musicaluri şi Show-uri TV (2018, Eurostar E 982) – CD
03. Inimaginabil (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – din filmul “Rămăşagul”
09. Spune-mi tu mie, Pintenatule (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – din filmul “Rămăşagul”
16. Te-aş alege din nou (Marius Ţeicu/Liliana Ştefan)
100 de melodii româneşti de dat mai departe (01.12.2018, Petrom/Electrecord) – CD / MP3, distribuit gratuit clienţilor Petrom, cu ocazia Zilei Naţionale a României
54. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
74. Să mori de dragoste rănită (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
Dan Iagnov – Cele mai frumoase cântece de dragoste pentru voci feminine (2019, Roton 5723-2) – CD
04. Cât aş fi vrut (Dan Iagnov/Dan V. Dumitriu)
Marius Ţeicu – Refrene de aur, vol. 1 (2019, Eurostar E 1040) – CD
Muzica: Marius Ţeicu
Versuri: Eugen Rotaru
01. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
09. Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
19. Nu uita (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – în duet cu Marius Ţeicu
Marius Ţeicu – Refrene de aur, vol. 2 (2019, Eurostar E 1041) – CD
Muzica: Marius Ţeicu
Versuri: Eugen Rotaru
01. Viaţa merge iubind înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
06. Viaţa este mai frumoasă (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
10. Iubeşte-mă mereu (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
14. Voi cânta pentru Mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
18. Nu voi plânge niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Şlagăre de neuitat – …”Pe versuri de Eugen Rotaru”…, vol. 1 (2019, Eurostar E 1056) – CD
01. Trăiesc (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
08. De singurătate (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
16. Oricine-ai fi (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
Şlagăre de neuitat – …”Pe versuri de Eugen Rotaru”…, vol. 2 (2019, Eurostar E 1057) – CD
01. Voi cânta pentru Mileniul III (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
04. Bunule, Pământule (Dan Ştefănică/Eugen Rotaru)
06. Nu voi putea uita niciodată (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
12. Eu (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)
16. Viaţa merge iubind înainte (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)
Şlagăre nemuritoare (11.11.2021/14.09.2022, Taifasuri Media 21007) – CD, apărut împreună cu Revista Taifasuri, nr. 857 din 11–17 noiembrie 2021 şi nr. 900 din 15–21 septembrie 2022
15. Să te gândeşti din când în când la mine (Marcel Dragomir/Teodora Popa Mazilu)
Mircea Drăgan – Timpul Şlagărelor/Best of, vol.2 (2022, Eurostar E1104) – CD
01. Astă seară (Mircea Drăgan/Mihai Maximilian)
AUTOR
MIRCEA NICOLAU
Pingback: ANGELA SIMILEA – PALMARES - Psihologul muzical
Vă felicit din suflet pentru ampla și completa documentare, prezentată ca Palmares Complet al Angelei Similea!
O carieră excepțională a Marii Interprete, ce ne-a atins prin melodiile sale atât sufletul cât și conțiința binelui din noi, a frumosului ce se potrivește fiecărui fel de a fi.
Admirație și respect! 🎩🌹🌹🌹