Titus Andrei despre Marina Voica

Marina Voica la Colecția de muzică, artista misterioasă, complexă, solitară care poate privi oricând în urmă către o viață și o carieră absolut onorante. Câte puțin din toate. Zeci de șlagăre semnate de compozitori români, preluări la zi din muzica mondială, festivaluri, concursuri, spectacole cu săli arhipline cu cucerite de șarmul și accentul vedetei.

Pianistă, compozitoare, textieră, fan Michael Jackson, pasioantă de muzica lui Elton John și a trupei rock, Pulp pentru al cărei concert a mers special la Londra, stând câteva ore în picioare între puști de 15 ani, cum spune Octavian Ursulescu. Iată câteva amănunte definitorii pentru artista complexă Marina Voica.

Aleg pentru prietenii acestei emisiuni, iubitori de melodie cantabilă, compoziția lui Marcel Dragomir, Ce vrei tu, mare albastră, lansată în ‘81 la Șlagăre în devenire, Costinești, ediția a VII-a. Ne reamintim pe scurt: premiul I – Mamaia, Mamaia (Horia Moculescu)- grupul Song, premiul de popularitate: Zile de vacanță Mircea Baniciu și Olimpia Panciu, premiul Tinereții: Costinești, Costinești (Ion Cristinoiu și Doina Limbășanu, o solistă de public în acei ani).

Melodia cu Marina Voica, nimic. Spuneam eu, unele cântece nepremiate, de multe ori succes garantate. Păstrând ceva din inefabilul muzicii lui Marcel Dragomir, refrenul Ce vrei tu, mare albastră? Îmi place și poezia Taniei Lovinescu, și ea cu acest talent al versului cantabil ceea ce i-a atras colaborare cu numeroși compozitori. Și încă ceva care îmi place foarte mult. Poeta a lucrat la Radiodifuziunea Română pe la mijlocul secolului trecut. Marina Voica!

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!