Aproape 90 de piese înscrise la Selecţia Naţională pentru Eurovision 2016

La selecţia pentru Eurovision din acest an au fost înscrise până în acest moment aproape 90 de piese, anunţă TVR. Vedete autohtone, dar şi compozitori din Germania, Spania, Statele Unite, Polonia speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai.

Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului Eurovision Song Contest 2016 s-a încheiat ieri, 7 ianuarie la ora 00:00. Astăzi, la sediul TVR, au fost deschise şi verificate plicurile, urmând ca până miercuri, 10 ianuarie, melodiile înscrise să fie audiate de un juriu.

Joi, 11 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă vor fi făcute publice numele celor 12 concurenţi ce vor ajunge în semifinala din 4 martie. Şase piese vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.
În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot. Piesa ce va reprezenta România la Eurovision va fi aleasă pe 6 martie în cadrul unui spectacol transmis în direct de TVR de la Sala Polivalentă din Baia Mare.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, semifinalele fiind programate pe 10 şi 12 mai, iar finala pe 14 mai.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.