Au fost desemnați câștigătorii celei de a XVI-a ediții a festivalului internațional de muzică ușoară George Grigoriu de la Brăila

Gala Laureaților a festivalului George Grigoriu – ediția a XVI-a a ajuns la final. Juriul condus de Andreea Andrei, fata compozitorului omagiat în festival, a decis ca trofeul să plece anul acesta în Italia la Andreas Stocchino  ce a cântat în concurs piesa Niciodată, niciodată, dintre cele compuse de George Grigoriu.

Spectacolul de gală a început prin prezentarea orchestrei alături de care au cântat tinerii interpreți în cele două seri de concurs și a membrilor juriului cărora li s-a oferit câte o plachetă și un buchet de flori. Au fost șase premii acordate. În afară de locurile, 1,2,3, trofeul și mențiunea s-a mai acordat premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Acest premiu a fost înmânat de compozitorul Horia Moculescu ce a spus că i-a revenit Carlei Boboc pentru “cea mai surprinzătoare versiune al celei mai cunoscute melodii din festival”, Horia Moculescu, referindu-se, desigur, la celebra melodie Eternitate.  Membrii juriului au oferit, unul câte unul, câte un premiu, începând cu mențiunea.

Mențiune: Daria Nicoleta Peltea de 18 ani din Medgidia

Premiul UCMR: Carla Boboc de 16 ani din București

Premiul III: Bianca Mihai de 20 de ani din Slobozia

Premiul II:  Andrei Petruș de 19 ani din Vălenii Șomcutei

Premiul I:  Yernazar Zuban de 24 ani- Kazahstan

Trofeul: Andrea Stocchino de 26 ani din Italia

Trofeul a fost înmânat de președintele juriului, Andreea Andrei, care a amintit  de regretata Maria Pușcaciu, cea care de 15 ani s-a ocupat de organizarea festivalului. Maria Pușcaciu a murit anul trecut după o lungă și grea suferință.

Andrea Stocchino este al cincilea câștigător de trofeu din Italia la acest festival.  Înainte de anunțarea marelui premiu, Andreea Andrei și-a manifestat intenția  ca începând de anul viitor să se acorde și un premiu din partea publicului, public brăilean pe care ea l-a comparat cu un adevărat juriu, spunând că l-a analizat în detaliu de la masa juriului pe parcursul celor două două seri de concurs.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.