(Audio) Titus Andrei și un capitol special la „Colecție”: Ieri publicate, azi difuzate: Corina Chiriac
Ieri publicate, azi difuzate. Iată ce scriam cu niște ani într-o revistă de specialitate despre Corina Chiriac, prietena de pe strada Speranței.
Ursită să fascineze prin talent, artista cu transfigurări în sute de cântece dragi, dureroase, tainice, vrăjite și tulburate de dor, însă toate cu vocația lunecării în speranță, ne este tuturor, până și celor care au cunsocut-o doar din vedere prietena cu zâmbet deschis și farmec de poveste.
Lăsând impresia că umblă prin înălțimi, grație aerului său subtil și cultivat, Corina este în plus cântăreața cu o mare bogăție, cea a sufletului. Cu lacrimă de bucurie și emoție, artista născută la zi mare, Sfântul Dumitru, dăruiește o imensă salbă de melodii repertoriului muzicii ușoare românești, stabilind totodată un record aproape intangibil în fața timpului alături de Gică Petrescu și Aurelian Andreescu.
Este interpreta multor compozitori români, de la Iosif Ivanovici la Ion Vasilescu, Ionel Fernic, Gherase Dendrino, Radu Șerban, Mișu Iancu, George Grigoriu,Laurențiu Profeta, Temistocle Popa, Alexandru Mandy, Edmond Deda, Henri Mălineanu, Aurel Giroveanu, Vasile Veselovschi, Paul Urmuzescu, Horia Moculescu, Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Ionel Tudor, Cornel Fugaru, Dan Ștefănică, Viorel Gavrilă, Nicolae Caragea, Mihai Constantinescu, Liviu Tudan, Marian Nistor, frații Romcescu și probabil mai sunt mulți.
Sigur că mai sunt, în primul rând, însăși Corina cu ale sale melodii. Oare nu e o bună parte din istoria muzicii ușoare românești?
Felicitări, Corina! La mulți ani! 26 octombrie e foarte aproape. Am căutat o piesă bună și mai puțin cunoscută. Bune, aproape toate. Mai puțin cunoscute, nu prea. Aleg cântecul lui Mihai Constantinescu „Am visat odată” – premiul al III-lea și premiul Presei la festivalul Șlagărelor – Dresda, 1975.
Leave a Reply