Autor de carte la 13 ani: “O fată care ascultă rock”

buzz 5 ani-9.jpg--Are doar 13 ani, dar și-a lansat deja prima carte. Este elevă la Școala nr. 11, în clasa a VII-a, având-o ca dirigintă pe profesoara de limba engleză, Cristina Aionițoaie și îi place să scrie și să picteze. De doi ani face parte din grupul micilor reporteri din oraș, care scriu la singura publicație destinată copiilor și adolescenților, intitulată Buzz.

Denisa Sandu a lansat, sâmbătă, la Muzeul Județean, cu sprijinul poetului Sorin Poclitaru și al Asociației sale “FairPlay”,  cartea intitulată “O fată care ascultă rock”. Acțiunea cărții se petrece undeva în America și o are în centrul ei pe o tânără de 14 ani care își vede tatăl mort. Pleacă în căutarea celui care i-a ucis tatăl și în cercetările sale, află o serie de adevăruri ascunse care nu îi cad bine. Totuși, fiind ascultător de rock, tânăra Elisa reușește să treacă peste toate întâmplările imaginate de autor.

 “Este o încercare a noastră de a sprijini tinerele talente și în domeniul literaturii, ne dorim să încurajăm tinerii să scrie și să citească pentru că asta este baza pentru orice vor face în viață. Cu această primă carte lansată deschidem practic o nouă etapă în viața ziarului Buzz. Ne dorim să descoperim și să promovăm și tinerele talente în domeniul literaturii, nu doar gazetăresc”, a declarat Ioana Matfeev, redactor-șef al ziarului Buzz și îndrumător al copiilor-reporteri.

“Nu am crezut că voi vedea acest vis împlinit, dar acum că s-a întâmplat mă simt foarte bine. M-am inspirat din povestea mea, mai ales la partea de început, pentru că apoi lucrurile au evoluat și am ajuns la aceasta poveste”, a spus autoarea.

Cartea cuprinde ilustrații realizate, de asemenea, de o elevă, colegă de clasă cu Denisa Sandu, respectiv Sabina Sapariuc.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!