Băieții au dominat anul acesta concursul la Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara

Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara, ediția actuală, a ajuns, sâmbătă, la mijloc de drum. Ediția 50 a continuat în această zi cu concursul dedicat secțiunii de tradiție pentru acest festival, adică pentru categoria 16-26 ani. Au fost 11 concurenți și, spre deosebire de edițiile precedente, dar și de la alte festivaluri muzicale, de data această numărul băieților intrați în concurs a fost mai mare. 6 băieți și 5 fete au cântat fiecare câte două piese încercând să impresioneze juriul căruia față de primele două seri i s-a mai alăturat și compozitorul Dani Constantin.

Prezentatorul primelor două seri de concurs, Mihai Răzuș de la TVR a fost înlocuit cu carismatica prezentatoare Corina Dănilă. Prezentarea însă a fost nițel seacă și limitată la scurte replici schimbate cu tinerii interpreți. Au lipsit documentările serioase și necesare unui festival muzical așa cum obișnuiește Octavian Ursulescu.

Încă ducem lipsă de prezentatori specializați cu adevărat pe evenimente muzicale, care cer un discurs mai elaborat.

Concurenții au cântat de la Vasile Veselovski („Merit eu”), Edmond Deda („Of, inimioară), Temistocle Popa („Spune-mi unde, spune-mi cine” – app, piesa nu e semnată de Dan Spătaru așa cum scrie în ziarul realizat pentru ediția din acest an; pentru un festival cu atâta istorie, detaliile legate de compozitori, textieri nu doar ca nu trebuie să lipsească, ci e musai sa fie foarte exacte), Sandor Biro („Ce are ea”), Nicolae Caragea („Misterioasa mea”).

Tânăra Dora Gaitanovici de la Buzău, laureată la Festivalul George Grigoriu anul acesta a readus în scenă balada veche a lui Anton Pann „Până când nu te iubeam”, dar a cântat și o compoziție proprie „Doar eu”. Copila a impresionat din nou, ieșind din scenă într-un imens ropot de aplauze. Cunoscuți din festivaluri au fost și Robert Iosifescu din București, Ana Maria Pița din Neamț sau Ana Maria Roșu din Neamț.

Imediat după concursul dedicat tinerilor interpreți a urmat recitalul lui Nico. Unul sensibil, emoționant, dar mai ales unul în care artista a dovedit o forță vocală deosebită. Coverurile alese au arătat forța vocală, posibilitățile nenumărate de a-și  „dansa” propria voce în ritmurile pe care le dorește. Iar asta nu oricine o poate face.

Recitalul lui Nico a fost urmat de cel al trupei Direcția 5, unul asemănător cu cel susținut de formația condusă de Marian Ionescu cu cel de la festivalul internațional George Grigoriu de la Brăila. Un recital care  cuprins piese mai noi, dar și dintre cele aflate pe buzele tuturor. Un recital cu două voci care reușesc să țină publicul în palme pe tot parcursul spectacolului oferit, Cristi Enache și Alina, tânăra care face parte din corpul formației de ceva vreme deja.

Mai multe fotografii aici.

Share This:

Leave a Reply

2 comentarii la „Băieții au dominat anul acesta concursul la Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara

 • 6 august 2017 la 16:08
  Permalink

  Au fost mai multi concurenti talentati insa daca nu sunt prieteni cu autorul, au scapat nementionati 😉

  Răspunde
 • 7 august 2017 la 0:25
  Permalink

  Asta este parerea ta. Daca te-ai fi uitat mai atent ai fi vazut in istoricul articolelor dedicate festivalului i-am mentionat pe toti concurentii participanti. O cronica inseamna sa scrii despre lucrurile interesante, inedite, bune sau rele, asa incat daca au sarit in ochii autorului da, a scris… De regula, ii mentionez pe cei care imi rman in minte pentru ceva special in urma participarii. Nu mentionez din …prietenia cu unul sau altul. Asta exista, dar cand scriu, scriu doar pentru ca mi s-a parut interesant indiferent ca vorbim de ceva negativ sau pozitiv. Asta am facut de cand lumea.

  Cu respect,
  Ioana Matfeev

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!