Trofeul celei de-a 50-a ediție a Festivalului Trofeul Tinereții de la Amara a plecat la Buzău.

Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara, ajuns anul acesta la jumătate de veac, s-a încheiat. Patru zile muzică ce au demonstrat că Amara este, dincolo de o celebră stațiune în țară, și un adevărat tezaur al istoriei noastre muzicale.

O ediție care a adus o secțiune nouă, care a reunit artiști din toate generațiile muzicale, o ediție la care aproape în fiecare seară sala gradinei de vară a fost arhiplină. Ultima seară chiar cu oameni urmărind spectacolul în picioare.

Seara de gală a evenimentului i-a onorat pe oamenii care și-au legat sufletul și mintea de acest eveniment de marcă pentru muzica românească, cu distincții deosebite datorate jubileului.  Au primit plachete și flori membrii juriului, foști și actuali șefi ai județului, orchestra condusă de Ionel Tudor etc.

Trofeul celei de-a a 50-a ediții a plecat așa cum nu puțini au crezut chiar înainte de marea gală la buzoianca Dora Gaitanovici. Iar locul I la “rivala” numărul 1 pentru ea la această ediție, Ana Maria Roșu. Cele două au avut cele mai multe note mari de la juriul condus de 13 ediții de compozitorul Horia Moculescu.

Recitalurile serii au aparținut lui Sebatian Tudor din Roman, cel care a câștigat trofeul anul trecut, lui Ellie White, câștigătoare în trecut la festival, cu multe piese din repertoriul formației DJ Project (se știe, Elena -pe numele ei real, a fost vocea cu care trupa a avut cel mai mare succes!), dar și cu celebra melodie “Un actor grăbit”de la Laura Stoica, interpretată deosebit de artistă.

A urmat vulcanicul și energicul Horia Brenciu cu trupa sa care timp de peste o oră i-a vrăjit pe spectatorii de la Amara. Cu temele făcute pentru spectacolul la care urma să cânte, Horia s-a arătat impresionat de nivelul festivalului, de istoria muzicală pe care o înglobează. Dincolo de dialogul savuros cu publicul, de piesele internaționale, dar și din repertoriul propriu, un moment special a ridicat nivelul întregului recital.

Pornind de la istoria menținută la Amara de 50 de ani, Brenciu a făcut un apel către sutele de spectatori din sală și anume, de a-și iubi artiștii, de a-i asculta cât ei trăiesc. Și imediat a cântat într-o manieră proprie celebra melodie “Mă-ntorc la tine iar” a compozitorului Dumitriu Lupu. Momentul dedicat artiștilor dispăruți a continuat cu o melodie din repertoriul său acompaniate cu fotografiile artiștilor, de la Papaiani, Gyuri Pascu, Mircea Albulescu și terminând cu tatăl său.

Palmaresul ediției:

Premiul de popularitate: Elena Mălina Paraschiv

Mențiunea 1: Robert Feraru

Mențiunea 2: Robert Iosifescu

Premiul III: Gabriel Cândea

Premiul II: Andrian Mihail

Premiul I: Ana Maria Roșu

TROFEUL: Ana Teodora Gaitanovici

Mai multe fotografii aici.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.