Bucium lansează “Voinicel înstelat”, piesă născută în urmă cu 18 ani

Uneori se întâmplă ca melodii sau chiar albume întregi să nu vadă lumina zilei timp de ani întregi, materiale la care se sculptează necontenit, până în momentul în care artistul este pe deplin mulțumit de forma finală. Acesta este cazul și cu “Voinicel înstelat”, piesă semnată de trupa rock-folk Bucium și lansată zilele trecute, dar care s-a născut… în urmă cu aproximativ 18 ani.

Piesa a fost compusă la începutul anilor 2000, perioadă marcată de lipsa posibilităților tehnice și financiare. Perfecționiști și înarmați cu răbdare, membrii trupei au preferat să amâne momentul în care o vor face publică, la fel ca și toate celelalte piese de pe albumul Miorița, până când acestea au fost aduse la nivelul dorit.

Basul a fost înregistrat de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei Bucium, cu doar două săptămâni înainte de tragedia întâmplată în octombrie 2015 în clubul Colectiv.“Voinicel înstelat” a ajuns ulterior în Elveția, în studioul Little Creek, unde i-a fost realizat mixul și masterul. Producătorul V. O. Pulver, cel care a adus-o în forma finală, este cunoscut în nișa de metal pentru colaborările cu trupe internaționale precum Pro-Pain, Destruction, gurD, Monster Magnet și multe altele.

Piesa a putut fi ascultată în primă fază exclusiv de către fanii apropiați ai trupei, cu care Bucium ține legătura în mod direct prin intermediul unui newsletter. Cei interesați se pot abona gratuit pe site-ul www.bucium.com.ro.

În această perioadă, membrii Bucium își împart zilele între deplasări la concerte și lungi sesiuni de înregistrări în studio, pentru a finaliza munca la viitorul album, “Miorița”.

Cei aflați în această perioadă în concediu în țară au ocazia să asculte live noua piesă în cadrul concertelor pe care Bucium le va susține la munte și pe litoral. Joi, 3 august, vor avea un show acustic în grădina cetății Râșnov, cu ocazia Festivalului de Film și Istorii Râșnov, urmând ca pe 8 august să fie live în Vama Veche, în clubul Famagusta.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.