Festivalul Trofeul Tinereții Amara începe, joi. Serile de weekend vor fi transmise în direct pe TVR2!

Cea de-a 50-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară Trofeul Tinereții de la Amara începe joi,  iar zilele de zâmbătă și duminică, atunci când are loc secțiunea dedicată celor mai mari vor fi în transmisiune directă pe TVR2.

Joi și vineri, concursul festivalul începe la ora 20.00 iar sâmbătă și duminică,  la ora 21.00. Joi și vineri, se va desfășura secțiunea dedicată grupelor de vârstă 7-15, nou introdusă anul acesta, iar sâmbătă și duminică, secțiunea de vârstă dedicată celor cu vârste cuprinse între 16-26 ani. Concurenții de la categoria de vârstă matură vor cânta acompaniați de orchestra condusă de Ionel Tudor, fiecare având de interpretat câte două melodii, ambele din repertoriul muzicii românești.

Spectacolul găzduit de Grădina de vară este prezentat de Octavian Ursulescu, Corina Dănilă şi Mihai Răzuş  iar recitalurile sunt asigurate de artiști precum Oana SârbuAdrian Sînă ft Aza. Cristina VasiuPepeNicoDirecția 5Ellie White,  Horia Brenciu. Programul recitalurilor pe seri aici.

Cat privește recitalurile din acest an, Larisa Mihai, directorul festivalului, a spus:

  «Una dintre opțiunile noastre pentru ultima seară a Festivalului a fost Carla’s Dreams… Din păcate, onorariul pentru ei a fost de 15 mii de euro, adică de două ori mai mare decât oricare dintre cei care au acceptat invitația noastră. Și o parte dintre recitalurile foștilor laureați ai Festivalului vor fi plătite… Există însă și concurenți, precum Loredana Căvășdan, care a acceptat să concerteze gratuit, de dragul amintirilor…».

Conform independentonline.ro, cheltuielile de desfășurare a Festivalului sunt suportate în proporții egale de către Consiliul Județean Ialomița (374 mii de lei) și Consiliul Local Amara (371 mii de lei). Valoarea sponsorizărilor obținute  de către organizatori nu depășește 40 mii de lei.

Prețul biletului pentru fiecare zi de festival este de 15 lei pentru locurile pe scaun și 10 lei pentru locurile în picioare. Capacitatea Grădinii de Vară de la Amara este de 1000 de locuri, însă se estimează că în ultima seară numărul spectatorilor s-ar putea dubla.

Festivalul Trofeul Tinereșii de la Amara a ajuns anul acesta la cea de-a 50 ediție fiind lansat în anul 1968. Este, la ora actuală, singurul festival fără vreo ediție întreruptă. De asemenea, evenimentul se bucură de cel mai bine documentat site dedicat unui astfel de eveniment.

Lista concurentilor admisi in urma preselectiei pentru Festivalul Trofeul Tineretii Amara Junior 2017:

I.Categoria 7-9 ani:
1.Ioana Popovici
2. Cristina Enache
3. Diana Teodora Codreanu
4.Raluca Oncica

II. Categoria 10-12 ani:
1.Amalia Nita
2.Oana Chiriac
3.Cristina Maria Stefan
4.Sabina Bianca Craescu
5.Iulia Bianca Ionescu
6.George Baicoianu
7.Sabrina Aniculaesei
8.Ioana Oncica
9.Rares Andrei Ioan
10.Andreea Cristea
11.Cristina Fratila

III. Categoria 13-15 ani
1.Andreea Romina Ciocoiu
2.Andrada Gabriela Badarau
3. Claudia Ioana Dumitru
4.Bianca Fasole
5.Iuliana Gheorghita
6.Alina Nadrag
7.Karina Ioana Todireanu
8.Eleonora Maria Filipoiu
9.Alexandra Serenada Sirghi

—————————————————————————————————-

In urma preselectiei pentru ediţia cu numarul 50 a Festivalului -concurs naţional de interpretare a muzicii uşoare româneşti „Trofeul Tinereţii”- Amara 2017, pentru categoria de vârstă 16-26 ani, s-au calificat:

1.Cîndea Gabriel Ionut
2.Pița Ana-Maria
3.Adrian Mihail Cosmin
4.Feraru Robert Nicolae
5.Paraschiv Malina
6. Iosifescu Stefan Robert
7.Gaitanovici Ana-Teodora
8.Rosu Ana-Maria
9.Udroiu Bianca-Elena
10. Danil Ionut
11.Pupezescu Theodor Ioan
12.Buza Ioana Miruna

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!