Cânți live, ești la “Duelul pianelor”. Asta să fie deviza!

Își întreba zilele trecute Dragoș Pătraru telespectatorii emisiunii “Starea Nației” de la TVR1 ce tip de invitați ar prefera să fie interievați la emisiune, în ideea, probabil,  a unei noi rubrici: acei oameni care pot constitui adevăratele modele pentru societatea noastră sau actualii politicieni care se învârt de la un partid sau guvern la altul? Mi-am răspuns singură urmărind emisiunea cu interes: Modele. Modele pentru că societatea actuală suferă la acest capitol și am clara convingere că acesta e și motivul pentru care frumusețea fizică a ajuns să conteze mai mult în ochii oricărei fete de 14-15 ani cu gândul la viitoarea profesie.

Despre modele a fost vorba și astăzi, într-o zi specială de Paște, la emisiunea “Duelul pianelor”  de la TVR2. Marina Voica, delicată, caldă, sinceră, modestă și naturală și carismaticul Benone Sinulescu, la fel de entuziast, haios în stilul lui caracteristic, direct. Două personalități în jurul cărora, cum era firesc, s-a desfășurat întreaga emisiune. A fost a treia ediție a emisiunii prezentată de Adrian Enache alături de Paula Seling și Ovi Jacobsen, o emisiune ajunsă la sezonul 4.

Noul sezon aduce o emisiune familiaRă, mai prietenoasă, una în care accentul cade mai mult pe personalitatea invitatului decât pe “lupta” dintre cei doi co-prezentatori. De altfel, Paula și Ovi se susțin, cântă împreună, dau tonul muzicii împreună, iar lumea din platou reacționează. Nu mai sunt “încrâncenați” din cauza punctelor pe care trebuie să le adune, nu mai fac spectacol pentru puncte, ci pentru musafirii care le pășesc pragul casei.

Adrian Enache își construiește cu talentul administrat eficient în ani de muzică rubrica Tribut, una necesară într-o emisiune muzicală. Artiști mari, trecuți în lumea cealaltă, dar pe care noi cei ce iubim muzica, n-avem voie să-i uităm, sunt omagiați cu cele mai mari refrene lansate de ei, cântate de Adrian Enache. Le pregătește serios înainte, pentru că simte și el că trebuie să-i iasă momente unice. Mai rar îl auzi pe artist cântând piesele profesoarei lui, Mihaela Runceanu. A făcut-o, aici, la “Duelul pianelor”. Tot pentru prima dată l-a cântat la emisiunea aceasta pe Ștefan Iordache și, curios pentru mulți, pe Ileana Sărăroiu. O face delicat, cald. Transmite. Uneori participă în momentul lui și granzii invitați pe canapelele, de asemenea, nou aduse. Deloc greșită intervenția lor alături de gazda emisiunii. Ba chiar, însumarea vocilor la anumite momente Tribut ar aduce un plus de greutate, de înălțime, de emoție.

O altă noutate a sezonului în cele trei ediții e rubrica prin care invitații sunt invitați să ghicească melodii cunsocute după câteva note  muzicale oferite din clapele pianului de Paula și Ovi. O joacă, dar una serioasă care arată cultura muzicală. spontaneitatea, promptitudinea artiștilor invitați.

Este clar că sezonul 4 reprezintă, dincolo de încercarea reușită a producătorilor, de a aduce telespectatorilor TVR2 întâlniri cu muzica, și dorința lor de a îmbunătăți formatul. O emisiune muzicală ce reunește toate generațiile. Asta e calitatea forte a emisiunii, căci asculți și muzică populară, și muzică ușoară, dar și refrenele generației de azi. Și cred că din punctul acesta de vedere, e cam…unică.  O emisiune care beneficiază de band, unul tot mai productiv, o emisiune în care, Slavă Domnului, se cântă live. De aceea, condiția principală pentru a fi invitat, ca artist, la emisiunea aceasta trebuie să fie cântecul live. Adică, să nu existe playback pe ecran. Adică, să nu se facă rabat de la această principală condiție. Cânți live, ești la Duelul pianelor.

Aaaa, emisiunea se difuzează în fiecare duminică de la ora 15.00, la TVR2.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.