Câştigătoarea trofeului la Festivalul "Mărţişor Dorohoian" confirmă: A obţinut premiul I la un festival internaţional la Cernăuţi

La o săptămână după ce mica solistă Raluca Ursu din Botoşani a fost declarată câştigătoarea Trofeului la Festivalul International „Little Stars” de la Sankt Petersburg din Rusia, o altă membră a Cercului de muzică uşoară „Melos” de la Palatul Copiilor din Iaşi a repurtat un nou succes internaţional foarte important.

Ruxandra Tomulesei, tânăra solistă de 15 ani din Iaşi, care a cucerit Marele Trofeu „Mărţişor Dorohoian” la începutul lunii martie şi după ce a fost invitată special la emisiunea de televiziune din Italia, „Ti lascio una canzone”, a revenit duminică în ţară cu Premiul I obţinut la Festivalul International „Vise printre stele” de la Cernauti, Ucraina.
Desfăşurat în zona veche şi impresionant de bine păstrată a superbului oraş Cernăuţi, festivalul a reunit aproape 60 de concurenţi redutabili din Ucraina,  Romania,  Republica Moldova,  Bulgaria,  Polonia,  etc.

Ruxandra a avut o concurenţă foarte serioasa în cei 23 solişti înscrişi la categoria sa de vârsta, iar lupta intre aceştia a fost extrem de strânsă. Intepretarea Ruxandrei pentru melodia „Adagio” din repertoriul Larei Fabian i-a adus aplauze furtunoase din partea publicului şi a juriului, şi bineînţeles, binemeritatul Premiu I.

Din juriu au facut parte profesori de muzică, intepreţi vocali, dar şi reprezentanti ai administraţiei locale. În prezent, Ruxandra Tomulesei se pregăteşte intens pentru numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, dar şi pentru colaborări cu nume importante din showbiz-ul românesc. Ea a mai colaborat cu  compozitorul Mihai Alexandru, care a scris o piesă special pentru ea, intitulata „Cât îmi lipseşti”,  cu care Ruxandra a obţinut Premiul III la Festivalul naţional de creaţie şi interpretare „Mamaia Copiilor” 2011.

Share This:

Leave a Reply

2 comentarii la „Câştigătoarea trofeului la Festivalul "Mărţişor Dorohoian" confirmă: A obţinut premiul I la un festival internaţional la Cernăuţi

  • 3 aprilie 2012 la 20:09
   Permalink

   Multumim, Daniela pentru precizare.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!