Ce îi sfătuiește Nicoleta Nucă pe copiii talentați ce vor să urmeze o carieră muzicală

Nicoleta Nucă, vocea de peste Prut care a cucerit România, a avut o copilărie frumoasă dar atipică, așa cum ea însăși a povestit în studioul Radio România Actualități, la Clubul Prietenilor de la 10. În spatele vocii cu care a cucerit publicul este destul de multă muncă, ore de canto, repetiții, sacrificii, victorii, eșecuri. Pentru toate aceastea artista a renunțat la copilăria normală, însă nu regretă și nu-și poate imagina cum ar fi fost altfel.

Nicoleta Nucă s-a bucurat de susținerea părinților în urmarea carierei muzicale. Artista are și un mesaj pentru părinții ce au acasă un copil pe care ei îl consideră talentat și care ar vrea să-i calce pe urme în cariera muzicală:

„În primul rând le-aș recomanda să meargă la un profesor de canto cât mai bun pentru că nu este ok să se dea speranțe false copiilor, să se alimenteze niște iluzii. E bine să meargă încă de mici la un profesor de canto să li se spună: „Da, trebuie să muncească și o să crească, o să aibă un viitor”. Mama mea așa a făcut cu mine. M-a luat de mână și m-a dus la primul meu profesor de canto și i-a spus: „Ascult-o te rog și spune-mi are sens să mergem mai departe, să muncească copilul acesta, să-și sacrifice copilăria? ” Căci altfel aș fi putut și eu să fiu un copil normal care merge la școală, vine acasă și-și face temele și după aceea se joacă, iar eu nu făceam asta, pentru că aveam lecțiile de canto, de pian, solfegiu… Ea a făcut așa cu mine, m-a dus,, iar profesorul a spus: „Da, lucrați pentru că acest copil merită și poate, are potențial să crească și mai mult”. De aceea o să recomand tot timpul chestia asta tuturor părinților.

Sunt o persoană directă și o spun mereu, nu sunt de acord să li se alimenteze copiilor iluzii false pentru ca mai apoi când cresc să vină cineva să le spună în față: „Măi, n-ai nicio treabă cu lumea asta”! Iar atunci dezamăgirea e mult mai mare și mult mai dureroasă. „

Artista mărturisește că de când a devenit o persoană publică a început să fie recunoscută pe stradă, îi cântă lumea piesele, și se bucură că poate oferi ceea celorlalți ceea ce ei îi place să facă cel mai mult, muzica și piesele ei în care pune mult suflet. Însă  e conștientă că celebritatea vine la pachet și cu minusuri, printre care lipsa de viață privată și lipsa libertății de a face ce vrei oricând.

Foto: Global Records, Styled by Szanto

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!