Cristina Vasiu pregătită să dea lovitura la Eurovision 2017 cu ajutorul unor compozitori internaționali de top

Cristina Vasiu, fostă concurentă în echipa lui Horia Brenciu la Vocea României, își încearcă din nou norocul la preselecția pentru Eurovision. În 2015, interpreta a mai participat la Selecția Națională cu piesa  „Nowhere„. A reușit să ajungă pe locul 8 în finală  și a impresionat cu un show memorabil.

Anul acesta la Eurovision, Cristina mizează pe o baladă extrem de frumoasă și actuală intitulată „Set the skies on fire„. Compoziția poartă semnătura unor suedezi familiarizați cu Eurovisionul: Jonas Thander, Calle Kindbom, și a spaniolului Tony Sanchez-Ohlsson.

În 2016, Jonas s-a aflat în spatele piesei  ce a reprezentat Lituania la Eurovision, „I’ve Been Waiting for This Night” in interpretarea lui Donny Montell (locul 9 în marea finală). Calle Kindbom a compus piesa Suediei în 2003,  „Give Me Your Love (locul 5), iar Tony Sanchez-Ohlsson împreună cu Thomas G:son a compus piesa Spaniei la Eurovision 2007, „I Love You Mi Vida” (locul 20). Tot de numele lui se leagă și participările Spaniei la Eurovision 2012 cu Pastora Soler (locul 10), și în 2016 cu Edurne (locul 21).

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat. Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, vineri, sâmbătă, şi duminică, 27-29 ianuarie, în faţa juriului.

Audiţiile vor fi înregistrate în studiourile TVR şi vor fi difuzate în perioada 5-11 februarie, pe TVR 2. Pe 12 februarie vom afla cine sunt cei 15 semifinalişti aleşi de juriu. Iar reprezentantul României la Eurovision va fi ales exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai.

Share This:

Leave a Reply

One thought on “Cristina Vasiu pregătită să dea lovitura la Eurovision 2017 cu ajutorul unor compozitori internaționali de top

  • 29 ianuarie 2017 la 12:06
    Permalink

    asta ce mai cauta la eurovision dupa ce ca i-a luat foc vestimentatia acum doi ani vine iar cine stie ce mai pateste iar si nu e singura care revine anul asta la eurovision

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!