Domnule Smiley, ăia mici te cresc câte un pic, în fiecare zi!

„Hei, domnule Smiley, mai stai un pic/Ăștia mici vor un pupic”. Dar dus a fost și în spatele gardului, lacrimi și vise îmbrăcate în dezamăgiri a lasat.

A cantat maxim o oră. Cu band. Câteva din hiturile lui. Puștime istericată în fața scenei. Un dialog zgârcit pe scenă și… atât.

Copiii, o grămadă, cu vise în suflet, pentru o poză, pentru un autograf cu idolul generației lor. A coborât și a dispărut din mulțime fără să-ți dai seama c-a trecut pe acolo. Și – n urmă gardul tras repede de forțele de ordine.

Au rămas sute de copii cu lacrimi. Și focul de artificii. Speranțe năruite iar. La fel a procedat vedeta și ultima data când a fost la Botoșani tot pentru un spectacol similar.

Adevărat e ca sus pe scenă, în eventaiul gol de vorbe, a anunțat miile de botoșăneni ca în toamnă mai vine o dată aici. De data asta cu turneul lui. Spectacol plătit, deci. Poate atunci cu noroc mai mult pentru o poză, pentru un autograf.

Și-a anunțat show-ul din turneu și nicio vorbă că după, nu va da niciun autograf. Din lipsa de timp. Că va recupera la concertul plătit. Smiley și muzica de azi.

Despre asta e. Despre bani. Despre o industrie fără continut. Despre cum să produci fără suflet. Despre cine rezistă, despre istericale  nemângâiate. Despre puști care nu știu să-i sanctioneze. Despre îndrăgostire. Despre profit pe o singură parte. Despre prea multă superficialitate.

Și totuși, domnule Smiley, „ăia mici” te cresc în fiecare zi câte un pic…”

Share This:

Leave a Reply

One thought on “Domnule Smiley, ăia mici te cresc câte un pic, în fiecare zi!

  • 17 august 2019 la 22:09
    Permalink

    Doar acum v-ați dat seama cât de ahtiați după bani sunt aproape toți artiștii autohtoni? Smiley ăsta îi și ipocrit pe deasupra, pentru că vrea să pară că îi empatic și cu bun simț.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.