Enache și Temișan au "rupt" prietenia de…dragul artei

Se cunosc din 1989, când ambii participau la Festivalul Mamaia. Adrian Enache era descalificat din concursul de interpretare pentru că se mișcase prea mult, ceea ce nu plăcea conducerii de atunci, în timp ce Aurelian Temișan obținea Premiul Tinereții. Mai târziu, au devenit însă foarte buni prieteni. Compozitorul Viorel Gavrilă a fost cel care a sudat prietenia dintre ei, când i-a adus pe amândoi la Ploiești, la Teatrul “Toma Caragiu”, unde conducea orchestra instituției. Au locuit, la începutul anilor ’90, o vreme, împreună la o gazdă în București, presa vremii lansând tot felul de zvonuri neortodoxe pe tema aceasta. Se înțelegeau de minune! Un ziar de atunci titra chiar la un moment dat “Unul spală, altul gătește”. Una peste alta, prietenia lor a devenit celebră în muzica românească. Astăzi, cei doi sunt puși, din nou, față în față, dar nu pentru un duet, așa cum s-a mai întîmplat de-a lungul vremii, ci pentru o emisiune în care unul evoluiază, iar celălalt evaluiază. Este vorba despre cunoscuta emisiune tv  “Te cunosc de undeva” de la Antena 1 al cărei noul sezon începe, sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 20.20. Adrian Enache va fi concurent și va intra în pielea unor vedete de muzică de la noi și din afară, în timp ce prietenul Aurelian Temișan îl…punctează. Dată fiind situația inedită a celor doi prieteni, am dorit să aflăm cum s-au “duelat” la filmări și cât de grea le-a fost sarcina. Căci, nu-i așa, prietenul la nevoie se cunoaște! Oare să fi fost așa și aici?

“L-am făcut să schimbe cartonașul și să-mi dea maximum de puncte…”

Cei doi buni prieteni spun că rațiunea a învins. “A fost foarte corect, n-am avut nimic de reproșat, așa cum și eu și el pretindem de la ceilalți. Am plecat amândoi din provoncie, eu din Galați, el din Craiova, și știm amândoi ce înseamnă să fii din București, să ai pile, relații… Îmi plac prietenii sinceri, foarte corecți, cărora, când nu le place ceva la tine, să-ți zică în față, nu să te vorbească pe la spate”, ne-a spus Adrian Enache.  Solistul și-a amintit, cu această ocazie, de momentul în care Temișan nu i-a dat nici cea mai mică încredere că-l va putea imita pe…celebrul MC Hammer. “Cea mai tare fază legată de Temișan a fost când la ruletă , mi-a căzut să-l imit pe MC Hammer și el a fost singurul care mi-a zis că nu o să-mi iasă și era pegătit să mă noteze slab, dar la final mi-a zis: <<M-ai făcut să-mi schimb cartonașul. Nu credeam, la cât ești de talentat și cum te miști, că o să-ți iasă>> și mi-a dat maximum de puncte”, a mai spus Adrian Enache.

“I-am spus că-i dau 4 dacă nu va evolua cum trebuie, lucru care s-a și întâmplat…”

Aurelian Temișan ne-a povestit, la rândul lui că l-a avertizat pe Adrian, încă dinainte să înceapă filmările pentru emisiune, că nu va ține cont, în evaluarea sa, de prietenia care îi leagă. Și …surpriză, Adrian nu l-a crezut. “I-am spus că, în momentul în care începe emisiunea, prietenia noastră, relația care e de atâția ani, nu va avea nicio legătură cu emisiunea. Ca atare, voi fi primul care îi voi da 4, dacă nu va evolua cum trebuie, lucru care s-a și întâmplat. Și abia apoi a început să ia lucrurile în serios. La următoarea filmare ne-a uimit pe toți. Am dorit să rămân vertical în fața unei astfel de situații, să fiu cât se poate de obiectiv în ciuda prieteniei cu el și a celorlalți de acolo”, a declarat Aurelian Temișan.

Emisiunea “Te cunosc de undeva”, sâmbătă, 15 septembrie, de la 20.20, pe Antena 1. 

Autor: Ioana Matfeev, 15 septembrie 2012

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.