Festivalu Radu Şerban, la început de septembrie

radu serbanRadu Serban (n. 1 decembrie 1927, Caracal – d. 6 februarie 1984, București) a fost un compozitor român de muzică ușoară. Radu Șerban a urmat liceulIoniță Asan din Caracal, oraș situat în acel timp în vechiul județ Romanați. Și-a continuat studiile laConservatorul de Muzică din București.

Compozițiile sale se remarcă prin armonie și orchestarație. Sentimentele compozitorului pot fi simțite și prin titlulurile melodiilor compuse de acesta, Orașul meu natal, Strada, A fost prietenul meu, Ilustrate cu flori de câmp, respectiv Prieten drag, melodie special compusă pentru interpreta Pompilia Stoian.

Unul din compozitorii de frunte ai României postbelice, Radu Șerban a decedat în anul 1984, la vârsta de numai 57 de ani . Astăzi, Casa de Cultură a municipiului Caracal îi poartă numele, iar începând cu anul 1990 festivalul muzical omonim aduce anual zeci de interpreți și compozitori pe scena celui de-al doilea oraș al județului Olt.

Festivalul Radu Șerban, ajuns la cea de-a XV-a ediție, va avea loc, anul acesta, în perioada 5-7 septembrie, preselecția urmând să aibă loc pe data de 5, în cursul dimineții.

Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani care își doresc să se afirme pe plan național în muzica românească. Printre cei care s-au afirmat cu ani în urmă la acest festival se numără Călin Goia, Fuego sau Carmen Trandafir, toți câștigători ai trofeului.

Detalii despre concurs și preselecții se pot obține la telefoanele 0249512067, 0753318664.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.