Festivalul „Corabia de aur” începe, vineri, la Corabia

Cea de-a 47-a ediție a festivalului de muzică ușoară și populară „Corabia de aur” va începe, vineri, în localitatea Corabia.

Sunt 9 concurenți la secțiunea „Muzică populară” și 12 la secțiunea „Muzică ușoară”.

Vineri, se va desfășura concursul secțiunii de Muzica populară unde concurenții vor cânta fiecare câte o doină sau o baladă, acapella și o piesă reprezentând zona lor, în acompaniamentul orchestrei „Doina Oltului” din Slatina. În recital, după concurs, vor urca pe scenă Adriana Antoni, ansamblul Doina Oltului și soliștii Maria Ghinea, Neta Soare, iar la final solistul Shift.

Sâmbătă, va fi rândul concurenților de la secțiunea „Muzică ușoară”. Cei 12 tineri vor cânta câte două melodii. În recital vor fi Anna Lesko, soliștii de muzica populară Giliana Rădoi și Marius Măgureanu, cântareața de muzică pop Alina Eremia și duo-ul Cornelia și Lupu Rednic

Juriul ediției este condus de omul de radio Titus Andrei. Din el alături de oameni de cultură ai județului, mai fac parte Niculina Merceanu-solista și profesoara de canto și Roxana Gibescu-doctor muzicolog.

Organizatorii festivalului sunt Centrul Județean pentru Cultura și Artă Olt, Consiliul Județean Olt, Primăria și Consiliul Local Corabia.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.