Festivalul Internațional de muzică ușoară „George Grigoriu” a început la Brăila. Festivalul este transmis, în direct, pe EtnoTv!

Festivalul International de muzica ușoară „George Grigoriu” a început, vineri,  la Brăila. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean și Centrul de Creație din localitate.  Sunt 23 de concurenți, 11 dintre ei evoluând în prima seară.

De remarcat din prima seară că nu s-au mai cântat la infinit aceleași piese din repertoriul marelui compozitor George Grigoriu. O singură piesă, respectiv „Cui îi pasă de mine?” (scrisă pentru Marina Florea) a fost interpretată în concurs, în prima seară, de doi concurenți.

Câteva titluri dintre cele mai puțin cântate în festival până acum: „I-am spus inimii să cânte”, „Așteptare”, „O fată și o chitară” sau „Măruntica”. Au mai fost interpretate „Eternitate”, „Ia-ți mireasă ziua bună”, „Niciodată” sau „Nu suntem îngeri”.  O seară fără vârfuri interpretative în rândul concurenților acompaniați de formația condusă de Ionel Tudor (Andrei Tudor, Cătălin Milea, Ciprian Pop, Liviu Negru și Vlad Popescu). Câteva voci bunicele. Poate seara a doua de concurs va fi mai ofertantă in acest sens.

Unul dintre concurenți a cântat piesa „Tu nu vezi cerul” compusă de Andrei Tudor. Din păcate, nu s-au făcut precizarea că melodia a fost lansată de Pasha Parfeni din Republica Moldova. Un motiv, de ce nu, de a aminti de rezultatul frumos al lui Pasha Parfeni la Eurovision, respectiv calificarea acestuia în finală cu melodia „Soarele și luna”. Pasha Parfeni câștiga în 2009 trofeul festivalului de la Brăila.

Dintre concurenții prezenți cinci au fost din străinătate. Seara a continuat cu un microrecital al tinerei Dominique Simionescu, cea care a obținut trofeul festivalului anul trecut și Corina Chiriac.

Festivalul continuă sâmbătă, cu partea a doua a concursului și recitalul Alinei Eremia.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!