Festivalul Radu Șerban, la începutul lunii septembrie. Vezi recitalurile și programul!

gh gheorghiuSub egida Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Caracal se va desfăşura la Caracal, în perioada 5 – 7 septembrie 2014, ediţia a 15-a a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”.

Maestru de necontestat al vieţii muzicale  româneşti, compozitorul Radu Şerban, născut la Caracal, la 1 Decembrie 1927, a izbutit să îmbine armonios un talent viguros cu o ştiinţă componistică ieşită din comun. Nepăsătoare la trecerea timpului, tolerantă faţă de efemeridele hit-uri promovate în media românească preocupată, parcă, doar de audienţă, creaţia muzicală a marelui compozitor român Radu Şerban rămâne pentru totdeauna un reper în istoria muzicii uşoare româneşti, un veritabil exemplu pentru toţi cei care aspiră la împlinirea actului componistic şi interpretativ în acest domeniu extrem de sensibil – muzica uşoară românescă.

Keo - 1Oraşul natal nu l-a uitat. Strada pe care a copilărit îi poartă numele, şi, astăzi, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară  „Radu  Şerban” a ajuns la a 15-a ediţie.

Festivalul – concurs de interpretare – este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15-26 ani şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră

Invitaţia noastră se adresează instituţiilor de cultură: Centre Judeţene de Cultură,  Şcoli Populare de Arte şi Licee Vocaţionale care pregătesc tineri în domeniul interpretativ al muzicii uşoare.

Din juriul concursului de interpretare fac parte: Titus Andrei (redactor muzical) – preşedinte, Viorel Gavrilă (compozitor), Florin Şişu (redactor muzical), Alexandru Simu (compozitor) – membri.

Detalii la telefon 0745143762

Programul festivalului:

VINERI – 5 septembrie – Teatrul de Vară

Ora 11.00 – Preselecţia concurenţilor

Ora 19.30 – Concurs de interpretare

fr napolli

– Recital Gheorghe Gheorghiu

 

SÂMBĂTĂ – 6 iunie – Teatrul de Vară

Ora 19.30 – Concurs de interpretare

– Recital Keo & Skizzo Skillz

DUMINICĂ – 7 iunie – Teatrul de Vară

Ora 19.30 – Festivitatea de premiere a concursului de interpretare

– Gala laureaţilor

– Recital Francesco Napoli

–  Închiderea festivalului

Share This:

Leave a Reply

One thought on “Festivalul Radu Șerban, la începutul lunii septembrie. Vezi recitalurile și programul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.