Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara, la început de septembrie. Preselecția: 10 august!

Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara va avea loc anul acesta, chiar dacă nu în perioada lui tradițională, la început de august, ci cu o lună mai târziu. Evenimentul se va desfășura în perioada 3-5 septembrie și se va afla la cea de-a 53 -a ediție.
Festivalul-concurs naţional de interpretare a muzicii uşoare româneşti “Trofeul Tinereţii” – Amara este organizat de Consiliul Local Amara, Consiliul Judeţean Ialomiţa prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa şi Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomiţa și se adressează  tinerilor cu vârste  între 16-25 ani.

Evenimentul se va petrece în aer liber, în imediata vecinătate a Grădinii de vară Amara. În data de 5 septembrie 2021 evenimentul va avea loc în două locații simultan:
– la Amara va avea loc un spectacol în care vor performa DJ cunoscuți atât local cât și național;
– la Slobozia, se va desfășura un spectacol în care vor performa laureații Galei din data de 4 septembrie și doi artiști/trupe, într-un spațiu amenajat de către Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa și Centrul Cultural UNESCO “ Ionel Perlea” Ialomița, aceștia punând la dispoziție întreaga logistică pentru desfășurarea evenimentului la Slobozia.

Înscrierile pentru concurs vor fi făcute atat de Centrele Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Şcolile Populare de Arte, cat si individual, pe baza fişei de înscriere, si a copiei dupa cartea de identitate, ce va fi trimisă pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, b-dul M. Basarab, nr. 22, Slobozia, cod 920031, jud. Ialomiţa, tel./fax.0243-231151, sau pe adresa de mail consiliullocalamara@yahoo.com ori direct în ziua preselecţiei.

Preselecția pentru concurs va avea loc pe data de 10 august  2021, între orele 10:00 – 18:00 , în Slobozia, la Consiliul Județean Ialomița, Sala “Europa” În situația în care numărul participanților este mare și nu pot fi preselectați în data de 10 august a.c. , preselecția se poate prelungi și în data de 11 august.

Fiecare participant (concurent) va interpreta două piese, din creaţia românească, de preferat diferite ca structură ritmică. Pentru preselecţie, participanţii vor aduce CD-uri /stick-uri cu piesele pe care doresc să le interpreteze.
Taxa de înscriere este în sumă de 100 lei, nerambursabilă, iar cazarea, masa şi c/v transportului, pe timpul preselecţiei sunt suportate de către concurenţi. Telefoane de contact 0243.266.102 sau 0728.318.039. Pentru a putea participa la concurs, prezența concurentilor la preselectie este obligatorie.

Premii
Participanţilor li se vor acorda diplome de participare şi premii.
„Trofeul Tinereţii“ Amara 2021 – 10.000 lei
Premiul I – 5.000 lei
Premiul al II-lea – 4.000 lei
Premiul al III-lea – 3.000 lei
Mențiune – 1.500 lei
Premiu de popularitate acordat în urma votului publicului – 1.500 lei.
Concurenții care nu se regăsesc printre premianți vor primi Diplome de participare

Mai multe detalii despre regulament aici.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!