Titus Andrei, cu emoție, despre Cornel Constantiniu

2018. Lansare dublu CD Cornel Constantiniu la magazinul Muzica din capitală. Sala plină cu prieteni din toate domeniile, dar cei mai mulți, din rândul marelui public.

El, artistul cu glume inteligente, era fericit în sufletul lui. El, artistul care și-a respectat vocația cu distincție și simplitate, fără reclamă și vanitate, cum spunea cu vreo 25 de ani în urmă muzicologul Grigore Constantinescu. Și așa a fost mereu, de când a început ca actor, la teatrul Vasile Alecsandri Iași ´69 – ´71. Acolo s-a împrietenit cu tânărul muzician Sabin Păutza, astăzi, celebritate în aria muzicii clasice, colaborare din care au rezultat în anii ´70 câteva melodii emblematice.

Și astfel, actorul cuceritor devine cântărețul iubit al tuturor. Au compus apoi special pentru el Alexandru Mandy, Vasile V. Vasilache, George Grigoriu, Temistocle Popa, Valențiu Grigorescu, Aurel Giroveanu, Camlia Dăscălescu, Laurențiu Profeta, Ionel Tudor și mulți, mulți alții. Și ce piese, ce mari șlagăre au rămas în patrimoniul muzicii noastre ușoare!

Cu adevărat valori ale genului care au ajuns la public prin arta interpretării lui Cornel Constantiniu, prin carisma și farmecul aparițiilor sale, prin emoția versului cântat indiferent de factura pieselor. Chiar și cele din perioada influenței disco. 1981: De unde vii, iubirea mea – compoziție de Marcel Dragomir, textul Eugen Rotaru. La Colecție, încă un cuvânt pentru prietenul Cornel Constantiniu. Respect.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!