Grimus concertează, pe 13 septembrie, în București. Află despre trupă!

O dată cu toamna, cum ne-am obișnuit deja, începe și perioada concertelor susținute de artiștii și trupele noastre prin țară.  De pildă, săptămâna viitoare, trupa Grimus va concerta în București, în cadrul unui proiect ce presupune organizarea mai multor spectacole deosebite. 

Grimus va cânta, pe data de 13 septembrie, de la ora 20:30, în clubul „Expirat”, din București, evenimentul facând parte din seria de concerte „Backyard Season”. Organizatorii acestui proiect pun în scenă concerte cu artiști din scena românească de alternative, indie, rock, jazz. Biletele costă 60 lei, respectiv 70 lei, dacă nu le cumperi din timp. Copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult plătitor de bilet. Astfel, cei mici vor intra gratuit. Nu este permis accesul cu aparate foto profesionale. Biletele pentru concert se pot lua de aici.  

Grimus este o formație de rock alternativ din Cluj Napoca, înființată în anul 2005. Denumirea grupului provine de la anagramarea aproximativă a cuvântului simurgh. Cuvântul înseamnă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, primul roman al scriitorului de origine indiană, Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

Începutul trupei în muzică a avut loc în sala de repetiții a Clubului Cultural Observator din Cluj-Napoca unde repetau și alte formații, una dintre acestea fiind Revers. Membrii trupei Grimus s-au adunat, ușor-ușor, prin plecarea toboșarului Ionuț Sandu și vocalistului Sorin Bularca din trupa Revers, la sfârșitul lui 2004. Cei trei rămași, Vali Rauca, Cristi Csapo și Paul Pătraș s-au regrupat, l-au cooptat, ulterior, pe Bogdan Mezofi la voce și pe Dorin Țifrea la clape și au realizat un demo cu trei piese.

În cei 16 ani de activitate, formația cu origini clujene a concertat atât în țară, cât și în străinătate. Amintim aici festivaluri precum „Rock la Mureș”, „Stufstock”, „FânFest”- unde ei și alte trupe de muzică rock concertează gratuit în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”.

Cât despre concertele din străinătate, membrii trupei au cântat în Europa, Marea Britanie, India și Republica Moldova. Au concertat, de asemenea, în deschiderea unor artiști internaționali, precum Queen (formație muzicală britanică de muzică rock activă în anii 1970, 1980 și începutul anilor 1990), Red Hot Chili Peppers (formație americană de rock alternativ, funk, punk rock și rock psihedelic formată în Los Angeles în 1983), Placebo (formație de muzică rock alternativ, înființată în Anglia în 1994), Kasabian (formație engleză de rock alternativ, fondată în anul 1997 în Leicester), Moby (muzician, DJ, cantautor și fotograf american).

Au avut diferite apariții la emisiuni TV: emisiunea „Remix” – „Rock Forum”, de pe TVR Cultural și radio: radio City FM din București- emisiunea Romtop; Insomnia Radio UK.

Mai jos, portretul muzical al trupei Grimus realizat de jurnalistul TVR Doru Ionescu – colegul nostru la TopRomanesc.ro.

În primăvara lui 2022, trupa a lansat albumul „Abandonic”.

Aici puteți citi recenzia piesei „Soarele (Răsare Și Singur)”.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!