(Recenzie) Holograf – ,,Să nu-mi iei niciodată dragostea” (2000))

Holograf  este o formație de muzică pop-rock, înființată în anul 1978 la București. În 2000, trupa lansează balada Să nu-mi iei niciodată dragostea, care devine unul dintre cele mai mari hituri ale grupului. Piesa este inclusă în 2002 pe albumul Holografica.

Poți să-mi iei tot ce am mai scump pe lume / Poți să-mi iei zilele, nopțile sau anii de vrei / Să mă lași singur într-un loc anume / De unde să nu pot vreodată să mă întorc la ai mei / Dar să nu-mi iei niciodată dragostea / Dar să nu-mi iei niciodată dragostea.

În videoclipul piesei apar toți membrii formației, însă, în prim-plan se află solistul Dan Bittman și o actriță, cei doi jucând rolurile unor îndrăgostiți. Aceștia se află în locuri diferite, ceea ce sugerează că sunt despărțiți. Prin versurile pe care le cântă și prin atitudinea sa, solistul transmite un mesaj foarte puternic despre iubire.

Dar să nu-mi iei niciodată dragostea / Fiindcă atunci am să mor de dorul tău / Fiindcă atunci am să mor de dorul tău / Fiindcă atunci am să mor de dorul tău / Și zilele vor fi din nou așa cum au mai fost / De dorul tău, da, da, de dorul tău.

Dincolo de faptul că este o piesă foarte ușor de reținut, aceasta ascunde și un mesaj emoționant și anume importanța celui mai frumos sentiment – dragostea – fără de care nu se poate trăi. Despre a renunța la tot ce îți aduce bucurie, a-ți lăsa deoparte plăcerile, pasiunile și chiar persoanele dragi, totul pentru iubire. Prin melodia Să nu-mi iei niciodată dragostea, Holograf a reușit – cu emoție și sinceritate – să ofere sentimentul sacrificiului pentru ceea ce iubim.

Poți să mă torni într-un pahar cu apă / Sau să mă uiți pe fundul mării printre peștii răpitori / Să mă lași să plutesc pe un val în Marea Moartă / Sau din cer cu ploaia, încet să mă cobor / Dar să nu-mi iei niciodată dragostea / Dar să nu-mi iei niciodată dragostea.

Autor: Ioana Ivaș – 14 ani

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!