(Recenzie) Impersona – „Restanţier” (2022)

Andrei Ionescu - solistul formației
Andrei Ionescu – solistul formației

Impersona este o trupă tânără de alternative-rock / garage-rock, înființată în anul 2018 în București. În timpul pandemiei, cei patru membri din acea perioadă (Andrei Ionescu – voce, chitară; Rareş Bortă – tobe; Andrei Ionescu – bass; Grigoraş Sfetcu – chitară) au postat pe canalul youtube al formaţiei albumul „Fee for noise pollution”. Între piesele apărute ulterior, se numără și „Restanţier”, acum două luni urmată și de un videoclip (didactic – o producție Buzzmedia).

Melodia vorbeşte despre situația unui student restanțier (atât cea din timpul anului școlar, cât și cea din timpul verii) îngrămădit de materia și de cărțile pe care le are de învățat şi de citit. Dorința de a renunţa, toate distragerile de la a se concentra sunt bine punctate de toate exemplele descrise în melodie. Spre final se face referire și la orele on-line, când muzica ascultată în timpul lor ajunge să acopere vorbele profesorului.

În videoclip este prezentată fără perdele desfășurarea unei ore (cu gălăgie, neatenție, mâncat). Ceva îi ține pe elevi cu ochii la telefoane. Aceștia urmăresc secvențe dintr-un concert de-al trupei Impersona. La finalul videoclipului, după ce profesoara a ieșit din clasă urându-le „O vacanță fără restanță!”, a aflat și ea ce îi distrăgea pe elevi – concertul Impersona!

De fapt, prin această melodie cred că trupa a vrut să integreze şi restanţierii într-o comunitate a fanilor Impersona, unde să știe că nu sunt singuri și că până la urmă un lucru este cert: că toți pot cânta împreună un „Sha-la-la”…

Autor: Maria Cristescu Gârz – 13 ani

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!