Recenzie: Rockabella – „Invulnerabili” (2022)

Rockabella este trupa care îmbină influențele art-rock, alternative și indie-pop cu inserții de neașteptat, în cântece-poveste despre momentele care ne transformă. De aproximativ opt ani, trupa este formată din: Teodora Moroșanu (voce), Andrei Ilie (tobe), Bogdan Diaconeasa (bass), Ștefan Mustață (chitară) și Alina Horez (vioară). În prezent, formația are două albume lansate, urmând să fie disponibil pentru ascultare și cel de-al treilea, intitulat „Invulnerabili”.

Piesa care dă și numele albumului menționat mai devreme („Invulnerabili”) are în prim plan diferiți prieteni ai trupei care au ascultat pentru prima dată single-ul „Invulnerabili” și și-au exprimat trăirile prin diferite fațete  ale artei (pictură, dans, desen). Printre protagoniștii piesei se numără: Dan Byron, Doru Trăscău, Cornel Ilie, Năluca, Alex Petcu, Denis Bolborea, Răzvan Patachi, Anca Ghinea etc.

Prin firea ei optimistă, Teodora Moroșanu se arată solidară față de ascultător, arătând că cerul este limita. „Suntem infiniți / Împreună suntem de neînvins  […] Și vom afla că suntem invulnerabili ” . Solista îi îndeamnă pe cei care ascultă piesa să fie curajoși, curioși pentru tot ce e nou, să nu le fie frică să afle. Pentru acest lucru ea a folosit multe jocuri de cuvinte și, de ce nu, metafore. „Amintește-ți tot ce-ai învățat să uiți / Dezbracă-te / De formele tale străine”.

Consider că piesa „Invulnerabili” este una deschisă, cu un mesaj consecutiv, deoarece îndeamnă la un experiment social. În videoclip putem vedea peste 15 persoane din domenii diferite, adunate în același studio, pentru a asculta aceeași piesă. La final, fiecare și-a exprimat sentimentele transmise de piesă printr-o fațetă a artelor (desen, dans, pictură). De asemenea, single-ul are și versuri care îți dau libertatea să le interpretezi exact cum dorești. Cu cât asculți piesa de mai multe ori, cu atât mai multe variante de a o interpreta  găsești. Poți trece de la sentimentul de putere la golul în stomac atunci când te întrebi despre misterele lumii. „[…]vom afla misterul indescifrabil / Suntem infiniți […]”

 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!