S-a publicat regulamentul editiei a XIII-a a Festivalului International George Grigoriu. Vezi cand va avea loc preselectia!

Alexandra Costache
Alexandra Costache, castigatoarea trofeului la editia din 2016

Festivalul International de Muzica Pop George Grigoriu va avea loc anul acesta in perioada 26-28 mai, iar preselectia se va desfasura pe data de 1 aprilie, la Sala Radio.

Organizatorii concursului sunt Consiliul Judeţean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea  și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație Brăila), Uniunea Compozitorilor  şi Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune.

Concursul este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani, împliniți până la data preselecției  şi se desfăşoară  cu acompaniament orchestral (live). Laureaţii ediţiilor precedente (câştigătorul Trofeului şi câştigătorii premiilor I, II şi III) nu pot participa la concurs. De asemenea, în cazul participării unui concurent la două ediţii consecutive ale  festivalului, o a treia participare nu este posibilă.

Preselecția se va efectua în baza dosarului de înscriere transmis prin e‐mail la adresa Instituției (festival.braila@gmail.com), pana pe data de 30 martie 2017, sau prin depunerea directa a Dosarului de înscriere, la locul efectuării Preselecției în data de   1 aprilie 2017, începând cu ora 10 la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, Bucureşti, în faţa juriului Concursului.

Dosarul de preselecție va conţine următoarele:

– copie după cartea de identitate;

– fişa de înscriere (anexă la prezentul regulament);

– copie carnet elev/student unde este cazul, pentru a beneficia de facilități fiscale existente;

– piesele muzicale aferente fișei de înscriere în format .mp3 sau .wma;

– 2 fotografii artistice de înaltă rezoluție.

În urma preselecţiei vor rămâne în concurs un număr de 24 concurenţi selectați de juriu în urma preselecției. Lista concurenților admiși la preselecție va fi publicată pe site‐ul Festivalului George Grigoriu, al instituției  și al Consiliului Județean Brăila, în termen de o săptămână de la preselecție.

Regulamentul integral aici.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.