Sănătate, Angela Ciochină!

Am fost şi eu şocat de ce am văzut şi auzit la ştiri pe data de 17 septembrie 2010. Mare păcat că ne aducem aminte de d-na Angela Ciochină ca urmare a unor astfel de ştiri cutremurătoare. Din câte am citit în presă, starea sănătăţii doamnei Ciochină s-a ameliorat considerabil şi sperăm ca în scurt timp să-şi revină complet. Mulţi dintre noi i-am uitat vocea de excepţie. Angela Ciochină s-a retras din viaţa muzicală la sfârşitul anilor 80, preferând să predea muzică.

Angela Ciochina in tinerete
Angela Ciochina in tinerete

Angela Ciochină s-a născut la 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni, Judeţul Neamţ (unde s-a reîntors în urmă cu 3 ani după moartea tatălui său). A absolvit conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti în 1978, fiind colegă de generaţie cu regretata Mihaela Runceanu.

Imediat după terminarea facultăţii a fost angajată la Ansamblul “Doina” al Armatei. A întreprins turnee în ţară cu Ansamblul artistic al  UTC (1975-81) şi cu Ansamblul “Doina” al Armatei (1978-81). De asemenea a concertat şi în străinătate în ţări precum Bulgaria, Rusia şi Emiratele Arabe Unite. A lansat câteva şlagăre de mare succes cum ar fi: “Eşti numai tu” (repertoriu internaţional), „Odată cu cîntecul” (George Grigoriu), “Am vrut”(Dan Stoian), “Salcâmul de pe strada mea” (Cornel Fugaru) “Salcia” (Muzica: Horia Moculescu. Piesa i-a fost încredinţată Angelei după plecarea Mihaelei Mihai). Cel mai mare succes al carierei sale a fost fără îndoială albumul “Drumuri paralele” (Electrecord, 1985) cu piese semnate de Victor Socaciu. Angela Ciochină a fost şi o apreciată profesoară de canto.

Iată un scurt palmares al artistei:

 • 1971 – Trofeul “Floarea de argint” şi Premiul II la Festivalul interjudeţean “Florile Ceahlăului” cu piesele “A doua tinereţe” (George Grigoriu) şi “Uitarea” (Radu Şerban).
 • 1971 – Premiul II la Festivalul “Floarea de lotus” – Oradea.
 • 1973 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor la Festivalul “Vlăstarele cântului” – Iaşi.
 • 1975 – Trofeul Amara la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului tinereții de la Amara.
 • 1976 – Premiul III la secţiunea de Interpretare a Festivalului naţional de muzică uşoară de la Mamaia.
 • 1977 – Trofeul “Steaua fără nume”.

Stimată doamnă, Echipa Top Românesc vă doreşte însănătoşire grabnică şi să aveţi parte numai de bine şi (de ce nu?) un CD Best Of – Angela Ciochină.

Acest articol a fost elaborat cu ajutorul cărţii “Meridianele cântecului” (Editura muzicală, 1989) de Daniela Caraman Fotea de unde am putem să găsim informaţii despre artiştii anilor ’50, ‘60, ‘70 şi ’80.

Autor: Mircea Nicolau, 21 septembrie 2010


Share This:

Leave a Reply

12 comentarii la „Sănătate, Angela Ciochină!

 • 21 septembrie 2010 la 21:47
  Permalink

  multa sanatate dnei Ciochina!Cativa artisti s-au oferit sa o ajute,printre ei si Angela Similea.Asemenea gesturi se fac,dna Similea, nu se spun in direct la tv,unde va aude o natiune intreaga.v-a lovit milostenia…

  Răspunde
  • 22 septembrie 2010 la 7:23
   Permalink

   Felicitari tuturor acelora-artisti care emotional,material sunt alaturi de Angela Ciochina…rautacios insa comentariul la adresa D-nei Similea…din cate o cunosc este o doamna extrem de sensibila..cred ca si-a exprimat sincer sentimentele si gesturile ce urmau facute fata de Angela Ciochina…si nu ptr milostenia sau audienta invocata…
   Separa gestul de alte rautati care sincer nu sunt bine venite in astfel de situatii.

   Răspunde
 • 22 septembrie 2010 la 8:39
  Permalink

  Multa, multa sanatate va doresc, doamna Angela Ciochina si sper ca, in scurt timp, sa auzim vesti bune despre dumneavoastra. Meritati acest lucru. Insanatosire grabnica!

  Răspunde
 • Pingback: Prietenii Top Românesc sunt alături de Angela Ciochină…

 • 23 septembrie 2010 la 20:05
  Permalink

  Insanatosire grabnica si liniste sufleteasca D-nei Angela Ciochina, acest suflet sensibil si voce ingereasca. Din tot sufletul doresc sa aiva numai zile senine si bucurii de suflet.Adtistii nostri dragi care ne mangaie sufletul cu emotiile si sentimentele lor trebuiesc pretuiti si stimati.
  Aceasta voce divina care vibreaza din tot sufletul…atat de modesta si atat de bogata in acelasi timp. Macar acum in aceste clipe grele sa i se dea dreptul cuvenit in mass-media, sa fie difuzata mai mult, un CD-pentru melomani.
  Angela Ciochina, va pretuiesc si va admir din tot sufletul. Vocea aceasta vibranda,sensibila si calda…, m-a ravasit profund.
  Sa fiti iubita asa cum meritati!

  Răspunde
  • 24 septembrie 2010 la 9:29
   Permalink

   DA, subscriu si eu!
   Angela Ciochina a interpretat si piesele ‘Salcia’ si ‘Un albastru infinit’, melodii cantate initial de Mihaela Mihai si de Angela Similea. Nu vreau sa fac judecati de valoare, va invit doar sa comparati!

   Răspunde
 • Pingback: Prietenii Top Românesc sunt alături de Angela Ciochină…

 • 11 decembrie 2010 la 6:21
  Permalink

  Multa sanatate doamnei Angela Ciochina ! O asteptam cu drag !

  Răspunde
 • 2 februarie 2011 la 4:25
  Permalink

  Ii doresc Angelei Ciochina din suflet multa sanatate si sa o ajute Dumnezeu sa se recupereze total ca sa ne poata incinta din nou cu calda si sensibila-i voce.
  De cind am aflat(24 de ore) de situatia Angelei, caut intr-una informatii pe net, informatii mai recente si sint, ca si multa lume, ingrozita de lasitatea si cruzimea celor din jur(rude, prieteni) care au lasat-o sa ajunga in asemenea hal, indiferent ca se apucase de baut, cum se spune. Cu atit mai mult, ca oameni si crestini ce ne numim noi Romanii cu atitea biserici somptuoase si opulente, cei din jurul ei aveau indatorirea morala sa o ajute iar nu sa se uite cum sa-i ia mai multi bani dupa cum, clar reiese, ca acea secretara de primarie a facut.
  Ma rog pentru Angela sa se recupereze chiar daca va dura mai mult(am vazut-o in clip-uri si auzit- cite putin vorbind si, moral, se pare ca are cale lunga de strabatut. Bine ca cel putin fizic se simte mai bine.

  Răspunde
 • Pingback: Angela Ciochină - interpreta cu un simț muzical deosebit și un auz perfect - TopRomanesc.ro | TopRomanesc.ro

 • Pingback: Prietenii Top Românesc sunt alături de Angela Ciochină… | Top Românesc

 • Pingback: Angela Ciochină – interpreta cu un simț muzical deosebit și un auz perfect – Top Românesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!